Skocz do zawartości
IGNORED

skradziony iPod

k0pytk0

Rekomendowane odpowiedzi

a nauczyciele od kiedy mają zastępować zdrowy rozsądek uczniów ?

zostawiłeś otwarty plecak z drogim gadżetem na widoku. to chyba jest trochę niepoważne.

szkoła ma uczyć ale jak ktoś nie jest ogarnięty to i szkoła nic nie pomoże, nie zrzucajmy odpowiedzialności za bezmyślność na nauczycieli.

pierwsze słyszę że to wina szkoły że komuś ktoś coś ukradł.

równie dobrze można powiedzieć że to wina władz miasta że kradną samochody bo nie ma patroli dopowiedzianych za domykanie drzwi i okien tych którzy wyszli z auta i poszli do pracy.

bez przesady.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Wszystkie takie duperele jak ipod, komórka, itd itp to rzeczy nabyte, co nie znaczy ze popieram złodziejstwo.

Gdyby Ci nerkę ukradli, a takie rzeczy się zdarzają, to wtedy miałbyś problem.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Wszystkie takie duperele jak ipod, komórka, itd itp to rzeczy nabyte, co nie znaczy ze popieram złodziejstwo.

Gdyby Ci nerkę ukradli, a takie rzeczy się zdarzają, to wtedy miałbyś problem.

Nie mówiąc o wątrobie:)

a nauczyciele od kiedy mają zastępować zdrowy rozsądek uczniów ?

zostawiłeś otwarty plecak z drogim gadżetem na widoku. to chyba jest trochę niepoważne.

szkoła ma uczyć ale jak ktoś nie jest ogarnięty to i szkoła nic nie pomoże, nie zrzucajmy odpowiedzialności za bezmyślność na nauczycieli.

pierwsze słyszę że to wina szkoły że komuś ktoś coś ukradł.

równie dobrze można powiedzieć że to wina władz miasta że kradną samochody bo nie ma patroli dopowiedzianych za domykanie drzwi i okien tych którzy wyszli z auta i poszli do pracy.

bez przesady.

Nigdzie nie napisalem ze mialem otwary plecak. ktos mi go otworzyl i wyciagnol ipoda.

nie moze do was dojsc ze to nauczuciel zj''ebal i ciagle mowice mi ze wina jest moja. Szatnia ta byla tez doslownie 10 metrow od ulicy wiec Egon i jego banda mogi sobie tam wejsc i wziasc kilka rzeczy. Drzwi musza byc zakmniete na klucz w takiej sytuacji

To tak samo jak bym napisal ze zostalem pobity i okraziony a ty bys napisal : to po co z domu wychodziles.

waszym zdaniem najelpej nie pszynossc do szkoly telefonow , ipodow , ipadow czy innych sradow. moze najepiej chodzic w workach na smieci zamiast ubran lub wprowadzic zakaz chodzenia do szkoly w drogich ubraniach.

W polsce jest tak ze jak ktos ma ipada to uwarza sie go za jakiegos bogatego smarkacza i najepiej niech trzyma swoj drogi gadzet w domu. A chodzenie z nim po szkole to jest przeciez wielki szpan.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Nie chodzi o łapanie. Chodzi o to, żeby okazywać innym szacunek i nie utrudniać życia.

Zrozumiałem z twoich postów, że mieszkasz w Danii. Bywam tam często i bardzo podoba mi się stosunek ludzi do innych, do współobywateli. Tam nikt nie stanie na parkingu na miejscu dla niepełnosprawnych, bo akurat jest wolne a mu się śpieszy. Nikt nie ustawi samochodu tak, że będzie przeszkadzał innym. Jak zapytasz przechodnia np. o jakiś adres, to będzie chciał ci pomóc, a nie burknie "nie wiem" i poleci dalej. Ludzie okazują sobie wzajemnie szacunek starając się nawzajem nie utrudniać życia egoistycznymi zachowaniami. Zawsze ważniejsze jest My niż Ja. Nie zapominają o tym, ze mają sąsiadów, że na ulicy nie są sami, że placyk przed domem jest wspólny i warto dbać.

Elementem takiego szacunku dla innych tutaj na forum jest pisanie po polsku w taki sposób, by nie utrudniać czytania. Prawie każda przeglądarka ma moduł sprawdzania pisowni i warto z niego korzystać.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Zapewne powinna mu loda zrobić, by zachęcić go do matematyki.

Zaczynasz być wulgarny, a sam tępiłeś tych (i może nawet podpierd.lałeś do moderacji), którzy swoimi poglądami daleko odbiegali od twojego punktu widzenia.

Wyrocznia jakaś ? może z Delf, czy cóś* się błąkającego w pobliżu ?

Może pracując z "trudniejszą młodzieżą" nabrałeś tych gorszych manier (?).

Dostałem kilka razy linijką po łapach, z raz książką w łeb, i ani matka, ani ojciec nie mieli o to do wykładowcy pretensji.

Przybastuj trochę z tymi profesorskimi zapędami wychowawczymi, bo ilu profesorów, tyle możliwości rozwiązania problemu.

Że też akurat ci się "ciepłe lody" przypomniały, ciekawe (?) hehe.

Zrozumiałem z twoich postów, że mieszkasz w Danii. Bywam tam często i bardzo podoba mi się stosunek ludzi do innych, do współobywateli. Tam nikt nie stanie na parkingu na miejscu dla niepełnosprawnych, bo akurat jest wolne a mu się śpieszy. Nikt nie ustawi samochodu tak, że będzie przeszkadzał innym. Jak zapytasz przechodnia np. o jakiś adres, to będzie chciał ci pomóc, a nie burknie "nie wiem" i poleci dalej. Ludzie okazują sobie wzajemnie szacunek starając się nawzajem nie utrudniać życia egoistycznymi zachowaniami. Zawsze ważniejsze jest My niż Ja. Nie zapominają o tym, ze mają sąsiadów, że na ulicy nie są sami, że placyk przed domem jest wspólny i warto dbać.

Elementem takiego szacunku dla innych tutaj na forum jest pisanie po polsku w taki sposób, by nie utrudniać czytania. Prawie każda przeglądarka ma moduł sprawdzania pisowni i warto z niego korzystać.

To po co w takim razie siedzisz w tej Polsce ?

W polsce jest tak ze jak ktos ma ipada to uwarza sie go za jakiegos bogatego smarkacza i najepiej niech trzyma swoj drogi gadzet w domu. A chodzenie z nim po szkole to jest przeciez wielki szpan.

nie o to chodzi ale przyjmij do wiadomości że nauczyciel nie jest po to żeby uczyć cię że drzwi się za sobą zamyka jak się zostawia w szatni jakikolwiek sprzęt/gadżet. to powinien być twój nawyk a ty beztrosko obwiniasz szkołę o nie zamknięcie drzwi - to co wy wybiegacie jak poparzeni na boisko i szarpiecie się o piłki zamiast pomyśleć co zostawiliście za sobą ? samochód jak zostawisz pod mostem na rok też pewnie coś się z nim stanie, obwinisz wtedy służby miejskie i policję o nie pilnowanie twojej własności ?

ja nie twierdzę że twoja wina że ci cokolwiek ukradli, szkoda mi twojej straty ale zdrowego rozsądku (zamykanie drzwi) nie zrzuca się na innych. tylko tyle i aż tyle.

Nie chodzi o łapanie. Chodzi o to, żeby okazywać innym szacunek i nie utrudniać życia.

Przepraszam ciebie ze utrudnilem tobie zycie moim bledem ortograficznym.

Co do Danii to praktycznie nie ma tam wscipskich nauczycieli

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Zaczynasz być wulgarny, a sam tępiłeś tych (i może nawet podpierd.lałeś do moderacji), którzy swoimi poglądami daleko odbiegali od twojego punktu widzenia.

Nie widzę nic w tym wulgarnego, a jedynie ostrą odpowiedź na głupią sugestię. Wiadomo powszechnie, że pod takim pytaniem dyrektorskim do nauczyciela kryje się: "proszę postawić ten dopuszczający dla świętego spokoju".

To po co w takim razie siedzisz w tej Polsce ?

Do Danii jeżdżę turystycznie, lubię ten kraj, mam tam znajomych. Czy każdemu, kto powie coś miłego o innym kraju sugerujesz emigrację? Ksenofobia?

Dziś faktycznie mógłbym myśleć o zamieszkaniu tam na stałe, ale należałoby się nauczyć duńskiego, a to trudny język i na starość mi się nie chce.

nie o to chodzi ale przyjmij do wiadomości że nauczyciel nie jest po to żeby uczyć cię że drzwi się za sobą zamyka jak się zostawia w szatni jakikolwiek sprzęt/gadżet. to powinien być twój nawyk a ty beztrosko obwiniasz szkołę o nie zamknięcie drzwi - to co wy wybiegacie jak poparzeni na boisko i szarpiecie się o piłki zamiast pomyśleć co zostawiliście za sobą ? samochód jak zostawisz pod mostem na rok też pewnie coś się z nim stanie, obwinisz wtedy służby miejskie i policję o nie pilnowanie twojej własności ?

ja nie twierdzę że twoja wina że ci cokolwiek ukradli, szkoda mi twojej straty ale zdrowego rozsądku (zamykanie drzwi) nie zrzuca się na innych. tylko tyle i aż tyle.

no ale prosze ciebie to byló moze 1,5 h a nie rok. jest taka magiczna rzecz jak klucz i zamek i jeden ruch dlonia moglby tego wszystkiego uniknac. wiec to jednak jest wina nauczyciela. moim pytaniem na poczatku bylo czy cos w tej sprawie moge zrobic. doszedlem do wniosku ze nie. pozywanie szkoly to nie bylo by rozsadne.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Czy każdemu, kto powie coś miłego o innym kraju sugerujesz emigrację? Ksenofobia?

No nie, ale zaraz ksenofobia ?

Polska, to jednak dziwny kraj, homosie udają ginekologów, o czym było nie raz w prasie, a palacze kotłowi wykładowców na uczelniach.

I jak tu żyć Tusku ? chciałoby się powiedzieć.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

StaryM mysle ze bys sie ostro zdziwil gdybys zobaczyl jak to jest w dunskiej szkole.

Zawodowo interesowałem się także i duńską szkołą. Nie uczyłem w niej, ani nie byłem uczniem, ale nie sądzę bym się jakoś szczególnie miał dziwić.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

a w jakch latach sie nia interesowales i z jakiego okresu

No cóż, to było już ponad 10 lat temu, gdy miałem okazję przyglądać się edukacji w Danii z bliska. Choć z drugiej strony znam nauczycieli i nie wspominali mi o jakiejś rewolucji. ;)

k0pytk0, skrobnij kilka słów, co tam ciekawego w tej duńskiej szkole. Uczysz się tylko/przeważnie z Duńczykami, czy głównie z imigrantami? Europejskimi czy islamskimi?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

jest taka magiczna rzecz jak klucz i zamek i jeden ruch dlonia moglby tego wszystkiego uniknac.

to dlaczego nie przyszło ci na myśl sprawdzić czy drzwi są zamknięte ?

ten magiczny ruch mogą spokojnie wykonywać uczniowie.

Jeśli nie znajdzie się ten iPod, a zostanie użyty na przykład do zdalnego zdetonowania ładunku, będziesz miał potem kłopoty z policją. W końcu to Ty go nie upilnowałeś. Staniesz się współwinny !

Zacznij szukać.

kurza stopa DeeS lece szukac!!!!!!!!!

propo dani to ucze sie z dunczykami jak i z obcokrajowacami. W szkole i traktuje sie wszystkich z szacunkiem i nie wazne skad pochdozisz. W szkole relacja miedzy nauczycielem i uczniem jest bardzo otwarta. czesto zartujemy. nic sie nie stanie jak nauczyciel pokaze faka do uczniow czy uczen do nauczyciela bo to wszystko na zarty.

program tez nie jest tak przepelniony jak w polsce. np cos zaczynamy dopiero 2-3 klasa gimnazjum czyli 9 klasa, to w polsce jest to juz od 1g. uczy sie tez bardzo praktycznie. umieja tez nauczac jezyka angielskiego. jest on w dani na bardzo wysokim poziomie. nie ma czegos jak poczatek czy koniec roku szkolengo gdzie trzeba byc na galowo i jest apel blablabla. przychodzisz w normalnych ubraniach do swoich klas. 9 klasy czyli 3 gminazjum jak koncza szkole to przebieraja sie za rozne dziwadla i leja wszsytkich woda i pianka do golenia tez nauczycieli.

kopytko, widzisz, gdybysmy nadal nalezeli do Ukladu Warszawskiego, to mysle, ze Duńczycy by Ci szybko tego ipoda oddali ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.