Skocz do zawartości
IGNORED

BLURAY- POWIĘKSZENIE CZCIONKI NAPISÓW

PIGMENT33

Rekomendowane odpowiedzi

Starość nieubłaganie przychodzi i wzrok już nie ten co kiedyś. W jaki sposób mogę powiększyć napisy srt do filmów 720-1080p puszczanych poprzez bluray z pendriwa. Bardzo proszę o pomoc . Filmy coraz fajniejsze a już nawet marchewka na wzrok nie pomaga.

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

Ha ha ha! Też mam taki sam problem,starość nie radość. Niedawno,kumpel pożyczył mi na testy Popcorn C 200,bardzo fajny player,tam można sobie powiększac,przenosić i jeszcze parę innych rzeczy:-). A w blu ray... właśnie,też chętnie posłucham młodszych i lepiej zorientowanych forumowiczów:-)

Czasem tak się zastanawiam ale ostatnio oglądanie mniej legalne z komputera jest wygodniejsze. Playerów w bród a napisy można sobie powiększać do woli, zmieniać czcionki, obwódki, wysokość, kolor. A z płyty jak realizator przewidzi tak mamy.

Czasem tak się zastanawiam ale ostatnio oglądanie mniej legalne z komputera jest wygodniejsze. Playerów w bród a napisy można sobie powiększać do woli, zmieniać czcionki, obwódki, wysokość, kolor. A z płyty jak realizator przewidzi tak mamy.

Z płyty nie odtwarzam, ale czy można zaingerować w plik z napisami i powiększyć w nim czcionkę?

O wielkości czcionki napisów z pliku tekstowego decyduje odtwarzacz. Można też napisy tekstowe skonwertować do formatu graficznego ustawiając odpowiednią wielkość, pytanie tylko czy Twój odtwarzacz takowe napisy obsługuje.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Zalecam inwestycje w okulary.

Zupełnie poważnie.

NFZ zapewni Ci nieodpłatne badanie wzroku.

Na marginesie;

Jestem nieco starszy od Ciebie.

Wzrok mi się w ostatnich 24 miechów się tak zmienił, że "aź strach".

To nawiązanie do dowcipu z lat 60-tych;

" Radzieccy uczeni obliczyli, że gdyby ustawić wszystkie Pałace Kultury, jeden nad drugim to by powstała wieża wysoka "że aż strach" !

Od dawna wiemy, że taka manipulacja propagandowa (USA ) była totalnie idiotyczna.

Nauka w USSR / CCCP / dziś ROSIJA / była - jest topowa.

For example:

Np. TETRIS / Kałasz / Gagarin ...

Mój ojciec (bardzo nisko opłacany agent CIA) tak mi to tłumaczył:

Kacapy to są tumany. Więc piszą dla siebie takie podręczniki, że każdy się naumie ....

Więc drogie dziecko: ucz się z rosyjskich knig ! Będziesz naumiany.

I tak było. Fiza, matma, chema, biologia itp. itd.

W 1954 roku tata wykonał doskonałą serię kolorowych zdjęć na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Jak on zdobył wtedy taką kliszę ?

Kto wie ?

Trochę luzu na tym nadętym forum ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Xtreamer robi wszystko co chcesz .... w tym zakresie oczywiście. :)

BoDeX :

Czy to robiłeś. Czy dasz instrukcję "krok po kroku" albo jakiś link, jakąś pomoc.

Chłopaki mówili mi abym sobie kupił w końcu jakiegoś lcd ze 40-46 cali bo na 21 calowym ctr z trzech metrów oglądając to i oni napisów nie widzą. Hehehe. Żaartowałem.

Xtreamer robi wszystko co chcesz .... w tym zakresie oczywiście. :)

Myślałem , że to jakiś program komputerowy, a to jest urządzenie elektroniczne, już starczy u mnie tych pudeł i klocków

O wielkości czcionki napisów z pliku tekstowego decyduje odtwarzacz. Można też napisy tekstowe skonwertować do formatu graficznego ustawiając odpowiednią wielkość, pytanie tylko czy Twój odtwarzacz takowe napisy obsługuje.

wiatrak !!

Jeżeli się znasz mógłbym Ci przesłać na maila plik z napisami. Czy Ty mógłbyś go przerobić na inne formaty z większą czcionką ???. Dołączyłbym przerobiony plik z napisami do filmu i wówczas wyszłoby, czy yamaha bd-s1067 czyta napisy w danym rozszerzeniu i czy jest większa czcionka. Odpisz!!

Sam spróbuj, to nic trudnego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Edit:

W napisach .ssa / .ass ustala się styl (i wielkość) czcionki, ale nigdy ich nie używałem. I podstawowy problem, czy Yamaha to czyta?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Sam spróbuj, to nic trudnego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Edit:

W napisach .ssa / .ass ustala się styl (i wielkość) czcionki, ale nigdy ich nie używałem. I podstawowy problem, czy Yamaha to czyta?

Zamiast się uczyć angielskiego to szybciej kupię większy telewizor. Połączę przyjemne z pożytecznym. Jadę zaraz do Media ze swoją Yamaszką i płytami. Cosik wybiorę a i święta idą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja mam możliwość ustawienia wielkości czcionki w TV Samsunga, korzystam z wejścią usb właśnie w TV. Poszukaj czy Twój odtwarzacz nie ma takiej opcji.

Ja mam możliwość ustawienia wielkości czcionki w TV Samsunga, korzystam z wejścią usb właśnie w TV. Poszukaj czy Twój odtwarzacz nie ma takiej opcji.

Z tego co tu przeglądam takiej opcji nie ma, chyba że jest menu jakieś ukryte

Pozatym , co ma wspólnego telewizor z wyświetlaniem pliku .srt. Moim zdaniem zależy to tylko od playera ( a może się mylę)

Pozatym , co ma wspólnego telewizor z wyświetlaniem pliku .srt. Moim zdaniem zależy to tylko od playera ( a może się mylę)

Mój TV odczytuje bezpośrednio z HDD na USB napisy w srt, txt i inne. Nie potrzebny mi jest żaden dodatkowy player. Wielkość czcionki mogę regulować w menu TV.

Jeśli koniecznie chcesz powiększyć napisy to musisz kupić jakiś odtwarzacz multimedialny za sto parędziesiąt złotych, podłączyć toto do telewizora i przez niego oglądać filmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.