Skocz do zawartości
IGNORED

podwyżki cen wkładek, inne źródła

krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

A jak jest z poprawnością przebiegu okablowania. Wkładki MMC B&O są specyficznie wewnętrznie crossowane.Stąd oznaczenie Magnet moving cross/

Sprawdż koncówki sygnałowe ,, masy wkładki i ramienia.i ich dopasowanie do gniazd wejscia pre.

Oznaczenie MMC nie oznacza wkładki MC (Moving coil). MMC4 jest to wkładka magnetyczna o u wyj ok 2,2mV.

Wyprowadzenia bolców są w romb ustawione.

Igła w tej serii jest niewymienna, aktualnie stosuje się retiping w firmie choćby Soundssmits US/.

Walory dźwiękowe w pełni adekwatne do ceny, choć ostatnio ostro poszybowały w górę ale dotyczy to całej branży winylu i dobrego audio.

Tak wyglada MMC 4 z ramienia B&O i z adapterem na 1/2 ". Drugie rozwiązanie pozwala to na montaż do większości główek. Wkladka o dośc dużej podatności pow 20.Dobra do ramion lekkich i b. lekkich.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-30841-0-16986200-1348061269_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuje za zainteresowanie, rzuciłem okiem na parametry wej. gram. Radmory mają czułość dopiero od 3 mV wzwyż ... Na to wygląda że w modele 5100 są po prostu lepsze od późniejszych następców albo te testowane były bardziej wyśrubowane...

Poszedłem do pana z Gembrug ( ma zaplecze diagnostyczne ) pomierzył mi wejścia L- 1,8 mV , P- 1,9 czasem wskakiwało prawie ... 2,0 mV a nie jak w instrukcji 3mV to chyba dlatego gra poprawnie - mam drobną nierówność na kanałach i zasugerował mi wymianę 4 kondensatorów na lepsze ( chodziarz niedawno były wymienione na nowe w Gdyni. Słuchowo się tego nie słyszy...

Saba SABA 9240 ma już od 1,5 mV , te inne badziewia od około 3 mV to by tłumaczyło dlaczego Beogram gra znakomicie na starym radku i na tym Saba - przy okazji wyszło że Saba ma jakąś usterkę w wej phono, stąd jeden kanał gra nieco gorzej i niemiłe artefakty na jednym z głośników ... Na wieść o cenie B&O 45 kr. się roześmiał .... zmokłem ale warto było, przy okazji wiem jak się mierzy te mV :) Igła jest w porządku !

dziękuje

Tak wyglada MMC 4 z ramienia B&O i z adapterem na 1/2 ". Drugie rozwiązanie pozwala to na montaż do większości główek. Wkladka o dośc dużej podatności pow 20.Dobra do ramion lekkich i b. lekkich.

Witam Szanownych Kolegow forumowiczow,

trafilami sie taka wkladka (zabytek z lat 70) o nazwie LF-3 i co to moze byc jakies blizsze dane ?

przeszukalem internet i niestety nic nie znalazlem

Moze w Muzeum Techniki ,ale tam jeszcze nie zagladalem.

Podobno dzialala w jakims japonskim gramie z tego okresu.

Igla wyglada organoleptycznie i za pomoca szkielka na "niezajechana"

mOZNA SIE USMIECHNAC O POMOC W POWYZSZEJ SPRAWIE?

pOZDRAWIAM,

TAD

Ukryta Zawartość

Daj foto.,Może to jakiś "clon."

LF-33 to audiotechnica wstawiana do JVC

Witam RICON ,

no to wrzuce te fotke ,moze sie uda??

Pozdrawiam,

TAD

Ukryta Zawartość

Daj foto.,Może to jakiś "clon."

LF-33 to audiotechnica wstawiana do JVC

Ricon

no i sie sprawa wyjasnila jest to LF-3 firmy Micro Seiki Made in Japan.

Odkrecilem headshella i tam byla naklejka.

Pytanie jaki jest szlif igly i czy to jest MM ,ewntualnie preferowany nacisk dla tej wkladki??

Bylbym wdzieczny za kazde info ,poniewaz w necie nic nie znalazlem??

Pozdrawiam,

TAD

Ricon

no i sie sprawa wyjasnila jest to LF-3 firmy Micro Seiki Made in Japan.

Odkrecilem headshella i tam byla naklejka.

Pytanie jaki jest szlif igly i czy to jest MM ,ewntualnie preferowany nacisk dla tej wkladki??

Bylbym wdzieczny za kazde info ,poniewaz w necie nic nie znalazlem??

Pozdrawiam,

TAD

Dziwne. Wszechwiedząca i niezawodna Cartridge Database nie zna takiej wkładki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) =

To raczej wkładka typu MM, bo wkładki MC były nieliczne, inaczej zbudowane i miały oznaczenie rozpoczynające się od MC.... Obudowa jest bardzo podobna do sumiko Pearl-Black Pearl i wkladki MM Sheltera.

Pozdro,

Yul

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To raczej wkładka typu MM, bo wkładki MC były nieliczne, inaczej zbudowane i miały oznaczenie rozpoczynające się od MC.... Obudowa jest bardzo podobna do sumiko Pearl-Black Pearl i wkladki MM Sheltera.

Pozdro,

Yul

Dzieki YUL,

tez tam zagladalem i niestety nic tam nie znalazlem??

Na nalepce jest jescze US.PAT Nr.3538266 Micro SEIKI Co.Ltd seria lub numer 07908????

Czy wkladki sa numerowane -dziwne a moze to kod produkcji?

Pozdrawiam,

TAD

Ukryta Zawartość

Pozdro,

Yul

Jeszcze jedno, zmierzylem rezystancje cewki i wychodzi 880om to chyba nie MC???

Chociaz nie wiem jaka rezystancje maja wkladki MC.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czasy tanich, infantylnych podróbek typu Suny, Panascanic, Addidas czy Maxwell już dawno minęły. Gdyby obecnie coś takiego ukazało się na rynku, to by chyba tylko kupa śmiechu była. Obecnie ludzkość ma laboratoria na orbicie, a zrobienie małej wkładeczki, która składa się głównie z plastiku, nie jest żadnym problemem.

Yul

Z całym szacunkiem Yul ale albo nie masz pojęcia jak skonstruowany jest rynek hi-fi albo świadomie straszysz forumowiczów aby naganiać klienteli naszym sklepom. Na garnuszku czyimś jesteś?

załóżmy jednak ,że jesteś zwykłym ignorantem a więc gwoli wyjaśnienia

Cena zakupu u producenta stanowi przeciętnie 30% ceny finalnej w sklepie tzw ceny katalogowej. Jest pewien rozrzut zależnie od konkretnej umowy i wielkości rocznych zamówień i może być to nawet tak mało jak 25% ale także 50% jak dystrybutor jest ciapowaty lub różnej maści Yule nie naganiają zbyt sprawnie.

Ukryta Zawartość

w tym wątku wszystko zostało wyjaśnione. Pokaż mi podróbę 2M Red a możesz wygrać niezły zakład jeśli Twoje słowa są coś dla Ciebie warte.

Ukryta Zawartość

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 22 Września 2012 - brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 22 Września 2012 - brak kultury

Z całym szacunkiem Yul ale albo nie masz pojęcia jak skonstruowany jest rynek hi-fi albo świadomie straszysz forumowiczów aby naganiać klienteli naszym sklepom. Na garnuszku czyimś jesteś?

załóżmy jednak ,że jesteś zwykłym ignorantem a więc gwoli wyjaśnienia

Cena zakupu u producenta stanowi przeciętnie 30% ceny finalnej w sklepie tzw ceny katalogowej. Jest pewien rozrzut zależnie od konkretnej umowy i wielkości rocznych zamówień i może być to nawet tak mało jak 25% ale także 50% jak dystrybutor jest ciapowaty lub różnej maści Yule nie naganiają zbyt sprawnie.

Ukryta Zawartość

w tym wątku wszystko zostało wyjaśnione. Pokaż mi podróbę 2M Red a możesz wygrać niezły zakład jeśli Twoje słowa są coś dla Ciebie warte.

Kolego WAMAT,

Pokaż te dokumenty finasowe z których wynika, że kupiłes te fejki u Ortofona lub jakiegokolwiek jego przedstawiciela. Wtedy będzie wyjaśnione, bo tak to jest tylko dużo mętnej wody, a w mętnej wodzie łatwiej mącić ludziom w głowie, że się wkładki poniżej cen zakupu sprzedaje. Podróby Ortofona ci nie pokażę, bo ja podróbek nie kupuję, ale jest twój sklep internetowy w którym taką mógłbym chyba sobie zakupić, co?.

Ukryta Zawartość

hehe wamat,dobre. Wiedzialem ze jestes zabawny ale nie sadzilem ze az komiczny.

Lepiej pochwal sie czy wciskanie kazdemu ProJecta to intratne zadanie.

Pozdrawiam cie Yul serdecznie.

hehe wamat,dobre.

To ty człowieczku niby nie jesteś WAMAT? Gdybyś nie był samym miszczem WAMATEM :) jego pracownikiem / pociotkiem / adwokatem / impresariem / kochankiem*, to byś mnie w tak chamski sposób nie atakował, jak to zrobiłeś w poście nr 70. No chyba, że atakujesz mnie z pobudek czysto emocjonalnych - w takim razie jesteś idiotą.

(*) - niepotrzebne skreślić

Yulu jaki nerw, a fe!

Wamat wkładki z allegro to nie moja liga:-) Celuje znacznie wyżej.

Nie podoba mi się natomiast jak robisz ludziom wodę z mózgu. Celowo. Bezobcesowo kłamiąc. Wszedzie widzisz żółtków, a teraz wamat :-)

pozdro serdecznie Yul

Yul

Przyznaję się. Tak naprawdę to ja jestem Wamat.

A teraz może Ty wykażesz się odrobiną odwagi i przyznasz się do swojej profesji.

Cyrk, etat klauna. Zgadłem?

Przyszła do mnie nauczycielka ze szkoły językowej... Taki podekscytowany zaproponowałem kawunie i ciacho. Z duńskiego to cieniutki jestem i zaproponowałem że nastawie patefon Beogram 2000 .... Kochani, nie minęło pół piosenki a ona płacze........

Græder du ? ??? grzecznie zapytałem. Ja... Hvorfor ? Det lyder fantastisk og meget realistisk. .... realistisk... Ja tak - og jeg ved om det. Jeg har den fantastisk lyd hverdag :) Takie wrażenia dają produkty najwyżej jakości a podróby ( najczęściej chińskie... ) co jedynie je małpują. Kwestia słuchu i zasobności portfela.

zadowolony z brzmienia MMC4 radmruś pozdrawia

Przyznaję się. Tak naprawdę to ja jestem Wamat.

Telefoniczny, nie zalewaj, ty jesteś Król Rupieciarzy, a nie żaden tam Wamat. U Wamata to ty możesz co najwyżej, wiesz - szklanki myć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęty z duńsko - niemieckich wystawek ... potem na allegro ceny że ho ho ... tu za 10 - 50 koron można sobie takie kupić.

Ustrojstwa awet urocze ale jeden na drugim na takiej kupie wyglądają żałośnie. graciarnia...

Yulciu rozumiem, że z tym klaunem zgadłem?

Czy też przeceniłem Twoje zdolności?

rozumiem, że z tym klaunem zgadłem?

Nie, nie zdadłeś, czego się zresztą spodziewałem. Nawet w zgaduj-zgaduli jesteś słaby :(

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Radmruś, nie narzekaj. Może na scenie II z cyklu "U Króla Rupieciarzy" jakieś referensy znajdziesz. Wszak jest Thorens Referens i Universum Referens. Sam hajent.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Nie, nie zdadłeś, czego się zresztą spodziewałem. Nawet w zgaduj-zgaduli jesteś słaby :("

Myślę, że wstydzisz się przyznać.

Z drugiej strony etat klauna wymaga jednak pewnej inteligencji. Więc może rzeczywiście Cię nie przyjęli.

Ale ciebie przyjeli, jak widać na foto na etat ciecia w zbiornicy złomu. To się ciesz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Ale ciebie przyjeli, jak widać na foto na etat ciecia w zbiornicy złomu. To się ciesz. "

Kolejny raz miałem nadzieję, że stać Cię na coś więcej. I kolejny raz się zawiodłem.

Za dużo Yulciu od Ciebie wymagam. Przepraszam. Po prostu trudno mi się dostosować do Twojego poziomu.

Telefoniczny, nie masz co marzyć, że się kiedykolwiek dostosujesz do mojego poziomu. Trzymaj choć pion na swoim niskim poziomie.

Radmruś, nie narzekaj. Może na scenie II z cyklu "U Króla Rupieciarzy" jakieś referensy znajdziesz. Wszak jest Thorens Referens i Universum Referens. Sam hajent.

Panie kochany... ja to o półeczkę wyżej - jeno kolumny kiepściuchne mam... radmruś pracuje nad pozyskaniem dobrych kolumn, jak je zakupi to się pochwali... naprawdę dobrych... jakie to wszystko drogie.... :)

Panie kochany... ja to o półeczkę wyżej

Radmruś, trudno być o półeczkę...niżej :)

"z całym szcunkiem: kopmy się po twarzach zamiast po nogach" Ch. Norris do B. Lee podczas kręcenia "drogi smoka"

no nie dziwię się, że doszło kiedyś do rozbiorów...

Amerykanie, Żydzi, Indianie i inni trzymają się razem, a my plujemy sobie na sznurówki... blee

cles, czytaj posta nr 75, bo nic innego do powiedzienia ci bynajmniej nie mam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.