Skocz do zawartości
IGNORED

Drapak peezeeta

peezeet

Rekomendowane odpowiedzi

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

siema cles!

bardzo nieładnie, że wyrywasz moją wypowiedź z kontekstu. Kontekst ma tutaj niebagatelne znaczenie, bo mowa o codziennym użytkowaniu gramofonu z ciężkim talerzem.

Mniemam zatem, że być może nie masz do czynienia na codzień z gramiakiem tego typu. Chyba żeś jest szczęśliwym użytkownikiem zonteka, zatrzymującym 23 kg talerz podczas każdej zmiany płyty - gratuluję.

Wiedz, że jeśli planujesz przesiąść się (?) na massloadera (może nie każdego, ale większość) to czeka Cię niewątpliwa przyjemność opanowania sztuki zmiany płyt w locie.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Gdy miałem pro-jecta xp i technicsa (niestety) to zatrzymanie i wystartowanie go guziczkiem było banalne.

Wówczas nawet się nad tym nie zastanawiałem.

Wiem, że 60% ludzi w PL nie potrafi czytać ze zrozumieniem.

Ale błagam, nie przycinaj tak czyichś wypowiedzi. To dobre, ale w sejmie, albo w wątku "dlaczego vinyl..."

Weź bo pomyślę, że należysz do tych co czyszczą winyle wikolem...

chowanie płyt w okładki, ich mycie, czyszczenie igły itd. No i słuchanie muzyki, to też strata czasu!!!!!!!!!!

Cles'

domyślasz się dlaczego wilk325 też nie zatrzymuje talerza przy zmianie płyty...???

...Nottingham Analogue Hyperspace

NTAHYP.jpg

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Jeśli Piotr bedzie używać outering'u nie bedzie miał wyjscia -talerz stop ręka lub nogą. Na pocieszenie dodam ,że drapak startuje do prędkości 33 tylko w 5 sekund. Małe a cieszy

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Jeśli Piotr bedzie używać outering'u nie bedzie miał wyjscia -talerz stop ręka lub nogą. Na pocieszenie dodam ,że drapak startuje do prędkości 33 tylko w 5 sekund. Małe a cieszy

Piotrze nie idź tą drogą : )

Tłuścioch Hyperspace

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

siema cles!

bardzo nieładnie, że wyrywasz moją wypowiedź z kontekstu. Kontekst ma tutaj niebagatelne znaczenie,

Nie jestem sobie wyobrazić czy też zaakceptować kontekstu, który pozwala rzucać płyty na pędzący talerz. Ale to nie moje płyty, co mi tam.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Piękny widok - na dwa baty ;)

Ja już zamówiłem do siebie podstawę pod silnik i drugi stojan pod długie SME.

Miałem sprzedawać 309 na poczet 312 ale po dłuższym namyśle postanowiłem zostawić 309 i dokupić 312.

Tylko z kasą się rozhuśtałem i ramię musi poczekać do wiosny :(

I który w końcu ma większego? :)

Kolega z sąsiedniego wątku

http://www.audiostereo.pl/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=264904

Piękny widok - na dwa baty ;)

Ja już zamówiłem do siebie podstawę pod silnik i drugi stojan pod długie SME.

Miałem sprzedawać 309 na poczet 312 ale po dłuższym namyśle postanowiłem zostawić 309 i dokupić 312.

Tylko z kasą się rozhuśtałem i ramię musi poczekać do wiosny :(

też miałem ten problem, jednak zdecydowałem się na dwa różne :). Muza spokojna typu Cohen na 12' to bajka, ale rock'a wolę na 10".

Gość masza1968

(Konto usunięte)

też miałem ten problem, jednak zdecydowałem się na dwa różne :). Muza spokojna typu Cohen na 12' to bajka, ale rock'a wolę na 10".

Nie mam na razie pomysłu na wkładkę do drugiego ramienia ale ze względu na miłość do starego, czarnego jazzu mam sporo monofonicznych płyt więc... coraz częściej myślę o wkładce mono.

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Nie mam na razie pomysłu na wkładkę do drugiego ramienia ale ze względu na miłość do starego, czarnego jazzu mam sporo monofonicznych płyt więc... coraz częściej myślę o wkładce mono.

Ri, hi, hi, hi, hi, hiiii... dajcie kaftan : )

na 10" mam Twoją :) Dynavector DV XX-2 MkII,

na 12" mam Ortofon MC Windfeld

obie na trafo ortofona i dopiero preamp :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ri, hi, hi, hi, hi, hiiii... dajcie kaftan : )

Co zrobię jak też lubię :)

na 10" mam Twoją :) Dynavector DV XX-2 MkII,

XX-2 myślałem przewiesić na 12" a na 9" Koetsu Goldline Mono Black

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Co zrobię jak też lubię :)

Maszka chłopie, Ty lubisz różne japońskie rzeczy.

To masz tutaj proszę taki blog ciekawy MomoHamaRec

Płyt z pannami wyszukujemy posługując się menu z dołu strony, np. link Jazz & Vocal 670 Records.

Znajdziesz tam sample, 40 sek. ripy utworów z winyla.

Ale nie tylko to tam jest. Japończycy to pracowite pszczółki.

momohamarec-eng.jpg

Miłego słuchania.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.