Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie dekodera STB do starego telewizora.

em.jo22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam stary telewizor Funai (kineskopowy), ma on tylko analogowe wejście antenowe. Zakupiłem dekoder STB jTab FS- 815T. W moim regionie analogową telewizję wyłączą 19.03.2013r. Póki, co chciałbym podłączyć do tego telewizora w/w dekoder STB poprzez wyjście antenowe z dekodera. Nie zależy mi na jakości, lecz na ilości kanałów. Moje pytanie brzmi: Czy jeżeli podłączę STB w ten sposób będę miał więcej kanałów, czy tylko te, które bym miał, podłączając zwykłą antenę prosto do telewizora.

Będziesz miał wszystkie kanały cyfrowe. Włączysz dekoder i przeszukasz kanały. Telewizor znajdzie ci sygnał dekodera. Kanały oczywiście przełączasz pilotem dekodera.

Dokładnie jak napisał makaron. Utrata jakości będzie, ale na tak starym tv nie zauważysz różnicy między tym co było, a jest.

Podobnie możesz np. podłączyć pod ten tv zestaw satelitarny....

A co do dźwięku jeśli ten dekoder STB umożliwia odbiór dźwięku 5,1 (nie znam modelu) to możesz pod niego podłączyć KD i oglądać filmy 5,1 na tym tv.

P.S Chodzi mi o filmy nadawane przez różne stacje TV w formacie 5,1

Niestety żadnego kanału na tym TV nie zobaczysz z NTC jak i z TV sat.

Jeżeli TV ma tylko wejście antenowe i brak jest innego wejścia wizji i fonii to potrzeba STB z modulatorem . Ten (jak zdecydowana większość) nie posiada jest tylko przejściówka sygnału z anteny (podobnie jest z odbiornikami sat.) a więc trzeba dokupić modulator .Można wykorzystać taki modulator z magnetowidu łącząc STB z magnetowidem (skart - skart lub skart - composite, RCA) i dalej TV (kabel antenowy).

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.