Skocz do zawartości
IGNORED

Test ABX (ślepy test) na AUDIO SHOW 2012

corner

Test ABX (ślepy test) na AUDIO SHOW 2012  

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz raz na zawsze przekonać się, czy kable sieciowe (i nie tylko) grają ?

Rekomendowane odpowiedzi

Awatar masz koszerny:)

Ja staram się nie szufladkować ludzi i do każdego podchodzić indywidualnie, a jeśli już to jak Pawlak, na mądrych i głupich. Tylko, że wtedy sam nie wiem jak się określić:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ja też, dlatego skoro jestem każdym to również i Tobą. Chociaż nikim nie gardzę..

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Piotrze Ryka, jeśli jesteś antysemitą, to sam bym cię chętnie zbanował. Ale jakoś wierzyć mi się nie chce, że muls pisze prawdę. Bo jeśli pisze prawdę, to by oznaczało, że podziały zaczną iść innymi szlakami. Nie widziałem nigdzie twojej niechęci do Żydów, dlatego pytam. Mógłbyś się do tego odnieść?

Napisałem obszerny artykuł na temat Jedwabnego, by muls i StaryM mieli w życiu odrobinę radości. Artykuł zniknął wraz z całym wątkiem, muls był wściekły, że nie okazałem się SS-manem i wrzeszczał, że to unfair, bo ryka jest antysemitą i on to wie z czasów kiedy jeszcze pracował gdzie pracował. No i tak to jakoś, ten tego - nie wypaliło. Ale zawsze można jeszcze próbować. I jak nie na Żydów, to na dobre maniery stawiać. Elegancja przecież musi być i ta - jak jej tam.. tolerancja.

To, że Polacy spalili Żydów w stodole, a Broniewski pisał o Ryfce Goldberg, to chyba oczywiste. Ale, panowie, antysemityzm jest faktem. Tylko co ma do tego audio, muzyka etc.?

Czyli jesteś klonem SzuB`a...?!

A myślałem, że ... nieważne...

Grzesiu, palma ci odbija w sobotę wieczór?

Ja też, dlatego skoro jestem każdym to również i Tobą. Chociaż nikim nie gardzę..

Ksenofobia to nie ktoś. To namiętność.

Ksenofobia to nie ktoś. To namiętność.

Celna uwaga. Emocje mogą zniszczyć życie człowieka.

Wracając do wątku, zbiór 43 eksperymentów ABX w jednym miejscu z przeróżnych portali audio:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale dla przeciwników, podwójne ślepe testy i tak będą kojarzyć się z:

double-blind.jpg

Ukryta Zawartość

Szanowny Bernardzie nie klonie: albo "nie zaglądasz tu często", albo "moderator bardzo często podpiera się regulaminem". Zdecyduj się i nie opowiadaj nam bajek, bo tu nie przedszkole.

Szanowny panie redaktorze po pierwsze to nie Bernard tylko Bertrand jeśli już, po drugie nic nie przeinaczyłem. Był czas iż forum czytałem od deski do deski jako osoba zalogowana, innym razem nie. Od jakiegoś czasu czytam rzadziej, po prostu. To co napisałem wcześniej odnośnie moderacji, jak się okazuje nie zmieniło się. Takie trudne jest to do zrozumienia? I jak widzę to przedszkole odstawia tutaj ktoś inny chowając głowę w piasek, nie mając odwagi cywilnej by przeprosić za chama. Jest pan redaktorem, jeśli wymaga pan szacunku od innych to zacznij pan od siebie i bądź ponad pewnymi sprawami z racji sprawowanej funkcji.

@cir

To co pisze i kiedy pisze to jest tylko i wyłącznie moja sprawa, nie twoja. A forum czytam dłużej niż cztery lata. To że jestem zalogowany od 2008 o niczym nie świadczy ale jak się okazuje dla niektórych może to być problemem.

• 1 miesiąc później...

Audio VOODOO - A kyż! Polecam podręcznik fizyki. XXI-wieczne zabobony: Grające kable, żyrandole i kamienie szczęścia. Do książek! Muzyki słuchać a nie kabli!

Pewnie już tu był ten link wklejany 100 razy - to i jeszcze raz wkleję:

Ukryta Zawartość

Jak można takie herezje głosić.... Prąd gra :) A ciekawe jaki wpływ na audio ma moja teściowa? Tak sobie teraz pomyślałem. Na moje życie i samopoczucie ma negatywny :) Może jej wysokie soniczne psychiczne powodują inny efekt na moje Audio....

Nauka nie boli! A WiaraCZyniCZuba.

Pozdrawiam racjonalistów i sceptyków - oraz ludzi szanujących dowody i prawdę.

Ukryta Zawartość

O, świeżuteńki klonik. Poleca podręczniki, których w życiu w ręku nie miał, a sam nie posiada Słownika Języka Polskiego, bo gdyby go miał, napisałby a kysz, a nie a kyż. To w "Dziadach" Mickiewicza można też znaleźć, a "Dziady" to lektura w sam raz dla klonów, produkowanych tu masowo ostatnimi czasy przez nawiedzonych antyaudiofilów; dwóch albo może i jednego.

Krzyżyk na drogę, Pawełku, prezi, StaryM, czy jak ci tam.

:) ale Pan jest zabawny - to a kyż to coś ala a krzyż! ale Pan nawet tego nie zrozumiał, jak podstawowych praw fizyki :) WiaraCzyniCzuba - AudioCzuba :)

A Pan Panie Rybka wygrał ten milion ? Przyznam szczerze, że aby z takimi Audio[cenzura]Filami gadać, to trzeba się intelektualnie zniżyć :) Co robię (i ubolewam nad tym) - ale już więcej się w tym wątku nie wypowiem, bo szkoda czasu :)

Testy ABX to dla takich AudioNapalieńców jak woda święcona dla wampirów:) A co do Języka Polskiego - to nie przykładam do niego żadnej wagi. Dla mnie ważniejsza jest Fizyka, chemia, genetyka, informatyka. Czyli prawdziwa nauka. Poznanie przez analizy, badanie hipotez. A nie Wasza Audio-religia :) Kable grają błuachaha :)

Grają głośniki!!! A Wzmacniacz, DAC powinny mieć porządne parametry (mierzalne). Tak samo jak ważna jest akustyka - zaraz po głośnikach. I nie jestem Pawełkiem, i innymi wymienionymi przez Pana - okazuje się, że są jeszcze inni -a Pana Pawła to szanuję za jego postawę. Też mnie zbanujcie !!!! A co kabelki się nie sprzedają? Branża :) Masoneria ! (to zabrzmiało, jak głos Papieża z Torunia :) Banujcie - prawda w oczy koleś.

Proszę bardzo - mój telefon 602 694 600 (jeśli będę otrzymywał telefony od "nastolatków" z pogróżkami - sprawę od razu zgłaszam na Policję - oczekuje konkretnych rozmów) - porozmawiamy - zobaczymy jakie fakultety ma Pan w dłoni, że Pan taki AudioExpert. Ja się prawdy nie boję - boję się obłudy, fałszu i nabijania biednych ludzi w butelkę.

Ludzie ciężko pracują na swój wymarzony sprzęt a Wy tylko kit im wciskacie. "nasz wspaniały DAC ociepli Panu górę pasma" :) buachacha.

A jak się pytam o wyniki RMAA - to milczy - wszyscy milczycie.

Jeśli kogoś uraziłem to ...... odsyłam jeszcze raz do lektury podstawowych praw fizyki. Szanowni Państwo! nie dajcie się omamić! Są ludzie myślący zgodnie z prawami fizyki. Przejrzyjcie na oczy :)

Zapraszam na blog trzeźwo-myślącego i dającego konkretne (a nie wyimaginowane) rady byłego Audiofila - który zmądrzał.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - i jest moim guru.

Pozdrawiam licząc się z dożywotnim banem na cały polski internet

Ukryta Zawartość

Ja już w wątku o Voodoo odesłałem wszystkich znawców i "naukowców", co to nie umieli odpowiedzieć na proste pytanie - dlaczego gra radio - do stosownego wykładu o rzeczywistej prostocie praw nauki i możliwości przekładania ich na wiedzę potoczną. Jak sądzę kolega Paweł-Adrian miał dotąd do czynienia z jedną analizą - analizą moczu. Wykazała zapewne porfirię i stąd ta rozlana czerwoność i te paranoje.

@Adrian, dobrze się czujesz? Jeszcze niedawno nie miałeś pojęcia, co to jest wzmacniacz lampowy, a dziś, po kilku tygodniach, zachowujesz się jak chory z nawiedzenia wróg audio. Nie masz żadnego doświadczenia, a zachowujesz się, jakbyś wszystkie rozumy pozjadał. Ile zestawów głośnikowych w życiu słyszałeś? Z kim się identyfikujesz? I skąd ta agresja w tobie? I nie naśmiewaj się z nazwisk, bo nawet językowy ignorant powinien mieć kindersztubę w tym względzie.

Ale ten milion Pan wygrał ? A skąd Pan wie, że nie jestem "nałukowcem"

wykładu o rzeczywistej prostocie praw nauki i możliwości przekładania ich na wiedzę potoczną

? :)

No nie wierzę, że Pan to cytuje i dalej nie wie dlaczego kable z drutu miedzianego za 5 PLN grają tak samo jak kable za 10000000.

Jak sądzę

No i zonk :) Ciekawe, czy jak sobie przez telefon porozmawiamy, to dalej tak będzie Pan twierdził :)

paranoje

Paranoje to: grające kable, lampy i wzmacniacze.

@ Szub.

Wystarczająco słuchałem - 3 kable za zero złotych., za 40 i za 5000 - zero różnic.

A to, że szybko się uczę..... hmm. agresja? A jak mam być spokojny, jak takie brednie wypisują. Wiesz w tym czasie - mojego poznawania Audio ( w większości VooDoo) - ludzie chcieli mi wcisnąć różne wianki - "ocieplające kable" - lampy poprawiające brzmienie o 50%, DaC poprawiające i ocieplające mi górę - jak mam być spokojny. Zaoszczędziłem kilka tysięcy.

Przez miesiąc podzwoniłem do kilku elektroników, konstruktorów wzmacniaczy. Dziś wiedzę mam sporą, a i doświadczenie niemałe. Zamierzam wybrać się na Audio Show.

Pan by też był spokojny, gdyby o mały włos nie zmienił kolumn, z których jest Pan zadowolony? A wystarczyło tylko w pokoju poprzestawiać rzeczy i szeleszczenie zniknęło :)

I jeszcze jedne osobnik chciał mnie oszukać na wzmacniaczu lampowym (Pan wie o kogo chodzi) - teraz na Allegro za 3900 go sprzedaje - a warte to jest 1000. Niestety trzeba uważać na oszustów. Proszę mnie zrozumieć - dlatego nerwy mi puszczają. Ale przepraszam za to i postaram się opanowywać :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Taaa,

znamiennym jest, że większość tych co im wszystko gra tak samo bazują na chińskim wzmacniaczu i Monitor Audio.

W sumie ciężko się dziwić, że co tam nie puścić i nie podłączyć to gra tak samo.

Nie dziwne, że jak ktoś używa wody kolońskiej "Przemysławka" to mu Gucci śmierdzi :)

Taaa,

znamiennym jest, że większość tych co im wszystko gra tak samo bazują na chińskim wzmacniaczu i Monitor Audio.

W sumie ciężko się dziwić, że co tam nie puścić i nie podłączyć to gra tak samo.

Nie dziwne, że jak ktoś używa wody kolońskiej "Przemysławka" to mu Gucci śmierdzi :)

Pan tez wygrał ten milion ?

Ciężka dyskusja. Sami milionerzy.

Ale ten milion Pan wygrał ? A skąd Pan wie, że nie jestem "nałukowcem"

? :)

No nie wierzę, że Pan to cytuje i dalej nie wie dlaczego kable z drutu miedzianego za 5 PLN grają tak samo jak kable za 10000000.

No i zonk :) Ciekawe, czy jak sobie przez telefon porozmawiamy, to dalej tak będzie Pan twierdził :)

Paranoje to: grające kable, lampy i wzmacniacze.

@ Szub.

Wystarczająco słuchałem - 3 kable za zero złotych., za 40 i za 5000 - zero różnic.

A to, że szybko się uczę..... hmm. agresja? A jak mam być spokojny, jak takie brednie wypisują. Wiesz w tym czasie - mojego poznawania Audio ( w większości VooDoo) - ludzie chcieli mi wcisnąć różne wianki - "ocieplające kable" - lampy poprawiające brzmienie o 50%, DaC poprawiające i ocieplające mi górę - jak mam być spokojny. Zaoszczędziłem kilka tysięcy.

Przez miesiąc podzwoniłem do kilku elektroników, konstruktorów wzmacniaczy. Dziś wiedzę mam sporą, a i doświadczenie niemałe. Zamierzam wybrać się na Audio Show.

Pan by też był spokojny, gdyby o mały włos nie zmienił kolumn, z których jest Pan zadowolony? A wystarczyło tylko w pokoju poprzestawiać rzeczy i szeleszczenie zniknęło :)

I jeszcze jedne osobnik chciał mnie oszukać na wzmacniaczu lampowym (Pan wie o kogo chodzi) - teraz na Allegro za 3900 go sprzedaje - a warte to jest 1000. Niestety trzeba uważać na oszustów. Proszę mnie zrozumieć - dlatego nerwy mi puszczają. Ale przepraszam za to i postaram się opanowywać :)

Przez telefon sobie nie porozmawiamy, bo mój telefon to moja prywatna sprawa i nie zamierzam go udostępniać osobom postronnym. Na AS możemy się spotkać, bo też będę. A jeżeli dysponujesz wiedzą naukową weług której wszystkie kable grają tak samo, to chętnie się zapoznam. Jednoznaczne przełożenie teorii elektrosłabej na fizykę ciała stałego w połączeniu z identycznością wszystkich przewodników niezależnie od kształtu, izolacji i materiału - to będzie coś.

bazują na chińskim wzmacniaczu i Monitor Audio

Widział Pan tego Cav A8M ? Słyszlą Pan jak gra!? Właśnie widac, jak Pan mało wie o sprzęcie. Ten Chińczyk kosztował w PL 14k PLN - prosze sobie najpierw poczytac na zagranicznych forach o tym potworze, a potem się z niego śmiać, Jak nie - to zapraszam do mnie na odsłuch - zobaczymy, czy wtedy Pan będzie nadal się śmiał

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Widział Pan tego Cav A8M ? Słyszlą Pan jak gra!? Właśnie widac, jak Pan mało wie o sprzęcie. Ten Chińczyk kosztował w PL 14k PLN - prosze sobie najpierw poczytac na zagranicznych forach o tym potworze, a potem się z niego śmiać, Jak nie - to zapraszam do mnie na odsłuch - zobaczymy, czy wtedy Pan będzie nadal się śmiał

Tak, forumowy kolega je rozprowadzał z prywatnego importu. Najpierw cena była 8k i nic, później 5k i...kolejek też nie było.

I tak dla wyjaśnienia, nie opieram nigdy swoich opinii o gazetki i fora internetowe więc nie będę szukał opinii. Wystarczy, że słyszałem.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Dla mnie ważniejsza jest Fizyka, chemia, genetyka, informatyka. Czyli prawdziwa nauka.

Całą tę naukę drogi mój klonie możesz o kant d... rozbić, jeśli nie potrafisz wyrazić precyzyjnie swych myśli. "Chodzi mi o to, aby język giętki / Powiedział wszystko, co pomyśli głowa." - rzekł wieszcz. I tego się należy trzymać drogi klonie.

W przeciwnym wypadku zbuntowany klon pod nickiem Piotr Ryka, będzie cię punktował raz za razem.

z pozdrowieniami Klon Nadrzędny

PS. Rozbisurmaniły się te klony ostatnio. To jest kurde ta sztuczna inteligencja, tak się "toto" wyemancypowało, że nad klonem "Piotr Ryka" w ogóle już nie panuję. ;)

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 16 Października 2012 - brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 16 Października 2012 - brak kultury

Całą tę naukę drogi mój klonie możesz o kant d... rozbić, jeśli nie potrafisz wyrazić precyzyjnie swych myśli. "Chodzi mi o to, aby język giętki / Powiedział wszystko, co pomyśli głowa." - rzekł wieszcz. I tego się należy trzymać drogi klonie.

W przeciwnym wypadku zbuntowany klon pod nickiem Piotr Ryka, będzie cię punktował raz za razem.

z pozdrowieniami Klon Nadrzędny

PS. Rozbisurmaniły się te klony ostatnio. To jest kurde ta sztuczna inteligencja, tak się "toto" wyemancypowało, że nad klonem "Piotr Ryka" w ogóle już nie panuję. ;)

Dlaczego tak Pana Panie StaryM tak bardzo pojebało...........dzisiaj??

Gość StaryM

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 16 Października 2012 - wpis odnosi się do skasowanego posta
Ukryte przez Fr@ntz, 16 Października 2012 - wpis odnosi się do skasowanego posta

Dlaczego tak Pana Panie StaryM tak bardzo pojebało...........dzisiaj??

Pouczenie to samo, co do Adriana kieruję. Zacytowałeś całą wypowiedź. Która jej część cię szczególnie zafrapowała stary audiofilu, że wydaliłeś z siebie ową refleksyję zacną?

Zaiste jeśli masz na myśli część pierwszą, to w głębokim pozostajesz mylnym mniemaniu, ponieważ nie dzisiaj ale praktycznie od zawsze uważam, ze precyzja języka to cnota najwyższa i bardzo pomocna we wszelkiej wymianie zdań.

Aczkolwiek, jeśli masz na myśli żarty moje o klonach, to zapytaj się czyjegoś klona sygnującego się nickiem "Piotr Ryka" skąd owe debilizmy mu do głowy przychodzą. A może tyś jest kolejnym klonem Piotra Ryki?

Klony mają ludzkości pomagać a nie szkodzić! Więc nie ma nic złego, że mamy kogoś od brudnej roboty, do póki się nie zbuntuje:)

Może się w końcu zbierzemy do kupy i zrobimy tu porządek. Ja - jak widać - na mównicę się nie nadaję - emocje mną rzucają... Ale klon... Może za mały tu jestem i miesiąc tylko - nie awansowałem jeszcze :) Mogę być klonem - a co tam. Żeby tylko prawda zwyciężyła. Tylko, że klon to 100% kopia - a ja walczę tylko o to, co uważam za słuszne i prawdziwe.

To ilu jest tutaj trzeźwo myślących? Sceptyków ufających pomiarom, nauce, faktom i zdrowemu rozsądkowi? Jesteśmy gdzieś zebrani? Czuję się taki samotny:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.