Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników sprzętu ZAGRA-Darek Kulesza.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 15 Stycznia 2013 - bezsensowne pyskówki
Ukryte przez Fr@ntz, 15 Stycznia 2013 - bezsensowne pyskówki

roszku , mówiłem NIE ! Zrozum ja tylko z samicami : )))))

U mnie wystarczyła umowa ustna. Niczego innego nie wymagałem. I miałem już awarię jednego elemntu, wysłałem po tygodniu z kawałkiem pan Darek odesłał klocek naprawiony. Byłoby pewnie szybciej ale trafiłem na święta i nowy rok.

Coś ogromna awaryjność tych darkulowych kloców....gratuluję też odwagi - to tak odnośnie umowy ustnej ;)

Tu jest po prostu zwykła prostacka ( taka rodzima ) zawiść.

Tzn. nie zawistny to ten, który popiera prostacką nieuczciwość ? :)

Gość Gość

(Konto usunięte)

Coś ogromna awaryjność tych darkulowych kloców....gratuluję też odwagi - to tak odnośnie umowy ustnej ;)

Ja miałem trzy i jeden faktycznie uległ awarii. Co do odwagi to bardzo często stosuję ten rodzaj umowy.

I jakoś bez większych perturbacji. U górali w dalszym ciągu umowa ustna zobowiązuje.

W świetle prawa, umowa ustna jest wiążąca, na takie,.... pstryk, rób,... to oczywiście nie,.. wzajemne spotkania, negocjacje i rozmowa o danej rzeczy, a przy tym zachowując zasady uczciwości, poszanowania i kultury!

Przecież każdy chce być traktowany z należytym szacunkiem.

Prowadzę firmę, i zdarza się, że prace wykonywane są umownie.

Umowa, czy to pisemna czy ustna jest dla mnie rzeczą świętą, termin to termin, nieraz trzeba się przysłowio zesr...ć, aby dotrzymać terminu, puślisk tydzień nikogo nie zbawi, jeśli chce się dobrze usługę wykonać i zleceniodawcy to zrozumieją, a wiadome jest, iż przez przeciąganie terminów sam zleceniobiorca ma straty.

Mam jedną zasadę, jeśli ocenię, że nie dotrzymam terminu, takiego zlecenia się nie podejmuję, bo poco ludzie mają mówić i pisać jak o Darkulu, to reklamy mi nie zrobi.

Panie Darku, traktuj swoich klientów należycie, to Ty będziesz należycie traktowany, a Twoja praca i klocki same się obronią.

Chwyla , chwyla.... myly państwo.

HQ150

Pre uległo uszkodzeniu z przyczyn zewnętrznych nie wewnętrznych.

Pre naprawione ...........

-------------------------------------------------------------------

Zyziu weź się za robotę zrób coś pożytecznego a nie na wszystko biadolisz i wybrzydzasz.

Nikt ciebie chyba w życiu nie przytulał : ))))))))))))))))))

Co do awaryjności to pogadaj z wykonawcą Dreamlinera , ogólnie nie pitol bajek.

-------------------------------------------------------------------

Nawet firmy ubezpieczeniowe te najlepsze nie dają na wszystko gwarancji finansowych : )))

Co do odwagi to bardzo często stosuję ten rodzaj umowy.

w przypadku tak solidnych kontrahentów jak darkul, oralna umowa to już nie odwaga, a raczej heroizm i niepotrzebne kuszenie losu. Pamiętaj o podstawowej zasadzie - po umowę sięgasz, jak dzieje się źle i musisz dochodzić swoich praw. Dochodzenie tych praw z umowy ustnej jest bardzo trudne. Kolejna rzecz - co jest potwierdzeniem faktu zakupu jak nie masz paragonu/faktury? Jak będziesz bez tego dochodził ew. niezgodności towaru z umową, od jakiej daty liczysz 2-letni okres tej "ochrony" ? W każdym razie radzę płacić przelewem, to może być w przyszłości potwierdzenie zakupu.

Ja nie narzekam, Darka znam od ponad roku. Poza kilku dniowymi poślizgami zawsze ok.Z kolumnami było inaczej ale to już historia, zresztą mojej winy tez w tym było, bo marudziłem jak panienka.

Jakbym chciał od ręki to poszedłbym do sklepu.

Dla mnie to co tu odstawiacie na forum to typowa Polska zawiść. Gówno wiecie, ale do gadania macie najwięcej.

Owszem Darek ma swoją specyficzną filozofię życiową ale to dodaje kolorytu jego postaci. Dla mnie super gość.

Nie podoba się nie kupować i tyle.

End of story.

mczaj, jakbym miał medytować co by gdyby itp to bym się do grobu położył bo pewne jest to że wszyscy umrzemy. Chłopie ciesz się życiem bo tu na ziemi jesteśmy tylko na chwilę. Nie kupiłeś nic od Darka więc się nie martw, my klienci Darka damy sobie radę, adwokata nie potrzebujemy. Ty chyba masz za dużo czasu na to swoje pierdolenie.

Może tak byś się nie wypowiadał za wszystkich klientów, bo póki co to jesteś jedynym klakierkiem, co mu nie przeszkadzają kilkumiesięczne obsuwy i obudowy zastępcze. I jeszcze się tu kaja publicznie, że to w sumie jego wina. Chłopie, miej ty trochę godności...

mczaj, juz ci napisałem. poza tym adwokat jesteś czy co?

nie jestes klientem Darka a masz najwięcej do powiedzenia.

nie potrzeba nam twojego "wsparcia".

dla mnie jestes zwykła gnidą

O, widzę, jaki pan taki sługa. Nie wróżę waszej spółce świetlanej przyszłości. Ale z tego to już pewnie sobie zdajecie sprawę, stąd te nerwy. Choć to może i dobrze, że pokazujesz wespół ze swoim mentorem prawdziwe oblicze.

wyedytowałem, bo nie chciałem sie znizac do twojego poziomu.

jesteś typem, których to ludzi unikam. Malkontent nie zadowolony z zycia i swiata,

Panerai,

Świetnie, że jesteś zadowolony, ale racz zauważyć, że cechuje Ciebie duża doza cierpliwości i wyrozumiałości.

Czy spodziewaz się, że każdy KLIENT (podkreślam "klient", żeby było profesjonalnie i marketingowo), a nie "forumowicz" zaakceptuje ciągłe przesuwanie terminów i inne "niestabilności"?

Tu nie chodzi o nic innego, ale o pieniądze, które w dobrej wierze, powierzasz konstruktorowi, a efekty odsuwają się w czasie i są coraz bardziej niepewne.

Jestem przekonany, że Darkul robi kapitalne sprzęty, ale podejście powinien mieć również nakierowane w stronę klienta.

Co więcej, jestem przekonany, że jego konstrukcje są znakomite.

Jeśli jednak chodzi o nasze ciężko zarobione pieniądze, to zdecydowana większość nie będzie chciała ryzykować je dla ekscentrycznego osobnika, z niechlubną historią na forum.

Tu nie chodzi o 30 zł, ale o 5-8 tys. zł.

Przecież to nie Amber Gold, to ma być solidna firma "Zagra"!

W takiej formie, to można sobie sprzedawać słuchawkowe wzmacniaczyki za 600-800 zł sztuka, a nie dzielone wzmaki i kolumny.

Żeby było jasne: kibicuję Darkulowi, bo dźwięk się obroni, cenię też pewną dozę ekscentryczności.

Jednak tutaj chodzi o niemałe pieniądze, więc Konstruktor pownien starać się być jak szwajcarski bank, tymczasem...

"Tynk pożera dźwięk" 747

mczaj, ja stoję obok, i tak patrzę,.... że nikt nie narzeka, prócz Ciebie, ja tam nigdy nie będę miał sprzętu Zagry, tak jak pisałem wcześniej, nie stać mnie, a Ty wzburzasz zamieszanie, po co to robisz?, swoimi wpisami nic nie zmieniasz,... czy ktoś woził do serca sobie jakikolwiek Twój wpis. Myślisz że zniechęcisz potencjalnych klientów do zamówień, powiem Tobie szczerze, że nie,... wiem ja słuchałem, wszystko już opisałem wcześniej, więc nie będę słodził, ale tego się słucha, nie wiem co w twym jest.

Moje pytanie do Ciebie, napisz co złego w tym sprzęcie jest, napisz,; że czary, że Kulesza niestworzone moce piekielne tam instaluje, że kto posłucha to chodzi jak obłąkany,...

widzisz,.... szkoda że nas nie stać, ty nad tym ubolewasz, a ja nie.

EmilioE

wszystko sie zgadza, ale ja mam inne podejscie do życia.

Ja bym na pewno inaczej prowadził biznes, ale Darek jest jaki jest.

Teraz słucham Gladiatora na jego sprzęcie i mam ciarki. Jego sprzęt sam się broni.

Wasze dywagacje tego nie zmienią, jest jak jest. A najwięcej pisza goście co i tak u niego nic nie kupią, więc nie wiem co wnosza ich teksty, przestrogę? Każdy ma swój rozum.

Tak, że Panie Dariuszu Kuleszo, weź się Pan w garść,.... i do roboty, mczaj też chciałby Pana wzmacniacz, tylko termin za długi.

Bardzo mi się podoba wpis Emilia, i jasno przestawione objaśnienie. A co struktury działalności Pana Kuleszy to już wyjaśniłem, musi nad sobą pracować.

No cóż Amber gold przy ZUS to banda amatorów.

---------------

Zyzio

Twój głupi charakter nie pozwala ci na retrospekcje własnych wpisów.

Jesteś zwykła pierdoła a nie dyskutant.

Całe życie to to forum.

-------------------------

Ja nie przejmuję się czy kogoś boli dupa czy głowa , mogę jedynie czasem współczuć.

:)))))))))))))))))))))))))))))

Dobry dźwięk sam się obroni :)))))))))))

Gość Gość

(Konto usunięte)

Nie kupiłeś nic od Darka więc się nie martw, my klienci Darka damy sobie radę, adwokata nie potrzebujemy.

Masz rację że powinny się wypowiadać osoby które kupowały, lub miały przyjemność posłuchać produktów Pana Darka, ale jednocześnie nie pisz za nas wszystkich, bo ja osobiście brzmieniem jestem zachwycony, ale realizacją zamówienia moich pak, wręcz odwrotnie.

Panie Darku, moja rada niech Pan nie odpowiada na trochę złośliwe i zaczepne posty,...bo jakby nie patrzeć ludzie piszą prawdę, to że boli, wiem, ale trzeba mieć trochę jaj i uczciwie to znieść, do błędu to Pan się nie przyznał żadnego, jak nie może się Pan na to zdobyć, to przynajmniej niech Pan nie ubliża ludziom.

Panerai_47 - proszę mi wybaczyć za insynuacje, ale czy Panowie macie ze sobą jakieś konszachty? bo ta ślepa krucjata w obronie D. Kuleszy wygląda jeszcze bardziej stronniczo niż krytyczne głosy wobec Darkula, to wygląda po prostu niespontanicznie, wręcz sztucznie. Proszę niech Pan też nie ubliża ludziom i nie robi z nas wariatów, bo człowiek zrobiony w konia, i wyrażający swoje niezadowolenie to nie jest MALKONTENT, myli Pan znaczenia...

Panie Darku, mimo wszystko powodzenia, wzmaki robi Pan świetne...ale niech każdy z nas pisze co myśli...

Pisanie wedle tego co się czuje na bazie swoich doświadczeń jest czymś oczywistym.

Mamy do tego pełne prawo.

Należy też wziąć pod uwagę drugą stronę , ja mogę się z kimś zgadzać lub nie , ale w sposób relatywnie konstruktywny.

Nie mam żadnej wewnętrznej potrzeby aby starać ustosunkowywać do pyskaczy forumowych.

Innymi słowy gdy jest jakaś forma polemiki na poziomie to o'k , ale gdy jest nacisk jednej strony dlatego że ktoś tak chce no to sorry ale bez krwi się nie obędzie.

Hmmm Panie Damjan , trochę to dziwne , z jednej strony te moje paki miały plusy a z innej były beee.

Względem scm.

Z drugiej strony nie zna Pan boxów paneraiowych , więc też lekceważy Pan zdanie z odsłuchów Panerai jak i Azusa... Azusa który robi piękne kolumny.

Mogę poprosić kolegów aby posłuchali Pańskich kolumn i w neutralny sposób je opisali.

Okaże się że raz żadnego dramatu nie było , no jak miał być skoro grają otwartym dzwiękiem , owszem zejścia niskiego nie mają ale mają to czego sam Pam w scm po prostu nie zazna.

Być może gdyby postarał się Pan o lepszą mobilność byłoby inaczej.

Boxy paneraiowe są znacznie lepsze i większe więc same z siebie są lepsze.

--------------------

P.S.

Przypominam o ZagraIVse

P.S.

mczaj

Nie wiem o co ci człowieku chodzi , jest mi to obojętne.

Jedynie co mi przychodzi na myśl to mam nadzieję że jesteś tym który chciał narzucić swoją cenę za urządzenie.

Wyraźnie dałem do zrozumienia, zrób sobie sam i mi dupy nie zawracaj.

Nie raz na forum fikali , że za drogo , że zdzierca.

Wiele razy pyskaczom proponowałem, określcie koszty wytworzenia i stańcie w szranki ze mną.

Ja postawię swój klocek wy wystawcie swoje dzieła.

Wtedy zrozumiecie dlaczego ja chcę tyle a nie tyle.

Wszystko w temacie.

-----------------

Zawsze mi się chce rechotać jak widzę jakiegoś kamikaze robiącego high endy po 400 pln na alledrogo.

Ciekawy szrot musi być i strasznie bezpieczny.

===========

Dobry dźwięk sam się obroni.

Hmmm Panie Damjan , trochę to dziwne , z jednej strony te moje paki miały plusy a z innej były beee.

Względem scm.

OK, ale pisałem wyraźnie, co mi się podobało, a co nie, generalnie bas bez niskiego zejścia jest dla mnie do zaakceptowania, bo jednak był szybki, pełny, swobodny, czyli na plus. Natomiast średnica, mimo naprawdę dobrej rozdzielczości i też swobody, była zbyt krzykliwa - nie do zaakceptowania. Góra OK - ja tu nie oczekuję fajerwerków, ma być słyszalna, ale nie ostra - tu też było OK. Podsumowując dźwiękowo - wszystko dobrze oprócz tej średnicy.

Co do ATC 40

- mają lepszą średnicę

- bas nie ma tej swobody i wyjścia jak w Pańskich kolumnach, ale jest za to punktowy i niski...i powoli się rozkręca, lekko ociepla i nabiera masy (czego bardzo oczekiwałem).

- Wykonanie Pańskich kolumn na minus (odklejający się korek itp., niedokręcone glośniki), dlatego pewnie panerai_47 ma swoje skrzynki, nie wracajmy już do tego...

Z drugiej strony nie zna Pan boxów paneraiowych , więc też lekceważy Pan zdanie z odsłuchów Panerai jak i Azusa... Azusa który robi piękne kolumny.

Mogę poprosić kolegów aby posłuchali Pańskich kolumn i w neutralny sposób je opisali.

Okaże się że raz żadnego dramatu nie było , no jak miał być skoro grają otwartym dzwiękiem , owszem zejścia niskiego nie mają ale mają to czego sam Pam w scm po prostu nie zazna.

Być może gdyby postarał się Pan o lepszą mobilność byłoby inaczej.

Boxy paneraiowe są znacznie lepsze i większe więc same z siebie są lepsze.

Dobrze, że każdy ma swoje zdanie, gratuluję panerai_47, że cieszy się dobrym dźwiękiem i wszystko mu pasuje, wierzę, że ma dobre kolumny

A co do zagry IV - to muszę ja porównać do monobloków, bo jak pamiętam, te monobloki bardzo dobrze pokazały się u mojego znajomego (lepsza akustyka pokoju), i naprawdę na słabych kolumnach pokazały dużo - przestrzeń, swobodę, kontrolę basu, myślałem, ze to kolumny były takie mulaste, a okazało się, że ...wzmacniacz kolegi - NAD. Jak potem podłączyłem zagrę IV to nie było aż takich wrażeń przestrzennych, ale z pamięci wydaje mi się, że zagra IV ma lepszy bas (wypełnienie, wybrzmiewanie). Z drugiej strony zagra IV napędza bez problemów moje ATC, jak dotrą z powrotem moje monobloki, to zrobię porównanie, i coś pójdzie na sprzedaż.

Musiałem, doprowadzić do tego, aby się pykneli,.... kolumny, z Darkulowskim sprzętem,.... a czy się po kochali,....ja sobie słodzić nie będę, więc nic nie będę pisał.

prymas020.jpg

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Tym gorzej. Kolumny przyklejone do ściany tylnej, prawa do bocznej, a z lewej hula wiatr?

Spróbuj zsunać je do przodu przed szafkę i do siebie, oddalając prawą od ściany bocznej. Tak dla eksperymentu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.