Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników sprzętu ZAGRA-Darek Kulesza.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość

(Konto usunięte)

Jako że nas już trochę jest, myslę że warto mieć swój klub. Jest to o tyle bezpieczne, że sprzęty te praktycznie nie pojawiają się na rynku wtórnym. Nikt nas nie posądzi o napędzanie koniunktury w celu pozbycia się niepotrzebnych klocków, jak to często ma miejsce.

Ja wpisuję się z zestawem dzielonym, w pełni zbalansowanym, z czterem końcówkami mocy. Co ciekawe na każdej końcówce mam możliwość nieznacznej regulacjo poziomu gain. Zagra napędza u mnie Infinity Kappa 8.2i i tworzy z tymi pakami bardzo dobrze zgrany zespół. Czekam na stolik na sprzęt. Jak stolarz zrobi to zapodam zdjęcia.

A i poprzednio miałem Integrę też Zagra.

Rowniez dolaczam do klubu, poprzednio integra Darka, teraz dzielony w pelni zbalansowany 2x150W. Z DAC-iem , i phono na pokladzie. Gra to ze Stello CDT100 (od dzisiaj:)), oraz B&W704. Kable malo istotne, w kazdym badz razie miedziane. Rowniez regulacja poziomu gain.

Fajnie : )

Darecki to specyficzna postać ale to wynika ze smutnych realiów samotnego przebijania się przez mur niewiedzy, no ale jak dla mnie liczy się dźwięk i tylko dźwięk.

Ostatnie jego "Wzmacniacze mogą namieszać jeżeli będą seryjnie dostępne" podobno faktycznie człowiek wychodzi z indywidualnych segmentów.

W wolniejszej chwili pochwalę się swoimi dwoma systemami.

P.S.

Podobno dystrybutor ma by w PL i Rosji ?

Gość Gość

(Konto usunięte)

No ja nie wiem czy się z tego cieszyć. Na razie te klocki były finansowo do przyjęcia. I można było sobie pogrymasić, powymyślać i pomarudzić. A jak się produkcja rozkręci?

Gość Gość

(Konto usunięte)

W wolniejszej chwili pochwalę się swoimi dwoma systemami.

No czekam. Tyś mnie w to ,, wmieszał'' to teraz się pochwal. :-)

A i za to wrobienie jeszcze raz dzięki.

Heya,wbijam z Dacem i integrą,która pracuje w klasie AB,2X70 W,dac,phono MM i MC,pre-out i słuchawkowy,o wyczesanych analog meter nie wspomnę ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Gość

(Konto usunięte)

Czyżby prawdziwa była informacja, że byłem ,, ostatnim mohikaninem''?

Ale mówił mi ostatnio, że ma jeszcze jedną płytkę do takiej zabudowy jak ja. Czyli z czterema zbalansowanymi końcówkami mocy.

cena zbalansowanych jest powyzej kwoty,jaka chce przeznaczyc na piec.poza tym,zgodnie z tym co wiem od darkula,unbalanced nie sa tak szybkie,nie kontroluja dzwieku do bolu a za3muja sie dluzej na wybrzmieniu-artykulacji dzwiekow.i to mi,jak w lampie,bardziej odpowiada (blizej live)

Gość Gość

(Konto usunięte)

Miałem ostatnio Nakamichi PA7+CA5, w domu na odsłuchu.I właśnie moja zbalansowana Zagra miała lepsze wybrzmienie. Pojawiało się więcej elementów w tle, pojawiały się smaczki, echo w wokalach i bas miał właśnie dużo głębsze wybrzmienie. W porównaniu z poprzednim modelem Zagry II obecnie dżwięk jest właśnie bogatszy. Warto posłuchać.

• 2 tygodnie później...
Gość Gość

(Konto usunięte)

To dołożę obiecane zdjęcia zestawu już po docelowym umiejscowieniu w sypialni:

Jeszcze tylko czekam na nową wtyczkę i przesunę półkę w bok od lewej kolumny.

post-27264-0-10462300-1349975544_thumb.jpg

post-27264-0-32916400-1349975558_thumb.jpg

post-27264-0-63975400-1349975570_thumb.jpg

Ladny fragment mieszkania,btw ! a ja czekam i czekam na unbalanced integrated...

Ladny fragment mieszkania,btw ! a ja czekam i czekam na unbalanced integrated...

• 1 miesiąc później...

Witam,po nakierowaniu przez kolegę spitfire28 mam Zagrę.Wielkie dzięki.Integra zbalansowana z DAC-iem.Przerzuciłem mase klocków ,ale to inny świat.To gra i tyle,kto slyszał to wie.Chce sie więcejParu znajomych zbierało szczęke z podłogi,choc wczesniej były u mnie dość drogie klocki.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Witam,po nakierowaniu przez kolegę spitfire28 mam Zagrę.Wielkie dzięki.Integra zbalansowana z DAC-iem.Przerzuciłem mase klocków ,ale to inny świat.To gra i tyle,kto slyszał to wie.Chce sie więcejParu znajomych zbierało szczęke z podłogi,choc wczesniej były u mnie dość drogie klocki.

To miło, że następny zadowolony się pojawił w klubie. Jakie wcześniej miałeś klocki? Z jakimi kolumnami gra u Ciebie Zagra? Masz zestaw dzielony czy Integrę?

Napisz coś więcej. Daj zdjęcia.

• 3 tygodnie później...
Gość Gość

(Konto usunięte)

No ja zachęcony brzmieniem wzmaków od Pana Darka we wrześniu zamówiłem kolumny. Miałem je 20-tego października otrzymać. Niestety do dzisiaj ich nie mam. Cały czas pan Darek przesuwa termin zakończenia prac. Obecnie mam je obiecane na wtorek.

Mam nadzieje że będe się mógł tutaj pochwalić ich wyglądem i przede wszystkim brzmieniem.

Obecnie mam je obiecane na wtorek.

"Poniedziałek już od wtorku

Poszukuje kota w worku"

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 2 tygodnie później...

Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem kolumn Darkula. Obudowa jak na razie zastepcza ale to nie problem. Moim odnosnikiem sa sonus faber amati. To co zrobil Darek znacznie przewyzsza sonusy. Emocje jakie oddaja jego kolumny sa niesamowite, sa uniwersalne sa w stanie odtworzyc kadzy rodzaj muzyki. Bach, toccata fugue, mialem organy z katedry Oliwy w domu. Muzyka klasyczna, podobnie, orkiestra w domu. W utworch pojawiaja sie dzwieki, o ktorych wczesniej nie mialem pojcia. Stopa w perkusji, boska, dziwieki gitar masakra. The Eagels hotel California, ciary. No i ta przyjemnosc sluchania przy glosnym sluchaniu, dzwiek nie meczacy, mily dla ucha. A to dopiero poczatek, glosniki sie dopeiro formatuja. Trabka brzmi jak trabka, fortepian itp. Ehhh to trzeba posluchac, nie umiem opisywac. Poza tym w wieksosci przypadkow koledzy pisza to co i im sie wydaje ze slysza ( inne sprzety)i Takze jesli macie cierpliwosc, naprawde warto. Za w sumie niewielkie pieniadze ma sie sprzet, ktory jest spelnieniem marzen. Dla mnie bomba, koniec z gonieniem kroliczka. Konstrukcja kolumn cztero drozna, gora herttz, srednica visaton, bas beyma, sub peiying. Pozdrawiam

Myślisz że są w ogóle na świecie jakieś konstrukcje, które mogłyby grać lepiej od kolumn darkula?

Możesz wkleić jakąś fotkę?

I to wszystko dzieje się w kolumnach opartych na razie na "obudowie zastępczej" dla mnie też jest to jakieś objawienie. Co jeszcze może się wydarzyć ciekawego, jeżeli już Amati poległy, w obudowie docelowej?

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.