Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników sprzętu ZAGRA-Darek Kulesza.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

A nie grzeje się zbytnio ten "MiniMini" ?

Integra którą można obejrzeć we wcześniejszych postach też nie olbrzym ale najeżona jest radiatorami jak Św. Sebastian strzałami.

Czy to inna topologia, klasa pracy urządzenia, czy po porostu pełna obudowa z aluminium działa tu jak radiator?

W D'Agostino Momentum tak rozwiązano chłodzenie zamiast radiatorów- dół obudowy to solidna płyta miedziana z odpowiednio nawierconymi otworami dla lepszej cyrkulacji.

pozdr.

Zagra II mini z DAC.

---------------------

Sssyyy sy syyyyyss ssssyyy mniam..mniamm...sss

---------------

MINI , pomniejszona moc ze względu na termikę.

Obecnie mozna robić baaaardzo małe ampy w klasie A i AB ...ale ludki wolą duuuuże, ciężkie.... troche tak jakby własnym uszom nie wierzyli :)

Można i tak jak i tak.

Co ludek to inne gusta.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

post-958-0-52875100-1358867122_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to zdjęcie przypomina mi moje monobloki, które miałem dostać z powrotem w grudniu, a mamy już końcówkę stycznia, jak tam moją przysyłką Panie Darku?

...lub tak.

to zdjęcie przypomina mi moje monobloki, które miałem dostać z powrotem w grudniu, a mamy już końcówkę stycznia, jak tam moją przysyłką Panie Darku?

A zagląda Waść na swoją pocztę ?

------------------

Cała seria miała taka perforację , i po 50% powierzchni.

..tak

Pzdr Gagarin : )

....

Ukryta Zawartość

post-958-0-44411700-1358867502_thumb.jpg

post-958-0-94594500-1358867723_thumb.jpg

post-958-0-11039500-1358867764_thumb.jpg

post-958-0-21237600-1358867789_thumb.jpg

post-958-0-51911600-1358867805_thumb.jpg

post-958-0-44717000-1358867930_thumb.jpg

post-958-0-73947000-1358867953_thumb.jpg

post-958-0-68520700-1358867969_thumb.jpg

post-958-0-59906900-1358868095_thumb.jpg

post-958-0-65632900-1358868115_thumb.jpg

post-958-0-48322400-1358868460_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Majstersztyk czy arcydzieło ? Normalnie nie wiadomo, którego słowa użyć aby opisać te piękne urządzenia.

No ale zapomniałem - dobry dźwięk sam się obroni.

----------------------------------------------------

Część tych urządzeń wzorniczo przypomina moje phono (ta mała integra i ta dwu-pudełkowa z wspólnym frontem).

Kolego Squad a czemu się podśmiewacie z dzieł obywatela Kuleszy i tych którzy kupili jego urządzenia ( w załączeniu mój brzydal)?

W rzeczywistości urządzenia wyglądają lepiej niż na zdjęciu, są solidnie zrobione a brak im dla mnie jedynie opisów (naniesionych sitem, laserem czy grawerowanych). Gusta są różne, coś może się nie podobać i można to normalnie powiedzieć. Po co zatem od razu podśmiewać się, czyżbyśmy lubili wsadzać szpilkę? No chyba, że pomyliłem się i nie jest to "leciutko" ironiczna w wydźwięku wypowiedź a szczery zachwyt Kolegi nad urządzeniami i ich prostą i spartańską formą? Dla mnie także Roksan nie jest szczytem formy we wzornictwie przemysłowym, a gra jednak więcej niż przyzwoicie. Nie pozwoliłbym sobie na publiczne wyśmiewanie się z urody produktów z Jubilee Close ani żadnych innych (zwłaszcza takich których nie znam) i to na stronie użytkowników tychże... Osobiście wolę brytyjską klasyczną szkołę spod znaku Sonneteera czy Sugdena jak chodzi o urodę "klocków".

pozdrawiam wszystkich użytkowników urządzeń Zagra .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wazne jak wyglada, wazne jak gra. Tylko co do kolumn jest odstepstwo od tej reguly.

Ale jesli chodzi o moj wzmacniacz designe i wykonanie jest jak najbardziej ok. Ja generalnie lubie prosta forme.

Kilku forumowiczów-krytyków spowodowało nagły wzrost zainteresowania urządzeniami Zagra, konstruktor jest pewnie szczęśliwy.

Ja nie, bo kolejka do posłuchania się wydłuża, urządzenia (nawet te z II ręki) schodzą szybciej i drożej.

Ile osób liczy już kolejka? Jak szybko zaczęły schodzić urządzenia z II ręki i o ile drożej? Napisz trochę więcej, żeby nie być gołosłownym.

Jak się nie wyrabia, to chyba,....maaaa. roboty.

Panie Darku, w którym miejscu jest cięty, Peiying,? i czy Beyma obsługuje określone pasmo od....do, czy np. od 600Hz ?, a Peiying jako dopełnienie pasma, bo z konfiguracji wynika, jako odrębny sub.

W komplecie ze wzmacniaczem i "fajną" obudową do kupienia za 416zł. To musi być dobra jakość.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mi wizualnie podoba się ten komplecik z pierwszych zdjęć, ten najeżony radiatorami.

Powiedział bym, że wygląda tak przemysłowo ;)

Nieważne, jak wygląda, dobry dźwięk sam się obroni :)

Nie znam dźwięku, oceniam tylko wygląd.

W komplecie ze wzmacniaczem i "fajną" obudową do kupienia za 416zł. To musi być dobra jakość.

Ja bym mczaj był ostrożny z takimi wyrokami. Po odsłuchach kilku kolumn ze względnie tanimi przetwornikami oraz ze znacznie (wielokrotnie) droższymi nabrałem dystansu do takiego oceniania. Można się zdziwić jak potrafi zagrać dobrze zrobiona kolumna na tańszych przetwornikach i jak przy niej wypaść ta na drogich.

Teraz wiem jak ważny jest projekt, aplikacja, inaczej mówiąc efekt końcowy a nie ceny czy marki przetworników.

Kolumny produkowane seryjnie o cenie 10tyś zł często mają montowane przetworniki poniżej 100zł za sztukę (dużo poniżej), myślę, że osoby zajmujące się na poważnie budową kolumn potwierdzą to.

Peiying ma pasmo od 20 Hz do 300 Hz

Jaki to model pisalem ci w pw

Kto by pomyślał, że tak niedrogo można dostać bas, co bije na głowę Sonus Fabery Amati:

Ukryta Zawartość

Kolumny produkowane seryjnie o cenie 10tyś zł często mają montowane przetworniki poniżej 100zł za sztukę (dużo poniżej)

Omen, jakieś przykłady tych kolumn?

Ukryta Zawartość

Nie będę pisał, po co kolejna burza, znowu ktoś się obrazi. Cen przetworników wielu dużych producentów, które są robione specjalnie dla nich, nawet nie znamy i wydaje na się, że to muszą być drogie rzeczy, a kto wie.

Zresztą obejrzyj sobie zdjęcia zwrotnic, bo to prościej, wielu kolumn za grubą $, tanie komponenty, tanie kable ala sznurówki za 0,5zł metr, montowane na wsuwki.

Co do Sonusów to też chętnie bym poznał ceny ich przetworników, bo obudowy pewnie są dosyć drogie, choć Bingant pewnie wykona w dobrej cenie ;)

Beymy, są w USA najbardziej pożądanymi przetwornikami i tam doceniają,

o chinczyku nic nie możemy powiedzieć, bo to jest nowy przetwornik, ale już doceniony, ja go naipierw posłuchałem, a potem zaczołem szukać materiałów i wiadomości.

mczaj,..ProAc robił serie Response, na westrze za 70 zł i na Tesli za 40zł.

Poszukam jeszcze kilka projektów.

Np. Audio Academy też na tesli, chyba to był model mimas za ok 3tyś zł.przetworniki chyba na tamte czasy kosztowały 35zł.szt

Omen, bo wydaje mi się, że kolumn w cenie 10 000 zł. z przetwornikami basowymi w cenie poniżej 100 zł. w detalu to raczej nie znajdziesz. A zauważ że ten 30 cm głośnik do samochodowych skrzyń kosztuje w detalu 109 zł. Jeśli uważasz, że w tej cenie można dostać dobrą jakość, to ok. Ja tam jestem sceptyczny.

mczaj,..ProAc robił serie Response, na westrze za 70 zł i na Tesli za 40zł.

Azus, może dać jakiś przykład z obecnie oferowanych na rynku kolumn? Ja serię Response kojarzę z głośnikami scan-speaka.

Ja nie ma pojęcia czy ten głośnik jest dobry, zresztą ze mnie żaden konstruktor czy fachowiec od tych spraw.

Nie jestem też jakiś mega osłuchany, ale kilka kolumn słyszałem i wnioski często były ciekawe. Podzieliłem się tylko tym co słyszałem. O cenach przetworników kolumn firmowych rozmawiałem kiedyś z jednym gościem, który miał rozeznanie i aż sam nie wierzyłem.

>Mczaj

89 PLN : )))))))))))))))))))))))))))

Z kurierem więcej.

Ale bez po prostu solidnej elektroniki lepiej do 300F4 nie podchodzić.

To amp ma sterować speakerem. Głośnik tylko jest tłokiem.

Genialną cechą tych Peiyingów ( sam nie wiem jak to się wymawia ) jest to że nawet postawione na glebie przy 40Hz dają to co dla wielu jest marzeniem.

Nie uzyskałem nawet połowy tego efektu z wielu wydawałoby się zacnych i znacznie droższych głośników.

Obudowa zamknięta , żadne BR. Już prędzej OB.

Tłusty , krótki bas z koloraturą.

Nasączany papier.

-----------------

Na ogół hasło , chińczyk było traktowane ...dramatycznie ... ale co który posłuchał to było O ! K...!

Bynajmniej nie chodziło tu o bumboksowate nawalanie...nie , nie.

Omen, bo wydaje mi się, że kolumn w cenie 10 000 zł. z przetwornikami basowymi w cenie poniżej 100 zł. w detalu to raczej nie znajdziesz. A zauważ że ten 30 cm głośnik do samochodowych skrzyń kosztuje w detalu 109 zł. Jeśli uważasz, że w tej cenie można dostać dobrą jakość, to ok. Ja tam jestem sceptyczny.

Azus, może dać jakiś przykład z obecnie oferowanych na rynku kolumn? Ja serię Response kojarzę z głośnikami scan-speaka.

Zaraz znajdę jaki to model, a co do nowych konstrukcji, mnie to nie interesuje, i nie śledzę, sam tworzę.

imgp0825p.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Mczaj

89 PLN : )))))))))))))))))))))))))))

Z kurierem więcej.

Ale bez po prostu solidnej elektroniki lepiej do 300F4 nie podchodzić.

To amp ma sterować speakerem. Głośnik tylko jest tłokiem.

Genialną cechą tych Peiyingów ( sam nie wiem jak to się wymawia ) jest to że nawet postawione na glebie przy 40Hz dają to co dla wielu jest marzeniem.

Nie uzyskałem nawet połowy tego efektu z wielu wydawałoby się zacnych i znacznie droższych głośników.

Obudowa zamknięta , żadne BR. Już prędzej OB.

Tłusty , krótki bas z koloraturą.

Nasączany papier.

-----------------

Na ogół hasło , chińczyk było traktowane ...dramatycznie ... ale co który posłuchał to było O ! K...!

Bynajmniej nie chodziło tu o bumboksowate nawalanie...nie , nie.

Tak papier to robi mam papierowe JBL 15" ładnie kontrabas wybrzmiewa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.