Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt za 3 tyś. zł do 20 m2

wallygraf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość, zatrzymałem się na sprzęcie z przełomu wieku. Chce zmienić mojego leciwego Technicsa sa-ax540 i kolumny tonsila na coś świeższego. Pokój to 3,6m na 5,8m czyli ok 20m2. Film i muzyka to 50/50. Chciałbym zaopatrzyć się z tym budżetem (3tyś. zł) w amplituner i kolumny 5.0. Czytam to forum od pewnego czasu i czy dobrym zestawem byłby DENON AVR-1612, bądź ONKYO TX-NR509 i JAMO S606 HCS3. Chodzi o to żeby grało dużo lepiej w stereo niż mój technics i moje fronty Diora POLARIS 180 (wcześniej miałem Altus 200).

Witaj,

wybrane przez Ciebie zestawy oczywiście zagrają lepiej w stereo niż posiadany przez Ciebie zestaw. Proponowałbym jednak jeśli zależy Ci na możliwie najlepszym stereo, zakupić najpierw amplituner i tylko dwie przednie kolumny. Z czasem dokupisz sobie resztę.

Zwróć uwagę na zestaw oparty na amplitunerze Denon AVR-1612 oraz zestawie kolumn Wharfedale Diamond 10.6, Kef C5 oraz Monitor Audio MR4 (w ostatnim przypadku lekko przekroczysz założony budżet, ale uzyskasz najlepsze brzmienie).

Zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, tylko w taki sposób będziesz miał pewność dobrego wyboru

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Chyba źle sformułowałem pytanie... Chce kupić nowy ampli i zestaw kolumn które zagrają w stereo lepiej niż Polarisy bądź stare Altusy. Słucham głównie muzykę komercyjną z początku lat 90- tych (Enya, Deep Forest, a i jakieś disco). Suba mam Yamaha YST-SW215 ale używam tylko czasem jak oglądam filmy. Proszę tylko o sugestie co do kolumn albo amplitunera w całościowej kwocie 3000 zł. Nastawiłem się na Denona, albo Onkyo bo tymi się w sklepach pobawiłem nie chce Yamahy bo w tej cenie nic dobrego nie będzie. A kolumny Jamo S606 też rzuciły mi się "w uszy" w sklepie choć jak macie jakiś typ za ok 1800 zł proszę napisać. Do "cezar1972" mogę mieć nowego Denona 1612 za niecałe 1200 zł a Onkyo TX-SR608, TX-NR509, TX-NR414 za około 250 zł więcej.

• Moderatorzy

żebyś się nie zdziwił, że wydałeś 3koła a granie identyczne.

jak napisało Q21 kup najlepszy ampli i 2 fronty, na tyły narazie podłączysz polarisy

jak chcesz dobry ampli to polecam 2,3 letnią używkę (kupisz taką za pół ceny więc tak jakbyś kupił nowy za 4 tys)

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Tak jak pisał Q21 kup na początek Ampli i dwa porządne fronty .Na tyły dasz te kolumny które masz .Zastanów się np nad zakupem używanego Denona 1911(można jeszcze spotkać je na gwarancji miały 3lata koszt około 1500)Różniaca w dźwięku i mocy będzie znaczna i dźwięku.1911 ma już HDMI 1.4 z obsługą 3D .Obraz konwertuje do fullHD. Ma opcje 7.1 dwie ostatnie końcówki można użyć do BI Amplingu

No dobrze poczytałem dziś jeszcze forum i doszedłem do wniosku że za te 3 tyś kino byłoby w miarę ale stereo kiszka. To jaki sprzęt (potrzebuję ampli z HDMI żeby spiąć Dekoder HD, PS3, i lapka) kupić żeby był pewien kompromis. Wyczytałem że dobrym ampli byłby Yamaha RX-V671. Czy to dobra jednostka? No i jakie kolumienki coś z Jamo s506/s606, Wharfrdale Crystal III/Obsidian 600HPC Set, czy inne. Coś takiego żeby w muzyce nie zagrało gorzej od mojego starego zestawu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.