Skocz do zawartości
IGNORED

Wersja bulk wkładek ortofona

bumbum

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówiłem w salonie audio wkładkę 2m red. Cena rewelacyjna ale jest to wersja bulk , bez pudełka.

Czy można wierzyć ze będzie to oryginał? Cena 320 pln.

Wysłano z HTC Desire z użyciem Tapatalk

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

https://www.audiostereo.pl/topic/96300-wersja-bulk-wk%C5%82adek-ortofona/

Bez którego pudełka? Plastikowego czy tekturowego?

A akcesoria?

Popatrz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Cena jest dość zwyczajna. Sprzedawanie przez jak to określiłeś "salon" niekompletnego zestawu za kompletną cenę jest delikatnie mówiąc niesportowym postępowaniem, chyba, że tak sobie życzyłeś - gołą wkładkę do ręki.

Podejrzewam, że to co otrzymasz będzie w najlepszym wypadku zdjętę z jakiegoś gramofonu, którego nabywca zażyczył sobie inną wkładkę, a w gorszym będzie to wkładka używana.

To dość poważny salon, reklamujacy sie nawet w wątku sponsorowanym na audiostereo. .

Popatrz

Ukryta Zawartość

Ten gość owszem ma tanio, ale to z Hong Kongu, nie wiadomo czy oryginał i czy dojdzie z tak daleka.

Dlatego wybrałem salon bo wydawało mi się pewnie.

W polsce niegdzie taniej nie dostanę no chyba że u Wamata z allegro, ale tez się boję bo nie wiem czy oryginał.

Ukryta Zawartość

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Przecież korzystanie z Googla nie jest skomplikowane:

Ukryta Zawartość

Music Center ma również sklepy stacjonarne, handlują instrumentami od lat, jest też sporo innych - Fabryka Dźwięku też chyba ma Ortofona, zadzwoń do Mediamu - przedstawiciela Ortofona w Polsce, przecież też mają swój sklep. Poza tym co to znaczy oryginał? Widziałeś nieoryginalnego Ortofona Red? Twój wybór, powodzenia.

Ukryta Zawartość

Heh, ktoś tu rozpisywał głupoty. Oczywiście, że wamat ma oryginalne wkładki, tylko zamienniki są niefirmowe, ale przecież jest to w opisie jego aukcji. Nie kupowałbym wkładki bez pudełka, to podejrzane. Może pochodzić z gramofonu testowego. Tak samo kupowanie używane wkładki z gwarancją na allegro. Np.gdybym kupił teraz nową 2m red, mógłbym sprzedać starą, dwu letnią, z załączonym dowodem zakupu sprzed paru dni i napisać, że mi nie pasuje, że grała 60 godzin. Jest dużo takich aukcji i takie wkładki sprzedają się drogo, oczywiście nie twierdze, że wszyscy oszukują, ale trzeba patrzeć realistycznie na "przebieg góra 60h". Jeszcze nigdy nie spotkałem aukcji, w której ktoś by napisał, że wkładka grała więcej niż 300 godzin, zawsze jest "góra 60", albo "góra 300", hehe:) Używane, to używane, kupujesz na własne ryzyko. I to samo z wkładką bez pudełka.

Mediam- cena 406pln bez wysyłki

Music center z wysyłką 326pln

Fabryka dźwięku 353pln z wysyłką

Zobacze w salonie, jak będzie tylko bez plastikowego pudełka ale z akcesoriami to wezmę.

Plastikowe pudełko umożliwia bezawaryjny transport-igła wisi w powietrzu.

Bez niego może ulec uszkodzeniu.

Masz dziwne podejście do tematu.

Wamat ma podróby, Hong Kong za daleko, tutaj strach, tutaj niepewnie.

A zamawiasz jakąś "szemraną" wkładkę.

No właśnie. Po za tym nikomu by się nie opłacało podrabiać najtańszej wkładki, tak samo jak nie podrabia się tanich zegarków casio itd. Jaki może być powód sprzedaży wkładki bez pudełka? Jakiś w miare racjonalny, argumentujący, że wkładka jest nowa i nie była nigdy używana?

Taka dostałem odpowiedź z jednego ze sklepów

Witam serdecznie,

aktualnie w magazynie posiadamy wkładki bez oryginalnych opakowań. Wkładki są w blisterach. Śrubki do zamocowania wkładki znajdują się w komplecie.

Możemy sprowadzić wkładki w plastikowych pudełkach, jednak cena będzie wyższa - 390 zł.

Życzę miłego dnia i zapraszam do zakupów. Tomasz Cz

Czyli to wkładki zblistera

Blisko 4 stowy za Ortka to lekkie przegiecie ,poniewaz Grado za 220 zyla wcale mu nie ustepuje, tyle ,ze ma nizszy poziom wyjsciowy co moze zostac odebrane jako negatyw przy pre bez regulacji glosnosci (potrzebuje minimum 40 gdz wygrzewania inaczej gra zalosnie).

robix

Kupiłem złotówkę taniej niż autor postu na aledrogo, z pełnym opakowaniem i wyposażeniem, dodatkowo dostałem płyny i szczoteczki w bonusie.

A u kogo kupiłes?

Byłem w salonie, utargowałem za 290 pln, wkładką tylko śrubki miała i karteczkę z danymi, no i zabezpieczenie. Zamówiona u dystrybutora w cieszynie, takie ponoć przychodzą od producenta do gramofonów.

Wiele nie utargowałeś...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - nie lepiej było zapłacić dychę więcej? Zupełnie Cie nie rozumiem, naprawde..Albo u Wamata, 330, dostałbyś zestaw do czyszczenia płyt gratis, albo można nie brać gratisów i stargować cene. No ale cóż, nie moje pieniądze...

Ukryta Zawartość

Plus jeszcze wysyłka to 16 pln więcej, no i nie chciałem już czekać. W sumie może i jeszcze bym zszedł z ceny ale i tak jest nieźle. W tymże salonie kupowałem też kolumny i też dość dużo zeszli z ceny a na pewno będę coś u nich jeszcze kupował.

Ważne ze to nie podróbka i nowa

Po prostu nie ma podróbek jak już ktoś tu napisał., są ewentualnie zamienniki ale nie dla ortofona 2m . Kupiłem, jestem zadowolony, koniec tematu.

Heh, ktoś tu rozpisywał głupoty. Oczywiście, że wamat ma oryginalne wkładki, tylko zamienniki są niefirmowe, ale przecież jest to w opisie jego aukcji. Nie kupowałbym wkładki bez pudełka, to podejrzane. Może pochodzić z gramofonu testowego. Tak samo kupowanie używane wkładki z gwarancją na allegro. Np.gdybym kupił teraz nową 2m red, mógłbym sprzedać starą, dwu letnią, z załączonym dowodem zakupu sprzed paru dni i napisać, że mi nie pasuje, że grała 60 godzin. Jest dużo takich aukcji i takie wkładki sprzedają się drogo, oczywiście nie twierdze, że wszyscy oszukują, ale trzeba patrzeć realistycznie na "przebieg góra 60h". Jeszcze nigdy nie spotkałem aukcji, w której ktoś by napisał, że wkładka grała więcej niż 300 godzin, zawsze jest "góra 60", albo "góra 300", hehe:) Używane, to używane, kupujesz na własne ryzyko. I to samo z wkładką bez pudełka.

ja sprzedałem na allegro wkładkę RED w opisie było - grała ok 500 h, cena od 1 zł, sprzedana drożej ok 100 zł, pozdrawiam

No właśnie. Po za tym nikomu by się nie opłacało podrabiać najtańszej wkładki, tak samo jak nie podrabia się tanich zegarków casio itd. Jaki może być powód sprzedaży wkładki bez pudełka? Jakiś w miare racjonalny, argumentujący, że wkładka jest nowa i nie była nigdy używana?

na rynku jest pełno podróbek dokanałówek Creativa za 40zł, a gdzie za 300.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

• 1 miesiąc później...

na rynku jest pełno podróbek dokanałówek Creativa za 40zł, a gdzie za 300.

Mały szczegół, popyt na takie słuchawki idzie w dziesiątki może setki milionów a wkładki to jednak globalnie nisza przy sprzedaży w tysiącach. Podrabianie nie ma sensu

Mały szczegół, popyt na takie słuchawki idzie w dziesiątki może setki milionów a wkładki to jednak globalnie nisza przy sprzedaży w tysiącach. Podrabianie nie ma sensu

Nie ma sensu - hehe - dobre! Ja będę podrabiał rzeczy lekkie, małe i drogie, np. wkładki, kable audio, zegarki i bizuterię, a Ty ciężkie, duże i tanie - trylinki, szyny, podkłady pod tory kolejowe i kowadła. Ciekawe kto na tym lepiej wyjdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.