Skocz do zawartości
IGNORED

Program do odtwarzania muzyki na PC

gag

Rekomendowane odpowiedzi

Nie próbowałem AlbumPlayer :)

Myślę, że z playerami jest tak, że ludzie się przyzwyczajają i zostają przy swoim.

Ważna jest tez popularność. Weźmy na przykład możliwość obsługi przez ajfona. Myślę, że wdzisiejszych czasach player bez takiej funkcjonalności skazany jest na "standardowe" użytkowanie - bez możliwości bardziej wyrafinowanego użycia. Np foobar ma "program" na iP - jest to uboga wersja darmowa. Kupiłbym pełną wersję, ale skoro i tak się przenoszę na iTunes.... No chyba,że w Linuksie znajdę godnego następcę amaroka.

iTunes mozesz sterowac iphonem iadem ale takze dowolnym tel., tabletem z androidem. Dodatkowy plus wspolpraca z appleTV lub airport exrpess - strumieniowanie muzyki bezprzewodowo.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Aj, to nie karta dzwiekowa ma wasapi. To jest juz wbudowane w windowsy, zdaje sie, ze od visty w gore.

Czy slychac roznice? Jak sie wie, ze sie cos zmienilo, a tym bardziej jak sie wie, ze sie cos zmienilo na cos o czym ludzie pisza, ze u nich wplyw tego czegos przyniosl pozytywne zmiany to uslyszysz roznice. Zeby nie wiem co to je uslyszysz. Tylko, ze ich nie bedzie. :) Tak juz jest czlowiek skonstruowany.

Faktyczna poprawa moze byc jedynie w przypadku gdy przed uzyciem wasapi/asio konfiguracja byla na komputerze skopana i nie bylo bitperfect.

Foobar ma byc ladny? Ja mam tak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ITunes ma jedna powazna wade zwiazana z zarzadzaniem plikami - jak juz zacznie sobie przerzucac pliki po swojemu do swoich katalogow nie idzie sie w tym rozeznac. Praktycznie niemozliwe jest pozniej zrobienie czegos z tak "uporzadkowanymi" plikami. Dodatkowo z kazda aktualizacja instaluje sie w systemie dodatkowe oprogramowanie jedynej slusznej firmy, wlaczajace sie w tle przy starcie systemu i zzerajace niepotrzebnie zasoby. Nadpisywanie moich asocjacji rozszerzen z programami tez nie jest mile. No i w koncu jakos mi nie chcialo dzialac z rockboxem. :)

Ukryta Zawartość

server unreachable;--

Czy slychac roznice? Jak sie wie, ze sie cos zmienilo, a tym bardziej jak sie wie, ze sie cos zmienilo na cos o czym ludzie pisza, ze u nich wplyw tego czegos przyniosl pozytywne zmiany to uslyszysz roznice. Zeby nie wiem co to je uslyszysz. Tylko, ze ich nie bedzie. :) Tak juz jest czlowiek skonstruowany.

:) muszę się chyba z Tobą ostro zgodzić. Pisałem już o tym w temacie o wygrzewaniu kabli i o "słyszeniu" kabli". Sceptykiem jestem i pozostanę. Testowałem, nie słyszałem :) Ale wydawało się, że słyszałem :)

Foobar ma byc ladny? Ja mam tak:

Ukryta Zawartość

a działa to stabilnie? są jakieś problemy z tym? Kiedyś próbowałem zainstalować różne głupoty do foobara, ale szybko zrezygnowałem po tym, jak się zaczął wieszać a same "tematy" się wysypywały i odpalały się fragmentarycznie :)

ITunes ma jedna powazna wade zwiazana z zarzadzaniem plikami - jak juz zacznie sobie przerzucac pliki po swojemu do swoich katalogow nie idzie sie w tym rozeznac.

potwierdzam.... Dlatego się ciągle zastanawiam... Może warto pomęczyć jeszcze foobara i dać mu szansę... Przekonwertowywanie wszystkich flaców do iTunes mnie przeraża.

Praktycznie niemozliwe jest pozniej zrobienie czegos z tak "uporzadkowanymi" plikami.

no i te nazwy... Raz da z dużej, raz z małej - niby chce zrobić porządek, a robi bałagan.....

No to może mam prośbę. Może byśmy wpisywali tutaj ciekawe rozszerzenia i modyfikacje do foobara. Może ktoś skorzysta.

Ukryta Zawartość

Shappire dzialalo stabilnie z foobarem w wersji na jaka zostalo napisane. Teraz zdarzaja sie krzaki ale to moze problem z aero z windowsa. To jest tak naprawde tylko skrypt zarzadzajacy columnsUI czyli najbardziej dopracowanym niedomyslnym gui foobara. Ale to tylko przyklad byl. Sa inne na pewno lepsze i kompatybilne z aktualna wersja foobara.

W foobarze jest funkcja library z nadzorowaniem wskazanych katalogow w poszukiwaniu zmian. Pozwala ci to samemu zarzadzac plikami a one i tak beda widoczne w menadzerze plikow wewnatrz foobara.

Jesli zdecydujesz sie na przesiadke na itunes to mozesz wybadac jak sie ma cos zwaego xiph quicktime components. To dodawalo obsluge plikow ogg do itunes. A ze flac mozna zapakowac zeby wygladal jak ogg to pozwalalo to tez odtwarzac flac w itunes. Tak do konce dobrze to nie dzialalo i i tak trzeba przepakowywac kazdy plik flac, ale taki ogg-flac da sie odtworzyc na wiekszej ilosci sprzetow (glownie przenosnych) niz alac.

Nie wiem jak to teraz wyglada, moze to tylko "zawylo, zawylo i zdechlo" a moze cos sie z tego oprogramowani ciekawego urodzilo.

server unreachable;--

No to może mam prośbę. Może byśmy wpisywali tutaj ciekawe rozszerzenia i modyfikacje do foobara. Może ktoś skorzysta.

Proponuję do przetestowania skórkę DarkOne. U mnie działa stabilnie i współpracuje z najnowszymi wersjami f2000:

Ukryta Zawartość

Poza tym do strumieniowania muzyki: foo_upnp + BubbleUPnP na androida do sterowania ze smartfona. Może się przyda... :-)

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Zainstalowałem tego irivera - przyznam, że zrobił na mnie bardzo duże wrażenie. Jak na razie foobar wygląda przy nim marnie. Ogrom opcji, różne metody działania.... a dopiero 20min się nim bawię....

Program sam w sobie jest bardzo rozbudowany - menu intuicyjne - zobaczymy jak z obsługą i różnymi niuansami .

Polecam przetestować. Aplikacja sterująca na iphona kosztuje kilka ojro.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.