Skocz do zawartości
IGNORED

Dyfusor Skyline Frequency

krukgczapa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie odnośnie pochłaniania dyfusora czy takie parametry bedą właściwe:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chodzi o zastosowanie 5X5 o max. długości 16cm słupka

Może mi ktoś przybliżyć te całe frekwencje pochłaniania?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/97416-dyfusor-skyline-frequency/

Nie rozumiem o co pytasz.

Chodzi mi o to:

Jaka frekfencje zastosować?

Jaką różnice maja słupki o długości 20cm a 16cm

czy jest duża różnica między zastosowaniem długości słupków 20cm a 16cm jak to wypada w odsłuchach>?

na prawdę trudno ciebie skumać ... :-P

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

czy jest duża różnica między zastosowaniem długości słupków 20cm a 16cm jak to wypada w odsłuchach>?

Dobrze rozumiem...

Jeżeli zastosuje słupki maksymalnej długości 20cm w dyfuzorze skyline bedzie to tak samo miało wpływ na częstotliwośc pochłaniania jak słupki o długości maksymalnej 16cm chodzi mi głównie o to czy taki dyfusor jest sens zastosować czy lepiej zrobić słupki 20cm...no niewiem może sie zle wyrażam

sorry miało być rozpraszania;-)

Wbij w kalkulator 20cm i porównaj wyniki z 16. Długością słupka wpłyniesz na dolny zakres częstotliwości. Jak chcesz wpłynąć na górny zakres to musisz zmniejszyć słupek z 50x50 na mniejszy przekrój. A te frekwencje to chodzi Ci o Frequency low i high? No to już translator by się przydał -:)

Ale zakładam że tak zacni koledzy Cię jednak zrozumieli tylko się trochę zbijają.

Wbij w kalkulator 20cm i porównaj wyniki z 16. Długością słupka wpłyniesz na dolny zakres częstotliwości. Jak chcesz wpłynąć na górny zakres to musisz zmniejszyć słupek z 50x50 na mniejszy przekrój. A te frekwencje to chodzi Ci o Frequency low i high? No to już translator by się przydał -:)

Ale zakładam że tak zacni koledzy Cię jednak zrozumieli tylko się trochę zbijają.

Dokładnie o to mi chodziło ale np. jaki dyfusor bedzie najlepszy o jakich słupkach?

Szerkość i długość wiem że ma znaczenie ale jaki zastosować?

Ja chcem 5x5 szerokości i max.długości 16cm podałem kalkulator wyżej ale jaka fala bedzie rozpraszana?

Środek pasma?

Dół pasma?

Czy to nie zaszkodzi?

Czt może zaszkodzić w odsłuchach?

Trzeba mieć też na uwadze to że im wyższy słupek tym odległość działania takiego panela się zwiększa. Czyli słuchacz musi siedzieć dalej od panela żeby usłyszeć jego działanie .

Trzeba mieć też na uwadze to że im wyższy słupek tym odległość działania takiego panela się zwiększa. Czyli słuchacz musi siedzieć dalej od panela żeby usłyszeć jego działanie .

O i taka odpowiedż jest na miejscu;-)

Dzieki Maryjan.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.