Skocz do zawartości
IGNORED

1000zł - monitory aktywne (para) - cel: mix/mastering, "zwykłe" słuchanie muzyki, tworzenie bitów.

pixel_

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie, czy jest coś godnego polecenia w kwocie do 1000zł (może troszkę wykraczać ponad) z monitorów aktywnych? Głośniki będą używane przy miksowaniu i masterowaniu kawałków w domu, tworzeniu bitów i "normalnego" słuchania muzyki, chce żeby grało ładnie, czysto, mocno i bez przekłamań.

Istotne poza tym jest to że przerzucam się ze starych plastikowych Logitechów 2.1 podłączonych do integry :)

wpadły mi w oczy Alesis M1 Active 520 i Samson Resolv A, ktoś coś na ich temat? oczywiście jestem otwarty na inne sugestie

Monitory będą (zanim kupie lepszy interfejs, bo z tym zakupem troche strzeliłem sobie w kolana) podłączone do SoundBlastera X-Fi HD Usb.

Z góry dziękuję za pomoc :)

1000 zł i sprzęt do masteringu? ... jak włączysz efekt swojej pracy przy użyciu monitorów za tysiąc zł. na dobrym sprzęcie (monitorach za kilka tys. zł), to mastering będziesz robił na nowo :)

Wspomniane przez Ciebie Alesis M1 Active 520 sądze że dobry wybór. W tym segmencie najmniejsze fostexy są także godne uwagi. Tylko że trochę mało mocy przy fostexach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.