Skocz do zawartości
IGNORED

Blue Ray Panasonic DMP-BDT221

Waldek1968

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie. Przymierzam się do kupna pierwszego odtwarzacza blue ray model DMP-BDT221. Dotychczas miałem tylko odtwarzacze DVD. Koniecznie musi być Panasonic. Więcej wymagań nie mam. Do muzyki ze zwykłych CD zamierzam kupić osobny odtwarzacz CD. Proszę o poradę, czy wymieniony odtwarzacz jest godny polecenia.

Luxman L-507uxII+CD D-05; Sonus Faber Olympica II

https://www.audiostereo.pl/topic/96698-blue-ray-panasonic-dmp-bdt221/

Jako odtwarzacz filmów oraz urządzenie internetowe ma wszystko co potrzeba. DVD z płyt pokazuje bardzo naturalnie i ładnie. BD samo przez się. Miałem podobny model DMP-BDT320 i jesli chodzi o streaming przyznam, że z przesyłem filmów z komputera miałem problemy. Jeśli był to zwykłej jakości dvix szło bez problemu. W moim przypadku z 720p nie radził sobie. Może trzeba było coś pogrzebać w komputerze, może to moja wina, ale zniechęciłem się do filmów w tej postaci i od razu chętniej oglądałem w TV kanały Discovery HD :)

Jeśli chodzi o audio szału nie ma. Niestety.

Jest w miarę dynamicznie i nie ostro, jednakże ogólnie poprzez to, że całe pasmo jest stłumione na pierwszy rzut ucha sprawia wrażenie analogowego brzmienia. Ale postawienie go obok najtańszego używanego odtwarzacza za 300 złotych okazuje się, że jest to przepaść.

Urządzenie jest lekkie i jakieś takie plastikowe.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Jeśli nowe to tak. Pod warunkiem, że priorytetem będzie odtwarzanie filmów DVD i jeśli masz BD. W tym przypadku jakość obrazu jest naprawdę świetna, nawet prawie jak w DVD Denona 3910. Z TV Panasonica fajnie współpracuje, jednym guzikiem z odpalaniem sprzętu można czynić cuda.

Od czasu do czasu można też wrzucić do niego płytkę CD, pod warunkiem, że nie będzie przeszkadzał głośno pracujący mechanizm ( tak było w modelu 320).

Szybkość pracy jest naprawdę zadowalająca, od włożenia płyty do startu to tylko kilka sekund.

Można pooglądać Youtube, pogadać przez Skype i poznać inne kanały oferujące filmy z sieci

Za 400 zł trochę uciechy na pewno będzie :)

Dzięki. Narazie żadnych płyt BD nie mam, ale jak będzie odtwarzacz to się kupi. Zwykłych DVD trochę mam. Do odtwarzania muzyki z CD zamierzam kupić Denona 510 lub coś z Onkyo.

Koniecznie musi być Panasonic.

Chyba, że tak lubisz. O gustach się nie dyskutuje. Bowiem żadnych racjonalnych przesłanek do tego nie ma. Ja mam telewizor Panasonic, a odtwarzacz CA. I współpracują ze sobą bardzo dobrze.

Dzięki. Narazie żadnych płyt BD nie mam, ale jak będzie odtwarzacz to się kupi. Zwykłych DVD trochę mam. Do odtwarzania muzyki z CD zamierzam kupić Denona 510 lub coś z Onkyo.

Nie jestem żadnym wytrawnym, wysublimowanym, super-wymagającym (niepotrzebne skreślić) melomanem czy też audiofilem. Dlatego mój odtwarzacz CA w zupełności mi wystarcza do BD, CD, DVD, SACD i DVD-A.

Tak lubię. Dobieram wg firm. Mam amplituner Denona, TV Panasonic. Jako że odtwarzacze BD Denona mają wg mnie ceny zaporowe, padło na Panasonica.

Tak lubię. Dobieram wg firm. Mam .... TV Panasonic.

Dlatego jeśli idzie wyłącznie o funkcjonalność i większą łatwość obsługi najlepiej wybrać modele TV i BD tej samej marki. Inne też ze sobą współpracują ale nie ma wspólnego zarządzania energia i jednoczesnego sterowania oboma urządzeniami. Jeśli się zaszaleje i dokupi kabel iHDMI to już kosmos.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.