Skocz do zawartości
IGNORED

Prawiczek - Pierwsza lampa do MA RX8 + CA SM6

Adrian Silesian

Rekomendowane odpowiedzi

@SzuB - przyjmuję a priori, że masz rację :) Zmieniłem te lampy.... Na razie nie słyszę różnicy :) i cieszę się z tego powodu :) Potem protestuję, bo teraz muszę do roboty.

pozdrawiam

:)

A priori to się słucha kabli, a nie wzmacniaczy ;))

A priori to się słucha kabli, a nie wzmacniaczy ;))

No właśnie :) Dzisiaj może być jeszcze jedno HALO :) Dzięki uprzejmości jednego forumowicza mam do testów kabel głośnikowy auditorium 23 za 5 tysięcy - czy jakoś tak - czyli 10 razy drożej niż moje Real Cable :) - wygląda jak kabel do spawarki :) a ciężki jak diabli. Na razie ich nie podpinałem.

Śpieszę się z robotą, bo pora na testy:) Muzyczka z tych najlepszych lamp leci sobie - i nie wiem, czy to autosugestia, czy poprawa dźwięku jest bardzo duża - wiem jedno - na razie brzmi to bardzo, bardzo dobrze:) Nic bym nie zmieniał. Ale potem potestuję.

nie słyszę różnicy. :) żona tez nie słyszy. Myślę, że różnica 10x w cenie wystarczy, żeby powiedzieć: na tym sprzęcie nie słyszę różnicy między kablami głośnikowymi. między interkonektami tez nie słyszę. Efekt "nadmiernego syczenia" wysokich tonów (lekko nieprzyjemny) jest już do wyeliminowania chyba tylko przez opampy w Xonarze. Ale wiem jak to sprawdzić, czy to kolumny, czy źródło. Podłącze PS3 jako źródło (on ma zapewne innego daca). To oczywiście nie kończy spekulacji (ktoś powie - podepnij prawdziwego daca za kilka tys). Ok na razie mam zagwozdkę :) Ale dźwięk jest piękny. Głos Madonny w "Frozen" brzmi jak z nieba :) W ogóle cały utwór odżył i nabrał wysokoniebianskiego charakteru :)

Aha ten efekt "nieprzyjemnego" wysokiego tonu występuje w snarach, niektórych hihatach i czasami w wokalu babskim bardzo wysokim. Zmiana kabli głośnikowych, IC, lamp - nie pomogła. Moim głównym podejrzanym jest źródło. Zbadam to. . . ale chyba jutro. Mam już i tak rozbebeszone połowę salonu - wszędzie kable, wzmacniacze i nie wiadomo co :)

Ale to, że nie słyszysz kabli, ma same zalety: masz święty spokój z kasą i gonieniem króliczka. Jak się nie słyszy, lepiej inwestować w lampy (sterujące najwięcej zmieniają) i płyty :)

Gdybyś tą " herezję " próbował przeforsować w klubie miłośników Luxmana lub Accuphase , tą z góry cię bracie przestrzegam , co by oszczędzić Tobie zbanowania w/w wymienionych klubach , co na własnej skórze przerabiałem ok. dwóch lat temu , pozdrawiam serdecznie , Piotrek

A to nic nowego w innych klubach tez jest podobnie kasuja posty w ktorych nie wychwalasz ich kolumn a mowisz prawde i pozniej taki ktos wchodzi i czyta sobie o kolumnach ze sa takie naj naj naj nie maja zadnych wad itd. Smiesza mnie tacy ludzie przez takie zabiegi to forum schodzi niestety na psy .

Wielu ludzi tu ma taka dziwna przypadlosc ze chwala to co maja bo to najlepsze i koniec ! Nie potrafia przyznac sie ze cos im nie gra nie pasuje itd. nie rozumiem tego i nawet nie chce zrozumiec bo to smieszne idac takim tokiem powinienem tu wypisywac ze Baltlab Epoca 2 zjada Yaqina MC-10L na sniadanko bo przeciez zmienilem MC-10L na Baltlaba wiec musi byc lepszy ;) Czy jest ? Trudno odpowiedziec oba sa dobre wszystko zalezy z czym i w jakim pomieszczeniu zagraja jeden ma troche lepsze wokale inny detale mikrodynamike itd. ;)

Byl czas kiedy mialem w domu 3 wzmacniacze Yaqin MC-10L , Priamre I21 , Baltlab Epoca 2 po ponad miesiacu zdecydowalem ze zostaje Baltlab . Teraz postanowilem zmienic caly system dobralem do Baltlaba inne kolumny a teraz szukam CD i zabawa trwa dalej :)

Pozdraiwam

odpaliłem Moona - efekt "syczenia" jest jeszcze gorszy chyba (tak mi się wydaje) - ee nie wiem :). Nie wiem chyba dzisiaj już ogłuchłem. Nie potrafię rozróżnić Moona i Yanka! Moja zona tez. myliła się w rozpoznawaniu, Niby potrafię teraz określić brzmienie Janka tak: jest przyjemniejszy dla ucha - ale nie jestem pewien niczego.... Pewnie to zmęczenie słuchu. Ale jest to dowód, że sprawa Moona nie jest zamknięta bynajmniej.

idac takim tokiem powinienem tu wypisywac ze Baltlab Epoca 2 zjada Yaqina MC-10L na sniadanko bo przeciez zmienilem MC-10L na Baltlaba wiec musi byc lepszy ;) Czy jest ? Trudno odpowiedziec oba sa dobre wszystko zalezy z czym i w jakim pomieszczeniu zagraja jeden ma troche lepsze wokale inny detale mikrodynamike itd. ;)

jestem jeszcze bardziej confused :) przyznam - chyba jestem zmęczony :) za dużo testów. Z powyższego wynika, że różnice są subtelne - a psychika nasza płata figle. Wczoraj słyszeliśmy wyraźną różnicę pomiędzy tymi 2ma wzmacniaczami. Dzisiaj już nie.

Byl czas kiedy mialem w domu 3 wzmacniacze Yaqin MC-10L , Priamre I21 , Baltlab Epoca 2 po ponad miesiacu zdecydowalem ze zostaje Baltlab . Teraz postanowilem zmienic caly system dobralem do Baltlaba inne kolumny a teraz szukam CD i zabawa trwa dalej :)

Pozdraiwam

Czuję się zagoniony w kozi róg :)

Jutro jeszcze raz potestuję. Dzisiaj już dosyć. Odpalam muzyczkę i koniec z testami. . .

Dziwna sprawa. Wczoraj taka euforia - dzisiaj zmieszanie.

A to nic nowego w innych klubach tez jest podobnie kasuja posty w ktorych nie wychwalasz ich kolumn a mowisz prawde i pozniej taki ktos wchodzi i czyta sobie o kolumnach ze sa takie naj naj naj nie maja zadnych wad itd. Smiesza mnie tacy ludzie przez takie zabiegi to forum schodzi niestety na psy .

Wielu ludzi tu ma taka dziwna przypadlosc ze chwala to co maja bo to najlepsze i koniec ! Nie potrafia przyznac sie ze cos im nie gra nie pasuje itd. nie rozumiem tego i nawet nie chce zrozumiec bo to smieszne idac takim tokiem powinienem tu wypisywac ze Baltlab Epoca 2 zjada Yaqina MC-10L na sniadanko bo przeciez zmienilem MC-10L na Baltlaba wiec musi byc lepszy ;) Czy jest ? Trudno odpowiedziec oba sa dobre wszystko zalezy z czym i w jakim pomieszczeniu zagraja jeden ma troche lepsze wokale inny detale mikrodynamike itd. ;)

Pozdraiwam

Wiem jak to jest , sam mam nadal 3 wzmacniacze i nie wiem z którym się rozstać ? Również serdecznie Cię pozdrawiam , z wyrazami szacunku Piotrek

odpaliłem Moona - efekt "syczenia" jest jeszcze gorszy chyba (tak mi się wydaje) - ee nie wiem :). Nie wiem chyba dzisiaj już ogłuchłem. Nie potrafię rozróżnić Moona i Yanka! Moja zona tez. myliła się w rozpoznawaniu, Niby potrafię teraz określić brzmienie Janka tak: jest przyjemniejszy dla ucha - ale nie jestem pewien niczego.... Pewnie to zmęczenie słuchu. Ale jest to dowód, że sprawa Moona nie jest zamknięta bynajmniej.

jestem jeszcze bardziej confused :) przyznam - chyba jestem zmęczony :) za dużo testów. Z powyższego wynika, że różnice są subtelne - a psychika nasza płata figle. Wczoraj słyszeliśmy wyraźną różnicę pomiędzy tymi 2ma wzmacniaczami. Dzisiaj już nie.

Czuję się zagoniony w kozi róg :)

Jutro jeszcze raz potestuję. Dzisiaj już dosyć. Odpalam muzyczkę i koniec z testami. . .

Dziwna sprawa. Wczoraj taka euforia - dzisiaj zmieszanie.

Mam dla ciebie radę , odpocznij od muzyki z jeden dzień , po czym weź 1 najbardziej ulubioną płytę cd i wysłuchaj ją w całości na średnim poziomie głośności , czynność tą wykonaj na wzmacniaczu tranzystorowym a następnie na lampowym , na każdym z tych wzmacniaczy wysłuchaj w całości swoją ulubioną płytę i najważniejsze nie wsłuchuj się w różnice brzmieniowe obu wzmacniaczy lecz skup sie tylko na odbiorze muzyki i na koniec odpowiedz sobie sam na pytanie , na którym wzmacniaczu , lepiej , przyjemniej odebrałeś swoją ulubioną muzykę ?

Piotr

Dzięki za radę - ale u mnie to jest nie możliwe :P Tylko w wyjątkowych sytuacjach (wyjazd) nie słucham muzyki. Siła wyższa...

Dzisiaj znów zrobiliśmy test... Yaqin gra pięknie. A moon? Też gra pięknie - równie pięknie? który gra lepiej? Nie wiem. Którego chciałbym mieć? Trudne pytanie. Ładniejszy Yanek. Ale za to Moon pobiera prądu 100W jak gra na maksa! Yanek 220W. Ale Yanek pobiera 160 nawet jak słuchasz na minimalnej głośności (to jest jego minimalny pobór na dzień dobry:( Taka konstrukcja....

Moon natomiast pobiera adekwatnie do głośności. Przy cichym słuchaniu pobiera 11W (na przykład). Dla mnie to duża zaleta. 16h dziennie to spore koszty w przypadku yanka :( .

Jedno wiem: ani ten modyfikowany Janek, ani Moon nie zostaną u mnie. Moon, bo jest brzydki i ma tylko 40W na kanał. Za nim nie zapłaczę, choć to bardzo dobry wzmacniacz- zresztą on był tylko do testów - nie myślałem o nim poważnie. - jest wyraźnie słabszy od Janka (Janek ma więcej watów -chyba 65). Po prostu nam się nie podoba.

Janek nie zostanie, gdyż jego modyfikacje (wejście) nie pozwalają wykorzystać go jako końcówkę mocy. Poza tym, gdybym miał po prostu wybierać, wybrał bym Janka bez zastanawiania się. Wolałbym kupić nowego, niemodyfikowanego zewnętrznie i nie zmieniałbym w nim lamp - bo nie słyszę różnic po zmianie lamp:) - ale kto wie - może ten modyfikowany janek stanie się moją własnością. Będę czekał :)

Na polu bitewnym pozostaje Migda na kt90 opisywana przez Violeta na stereo i kolorowo. Nie wiem tylko czy da się ja podłączyć do wyjścia pre amp. Ponoć jest lepsza od Yanka Mc-100b - ale najwidoczniej ja różnicy nie usłyszę :0

Za dużo muzyki słucham - gdybym zrobił sobie przerwę - słuch by odpoczął i wtedy bym usłyszał różnice - tak jak opisywałem przy pierwszym porównaniu.

Chcę jeszcze przesłuchać Cambridge Audio Azur 651a - mam moc chłopak w sobie i przystępną cenę. Zaletą jest fakt, że by się pięknie zgrał ze stream magic 6.

Jeśli Mingda będzie rzeczywiście tak niesamowita - to sprzedaję kino :) i przestawiam się tylko na stereo. Osobiście wątpię, żebym usłyszał różnice. Każdy człowiek ma zmysły wykształcone indywidualnie. Jeden ma "lepszy" wzrok", inny "lepszy". Reszta to psychika. Jeśli ja uważam, że dźwięk z Yanka za 2.7 tys. jest cudowny i nic mi więcej nie trzeba... To chyba dobrze :) Za zaoszczędzone pieniądze córce loda kupię.

Problemem jest też fakt, że w Polska zostaję jeszcze na parę/kilka miesięcy - więc muszę kupić coś, co potem mogę szybko odsprzedać.

Jak na razie wszystko mi się klaruje.

Zobaczymy co się z tego urodzi.

Pozdrawiam

Ale teraz patrzę na cenę Mingdy - nie mam pytań. Tylko test poszedł w eter i cena do góry - wg mnie to na prawdę przegięcie. Nie usprawiedliwi tej podwyżki żadne tłumaczenie - dolar nie zmienił się drastycznie -

Nie wiem co Elektropunkt chce w ten sposób osiągnąć. Toż to komuna w biały dzień! I tym razem nie mam zamiaru być łagodnym, potulnym petentem/klientem. Byłem zainteresowany tym wzmacniaczem bardzo poważnie.

Jestem oburzony. Nie dość, że są monopolistami na Polskim rynku, to wykorzystują to w tak perfidny sposób.

Ale się zdenerwowałem. Mam to w d. (za przeproszeniem) Jak Wy tak - to ja tak: Jak wyjadę do Australii to sobie ściągnę to z HongKongu bezpośrednio - w AU nie ma dystrybutora i wchodząc na Australijski Ebay jest dostępna Mingda i to wszystkie modele. już to dawno temu sprawdziłem.

Taka polityka mi się strasznie nie podoba. Mam nadzieję, że spotka się z fala krytyki.

Pozdrawiam i idę ochłonąć

@sebolx - skończy się to tak, że albo zbojkotuję Mingdę i kupię Yaqina, albo z opuszczoną głowa kupię Mingdę.

Postaram się tez przesłuchać Cabridge Audio Azur 651A. Ponoć on gra inaczej niż Moon. To jes ostatnia szansa dla tranzystorów.

Polecaliście mi tez Roksana - nie podoba mi się.

Zrobiliśmy ostatni test - Yaqin gra cieplejszym, przyjemniejszym dźwiękiem. Wg mnie jest też bardziej detaliczny. Wolę jego brzmienie. Więcej już porównań z Moonem nie będę robił:)

Wczoraj wieczorem zagłębiłem się w Darkside of the Moon Floydów... Na tej lampie brzmi to jak z innej bajki... Aż chce się słuchać.

Mam pytanie... Czy gdybym kupił nowego Yaqina MC-100b i podłączył go do amplitunera Harman Kardon avr 460 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - czy też innego z wyjściem pre out) - w trybie tej końcówki mocy (przez te przednie wejścia w Yaqinie - to czy pogorszyło by to jakość dźwięku w porównaniu gdyby grał sam Yaqin? Czy gra jest w ogóle warta świeczki? Moje Onkyo nie ma pre out. Musiałbym 1. Kupić Harman Kardona + 2. Yanka. Muszę to jakoś pogodzić z Kinem. Jak to nie ma sensu, to muszę pozbyć się kina.... z góry dziękuję za odpowiedź.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zrobiłem resercza i sam sobie odpowiem - może inni skorzystają - Tak pogorszyłoby. Lepiej podpiąć źródło do wzmacniacza, a wzmacniacz można podpiąć do preouta w amplitunerze i wtedy w kinie będzie grał jako końcówka mocy (oczywiście musi mieć taką możliwość - MC-1oob ma).

Panowie - mam kolejne pytanie, tylko proszę o rzeczowe opinie - wiem, że dla większości to pytanie może wydać się śmieszne, ale nie wszyscy są ekspertami :) :

1. Czy można podpiąć wyjście analogowe RCA karty muzycznej (moja to Asus Xonar HDAV 1.3 deluxe) do KOŃCÓWKI MOCY?

Doznałem olśnienia. W internecie znalazłem, ze niby można - ale wolę się Was zapytać. Wtedy regulacją głośności zająłby się sterownik karty. Moja karta ma wszelkie dekodery i cuda na kiju, więc po co mi pre amp, czy amplituner? Dziwna sprawa, że po tylu latach dzisiaj mnie olśniło. Mógłbym się zorientować czy są jakieś karty wejść (optyczne, coaxial, analog) i połączyć to z xonarem. Wtedy całkowicie wyeliminowałbym amplituner / wzmacniacz (pre amp).

Dałoby mi to niesamowite możliwości kombinacji. Mógłbym na przykład wyjść analogowo z karty 6 kanałami na wielokanałową końcówkę mocy Music Angel ma taką i Mingda też (tylko lepszą) :

Ukryta Zawartość

photo_05.jpg

Ba! Mógłbym nawet podłączyć sobie na front dedykowany wzmacniacz, czy na front jakiegoś dobrego dac'a..... Jeśli to ma działać - to amplituner idzie na sprzedaż - zresztą już go wystawiłem.

Panowie - da to radę tak jak opisałem?

Jeśli ten Meng jest za slaby - to potem mogę sobie wymienić to na Mingda - ta jest mocniejsza

Ukryta Zawartość

5s.jpg

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt doszedł. Nie wiem co napisać. Może tyle, że zostaje u mnie ? To chyba za banalne :) Sprzęt jest niewygrzany. Niby jego realna cena to 14tys. Ja oczywiście kupiłem go znacznie taniej - w sumie to za darmo :) Jak się ma porównanie do Yaqina? I Moona? Moja żona przyszła, siadła i wypaliła: No co - gra to najlepiej z tego co u nas było.

W skrócie: Yaqin MC-100b może z tym CAVem stanąć w szranki. Kto wygra? nie wiem. Jedno wiem. Smutek po Janku wypełnia mi Kasia :) I to wszystko na przetworniku DAC siedzącym w tym urządzeniu. Teraz będę to musiał zabrać ze sobą w świat :) 35kg! Zakochałem się w Janku, ale od dziecka wolałem dziewczynki :) Kasia gra cudnie. Trąbka Sonnego Rollinsa brzmi chyba lepiej niż na Yaqinie. Chyba. Nie wiem - nie interesuje mnie już to - jeśli zabrzmiała tak, że mi szczena zjechała - to chyba znaczy, że lepiej :)

Drum'n'Bass zagrał podobnie, nie będę wyrokował. Po prostu gra to cudnie. Chyba lepiej na Kasi. Lords of the boards rozgramia mój salon. Cud.

Ujmę to tak: O ile przy Yaqin MC-100b miałem wrażenie, że moje Monitor Audio ożyły i wstąpił w nie SZATAN - o tym teraz mam wrażenie, że Kasia dusi się z tymi kolumnami, że chce lepszych i droższych.

Jeśli teraz jest dobrze, to po co kombinować. I jeszcze jedno... Kasia pobiera na dzień dobry z 40-50VA (Janek 160). Kasia na maksa ciągnie 280 (już wytrzymać nie można) - Janek ciągnął 220-230. To takie pierwsze słowa.

Chińskie jest piękne, tanie i cudownie gra.

Jeszcze jedno - to "szeleszczenie" czy efekt naskórkowy - to wina albo kolumn - albo DACa, może kabli. - coś na pewno zmienię.

Potem postaram się opisać tego CAVa - ale chyba w innym dziale. Ogarnęła mnie nostalgia. Chciałem lampę. Nawet dobrałem się do wnętrza Kasi w poszukiwaniu lamp przedwzmacniacza.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc. Niewykluczone, że gdy się przeprowadzę, to lampka u mnie zagości, bo CAVa bardzo trudno dorwać. I jeszcze jedno, to "ciepło" lampy... Hmmm Wydaje mi isę, ze to jest to, co sprawia, że ludzie kochają lampę. Mam nadzieję, że komuś ten wątek pomoże w dokonaniu wyboru. Yaqin MC-100b to genialny sprzęt i chciałbym go mieć :) Ale nie w mojej konfiguracji.

I jeszcze jedno.... Jeśli ktoś powie mi, że amplituner (CAV A8M jest Końcówką mocy z pre + dekoter DTS i DD - czyli taki "prawie" Ampplituner - raczej wielokanałowa końcówka z pre:) gra zawsze gorzej niż stereo - to zaproszę go do siebie ze swoim sprzętem. Nie zdziwię się, gdy np. jutro, lub za kilka dni, gdy sprzęt się wygrzeje, rzeknę: Ten CAV gra lepiej, niż Janek.. i to o kilka klas. Na prawdę teraz czuję, że kolumny są o klasę niżej, niż powinny być do tego CAVa.

Pozdrawiam i obiecuje podesłać zdjęcia, wnioski i opis jak to gra z różnymi gatunkami - włącznie z wielokanałowymi flac hires.

To Sonny Rollins gra na trąbce?

Podłącz do tego Yanka dobry CD to usłyszysz to, co ma DAC w tym czymś dużym. Albo zostaw sobie to coś i już nie marudź ;)

Nie jestem znawcą jazzu - ja po porstu słucham muzyki :) Na pewno w utworku zatytułowanym jego autorstwem była trąbka - ale może coś pomyliłem:P W każdym bądź razie trąbka gra wybitnie :)

Albo zostaw sobie to coś i już nie marudź ;)

Oj zostawię sobie :) TO COŚ :) Ono Kasia się nazywa :P i kupie mu (jej) na górę złote śruby :) to już się nazywa choroba :)

Tak na poważnie - to na prawdę, z kolejnymi utworami przekonuje się, że Monitor Audio RX 8, RX1 i Centre są co najmniej o klasę za niskie dla tego Smoka. Przydałyby się Goldy na wstęgach :) dlatego miłośnik kina i wielokanałowego audio ma problem - jego zestaw 5.0 idzie w horrendalne kwoty:P

Muszę tylko spróbować złagodzić te wysokie tony, które są ponoć przypadłością RX-ów. Może odpowiedni DAC to załatwi. Albo się z tym pogodzę - bo to dopiero przy bardzo głośnym słuchaniu jest dokuczliwe i w ogóle słyszalne. Wzmacniacz na to nie wpływa.

Wydaje mi się, że odkryłem kolejną Amerykę: Najważniejsze dla jakości dźwięku są kolumny, potem DAC, potem wzmacniacz.

Ok idę dalej się delektować. Dimmu Borgir i Cradle of Filth zagrali pięknie. Gitary jak na koncercie. Minimal gra cudownie. Wokale czyste i naturalne... pozdrawiam

Halo , Panie Adrianie !

Jak tam Chiny vs Chiny ? Wielokanałowe wygrywa ze stereo ?

Moim zdaniem te MA są do d...

Niech się Pan nie gniewa , ale że ładnie wyglada nijak się ma do dźwięku .

Czekamy na relację i wiecej zabawy :)

Tofik01

@Tofik01

Bardzo dziękuję za wartościowy post - na pewno się przyda mnie i innym. Pan z pewnością posiada Zeta Zero. Bardzo Panu zazdroszczę.

Komentarz w eter: Najbardziej denerwują mnie ludzie, którzy pod przykrywką internetu potrafią trolować i wyśmiewać się z innych. Ktoś ciężko zarobione pieniądze wydaje na swój wymarzony sprzęt - a inny potrafi go w mało elokwentny sposób zbesztać. BA! Żeby to jeszcze miał rację. Żeby choć słuchał Monitor Audio RX8, żeby to słuchał CAV'a. Takich troli należy ignorować - niestety to jest właśnie najtrudniejsze.

Przypominam, że trolowanie jest niezgodne z regulaminem forum. Proszę zatem o nie ponawianie podobnych wpisów, gdyż będę zmuszony zgłosić to moderacji.

Zatem jeśli chce się Pan coś ode mnie dowiedzieć, proszę się normalnie zapytać, a normalnie odpowiem.

Pozdrawiam serdecznie

P.S. Jak Pan tak szyderczo się naśmiewa - zapraszam do mnie na odsłuch tych kolumn do d. i Chińskiego badziewia. Dokładny adres podam na priv - tylko niech Pan weźmie ze sobą kolegów, bo sprzęt wazy 36 kilo:). Będzie mógł Pan zweryfikować swoje tezy określone bez dowodów. Jeszcze Pan wspomni słowa McGyvera z tego forum, który to stwierdził, że Chiny na zaleją - ale dobrym i tanim sprzętem.

Ale Pan nerwowy :)

I , czemu Pan tak się pieki ?

Pytam poważnie jak się ma Cav (5.1) do Yaqin (2.0) .

Słyszałem MA , dla mnie są wiszczace z natury :( Za te pieniadze naprawdę jest dużo ciekawszych konstrukcji i to z naturalnym fornirem .

Polecam zapoznać się z produktami Studio 16 HZ , widziałem i słyszałem .

Życzę miłego dnia i proszę pozdrowić moderację .

Tofik01

Witam Cię Adrianie !

Widzę , że znalazłeś złoty środek na KD i stereo . Super , gratulacje .

Klocek robi wrażenie , wielkie wrażenie :)

Szkoda , że tak daleko mieszkam , bardzo chętnie bym go posłuchał .

Jest masa ludzi , którzy naprawdę powinni zwrócić uwagę na produkty z Chin , wielki szacunek im się należy , za zdrową kalkulację i jakość wykonania oraz projekt plastyczny .

Ta europejska jest dość powiedziałbym , nudna (?)

Ps .

A , co z naszą umową ?

Pozdrawiam .

Maciej

Moim zdaniem MA mają swoje ograniczenia do muzyki klasycznej .

Za niewielkie pieniadze polecam do klasyki Tannoy R3 . Wyborne , jakość / cena .

Maciej

Witam Macieju ;) Dobrze ze ja klasyki nie slucham bo graja ostatnio u mnie MA GS20 z Baltlabem Epoca 2 i calkiem fajnie daja rade jak slucham rocka bluesa czy lekkiego metalu jest fajnie jeszcze tylko jakis fajny CD mi brakuje i koncze z poszukiwaniami raczej ;)

A Ty jak tam cos nowego sie szykuje bo widze ze system w ogloszeniach ? ;)

Pozdrawiam

Ps. pisalem to wczesniej ale nie zauwazyles wiec jeszcze raz napisalem ;)

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 13 Października 2012 - wpisy nadające się na PW
Ukryte przez Fr@ntz, 13 Października 2012 - wpisy nadające się na PW

O.K wszystko ładnie , pięknie .

Ale kiedy się rozliczysz i oddasz moje lampki , które sobie przywłaściłeś ?

Umowa to umowa :)

Miłej nocy .

Maciej

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 13 Października 2012 - wpisy nadające się na PW

O.K wszystko ładnie , pięknie .

Ale kiedy się rozliczysz i oddasz moje lampki , które sobie przywłaściłeś ?

Umowa to umowa :)

Panowie... Proszę nie rozpoczynajcie. Załatwcie to na privie. Za moment wątek skręci tak, że hej! Przykładów z Forum bez liku. A tak przy okazji... Czy to nadal o lampie? Ten CAV to lampa czy nie? Wynika z niektórych zdań że hybryda, a z innych że z lampą nie ma nic wspólnego. Może warto otworzyć kolejny wątek o CAV?

Przepraszam kolegów z forum , ale uprzedzam przed zbyt dalekim zaufaniem do Pana Adriana S.

To nie jest historia z palca wyssana :(

Człowiek młody , wygadany i elokwentny .

Ale z uczciwoscią ma chyba na bakier . Kretacz , kłamca i obrażona Panienka :)

Pozbawiony męskiej godności i honoru .

Może faktycznie jego miejsce jest w AUSTRALI .

Pozdrawiam i przepraszam tych których zmęczyłem.

Maciej

Moderacja widzę czuwa i dobrze, ale żeby tak od razu "po całości"? W takim razie powtórzę pytanie: czy ten CAV ma coś wspólnego z tytułową "lampą"?

To jest po prostu wątek w temacie lampa. Miała być lampa. Wyszło inaczej. Ale powiązanie z lampą jest

Tak myślałem, dzięki. No ale Ty tu rządzisz - Twój wątek.

• Użytkownicy+

Tak myślałem, dzięki. No ale Ty tu rządzisz - Twój wątek.

Niekoniecznie. To zakładka "lampa"...

Wpisy nie na temat, zostały przeniesione

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Moderacja widzę czuwa i dobrze, ale żeby tak od razu "po całości"? W takim razie powtórzę pytanie: czy ten CAV ma coś wspólnego z tytułową "lampą"?

Nie ma. Wystarczy zaraportować wpisy ...

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.