Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekty Albedo

Teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość _avw_

(Konto usunięte)

Kilka pytań nie tylko do producenta.

Widze w ofercie kable Blue najtańszy model interkonektu - jak są zbudowane?

Czy zaszły jakies istotne zmiany w ofercie? Pamiętam że interkonekty Albedo były plecione z kilku izolowanych żył. Teraz Albedo stosuje taśmy. Poza najtańszym modelem, o którym jeszcze brakuje informacji.

Czy to znaczy że Albedo weszło w nowy etap rozwoju? Samo wykonuje przewodniki (ten piec ze zdjęcia na stronie internetowej). W takim razie można zamówić określony przewodnik niekonfekcjonowany albo wg niestosowanej już/jeszcze geometrii?

pozdrawiam

Marcin (g), z tym co napisałeś zgadzam w 100%:że przejrzystość i neutralność tego drucika doskonale komponuje

się z odrobiną lampowego ciepełka.Co do głośnikowych to nie mam wątpliwości ,jest to wyższa półka.Ale w cinczu zauważyłem jedną dla mnie niedogodność ,to zbyt szczupły balans tonalny.Być może było to spowodowane nie wygrzaniem kabla który do mnie trafił, był nowy.I tak naprawdę jeszcze nie mam na jego temat zdania.Pozdrawiam.P.S.Jak trafi do mnie taki "styrany" kabel to wtedy się wypowiem.

Wkrótce na naszej stronie informacje dotyczące budowy interkonektu BLUE zostaną uzupełnione, są to dwa przewodniki o przekroju kwadratowym .

Natomiast co się tyczy naszej oferty większość kabli jest już w produkcji od 2000 roku. Staramy się wprowadzać produkty, które będą w ofercie przez cały czas istnienia firmy. Gonienie za czymś nowym, by co roku znaleźć się w rubryce "NOWOŚCI" nie zawsze przynosi oczekiwane efekty.

Co do naszej pierwszej oferty kabli plecionych (1997r-to już 8 lat) wykonujemy je na zamówienie klienta (seria PERSONAL). Już wtedy sami produkowaliśmy srebrny przewodnik, tyle że w tej chwili dopracowaliśmy metodę obróbki , która daje lepsze efekty soniczne od tych wcześniejszych.

Dzieki temu nie jestesmy ograniczeni co do doboru średnicy i geometrii srebnego przewodu.

Najnowszy nasz pomysł ,obecnie realizujemy w nowej serii VERSUS ,ale na ten temat może napiszę po wprowadzeniu

produktu do sprzedaży.

Nawiązując natomiast do wygrzewania kabli sprawa jest bardzo istotna myślę że na ten temat mogą wypowiedzieć się osoby ,które wygrzewały kable w swoim systemie (różnice są kolosalne),dlatego zawsze informujemy klienta kiedy kable są do wygrzania (czas wygrzewania od 30 do 90 godzin w zależności od modelu).

Pozdrawiam

Grzegorz G.

2 dni temu wróciłem z Hiszpanii i jestem dumny, że mieszkam w Bydgoszczy.

W prestiżowym sklepie ze sprzętem audio w miejscowości Saragossa spotkałem interkonekt analogowy Albedo-Blue. Przeraziła mnie cena 1100zł za odcinek 0.5m. Miesiąc temu w autoryzowanym sklepie firmy Albedo w Bydgoszczy (LaserLight Company przy ul. Śnadeckich 34) za ten sam interkonekt zapłaciłem 260zł. Zastanawiam się skąd taka różnica w cenie...

Ale i tak niczego od nas się nie dowiedzą :-))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Istotnie od 3 miesięcy nasze produkty są dostępne na rynku hiszpańskim, jednak cena którą podałeś jest stanowczo za wysoka, więc albo zostałeś wprowadzony w błąd lub źle spojrzałeś na cenę :)

• 1 rok później...

W moim systemie znowu po latach zagoscil Albedo :-)

Wczoraj kupilem metrowy ic Flat-XLR, podlaczylem i macham raczka kabelka dziesieciokrotnie drozszym...

Piekny klasowy dzwiek, zrownowazony, spojny, blask z aksamitna, czysta gora, przestrzen, wybrzmienia, detal i ten spokuj, otwartosc srednicy... a juz zaczynalem sie pocic i nerwowo nakrecac, a tutaj taka ulga, chyba przeszlo ;-))

...doczytalem co wczesniej w watku mowil robtango, a ostatnio z nim nawet rozmawialem...

"Ale w cinczu zauważyłem jedną dla mnie niedogodność ,to zbyt szczupły balans tonalny"

i to moze nawet sie zgadzac, ostatnimi czasy troche przesadzilem w systemie z dociazeniem dzwieku i jego gestoscia (okablowanie MITa), moglo powalac i przygniatac, teraz jest cudnie :-)

• 5 lat później...

kurde nie chce zakładać takiego samego wątka po raz drugi ,więc mam nadzieje że ktoś tu zajży po latach przerwy ;)

Chciałbym się dowiedzieć czym różnią się starsze serie IC Monolitha od obecnych. Czy jest to tylko otulina czy zaszły jakieś zmiany środku??

Pozdrawiam

kurde nie chce zakładać takiego samego wątka po raz drugi ,więc mam nadzieje że ktoś tu zajży po latach przerwy ;)

Chciałbym się dowiedzieć czym różnią się starsze serie IC Monolitha od obecnych. Czy jest to tylko otulina czy zaszły jakieś zmiany środku??

Pozdrawiam

Zadzwoń do Pana Grzegorza z ALBEDO fachowo wyjaśni.

pozdro

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.