Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa/ kondycjoner do avr600

eric7

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje rady osob- najlepiej uzytkownikow Arcama AVR600. Potrzebuje listwy lub sensowengo (cena/jakosc) kondycjonera do tego amplitunera ktory nie bedzie co najmniej negatywnie wplywal na jakosc dzwieku. Przejrzalem sporo artykulow i wypowiedzi na tym forum i nietylko. Mimo to wciaz nie znalazlem odpowiedzi co bedzie najlepszym rozwiazaniem w przypadku mojego sprzetu. Z gory dzieki za pomoc!

https://www.audiostereo.pl/topic/97512-listwa-kondycjoner-do-avr600/

Potrzebuje rady osob- najlepiej uzytkownikow Arcama AVR600. Potrzebuje listwy lub sensowengo (cena/jakosc) kondycjonera do tego amplitunera ktory nie bedzie co najmniej negatywnie wplywal na jakosc dzwieku. Przejrzalem sporo artykulow i wypowiedzi na tym forum i nietylko. Mimo to wciaz nie znalazlem odpowiedzi co bedzie najlepszym rozwiazaniem w przypadku mojego sprzetu. Z gory dzieki za pomoc!

Chcesz zasilić tylko amplituner? Oczekujesz aby ci dobrać na odległość kondycjoner? ;-) Po prostu musisz sam sprawdzić co lepiej zagra. Każdy ma swoje typy, a szczególnie mało jest tych, które nie dosć, że nie psują, to znacznie poprawiają jakosć dźwięku i obrazu.

Chcesz zasilić tylko amplituner? Oczekujesz aby ci dobrać na odległość kondycjoner? ;-) Po prostu musisz sam sprawdzić co lepiej zagra. Każdy ma swoje typy, a szczególnie mało jest tych, które nie dosć, że nie psują, to znacznie poprawiają jakosć dźwięku i obrazu.

potraebuje podpiac w sumie 10 urzadzen z czego ampiltuner mam zapoptrzebowanie tylko na duza ilosc pradu

potraebuje podpiac w sumie 10 urzadzen z czego ampiltuner mam zapoptrzebowanie tylko na duza ilosc pradu

No to jedno urządzenie z wieloma gniazdami albo kilka z mniejszą iloscią gniazd.

Kondycjoner to nie będzie dobry pomysł w Twojej konfiguracji, zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie dobra listwa. Wybór jednak zależy od wielu czynników, nie da się dobrać modelu poprzez forum, musisz posłuchać we własnym systemie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

podczas ubiegłorocznego AudioShow podpinaliśmy AVRa do takiej listwy zasilającej i nie było degradacji brzmienia

http://sklep.rms.pl/index.php?p8786,gigawatt-pf-1-pf1-mk2-listwa-filtrujaca-6-gniazda

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

podczas ubiegłorocznego AudioShow podpinaliśmy AVRa do takiej listwy zasilającej i nie było degradacji brzmienia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Za ułamek tej kwoty można mieć multum listewek i też nie będzie degradacji :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest jeszcze Sonusoliva....niedługo Tomanek.....jeśli chcemy polski produkt.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jesli chodzi o te supry - czy ktos sprawdzal czy listwa nie bedzie miala negatywnego wplywu na brzmienie?

Napisalem dosc malo konrketnie chyba: potrzbuje spiac kilka urzadzen: AVR600, BDP100, router, TV, zasilacz 12v do ledow, dock do ipoda, antene zewnetrzna do FM, subwoofer, PS3. Najwiekszym problem jest AVR600 ktory pobiega mocy nawet do 1500Watt. Wychdodze z zalozenia ze o ile listwa bedzie miala np. 6 slotow to mniejsze urzadzenia typu dock czy PS3 moge spiac rozgaleziaczem. Zastanawiam sie nad Enerrem tudziez

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale jesli nie ma fkatycznie to wiekszego znaczenia i mozna kupic cos tanszego co da podobny efekt to wolalbym zaplacic mniej

Ukryta Zawartość

Mam AVR-400 próbowałem kondycjoner ,wg mnie lekka kompresja i pogorszenie ataku ,listwa Fadela pożyczona od kolegi, nie ma różnicy pomiędzy nią a gniazdkiem ,

dlatego jak masz możliwość ,podwójne gniazdko to "żarłacza" Arcama do ściany przynajmniej nie będzie "podkradał" mniej prądożernym urządzeniom prądu a pozostałe odbiorniki do listwy .A tych "pozostałych urządzeń jest u mnie dokładnie 7 .

A z listwą to się za bardzo nie śpiesz bo Tomanek robi coś fajnego, warto poczekać :-)

Do "zwykłej" listwy to może nie ale do takiej z separacją poszczególnych gniazd żeby urządzenia wzajemnie się nie zakłócały bo większość tych "kostek" zasilających do satelitarki czy do routera to "impulsiaki" .

No to koledzy daliście mi do myślenia teraz z tymi zakłóceniami.

A ja podłączyłem do wyjścia 230V z amplitunera, zasilacz impulsowy do napędzania dodatkowego wentylatora chłodzącego wzmacniacz...

Rozumiem, że nie było najmądrzejsze działanie.

pomyśl o Monster Power HTS 5100 Signature. Mam, działa, sprawdza się, polecam. Nic nie degraduje.

Kiedyś testowało Audio i wg nich bardzo poprawia jakość dźwięku, mi wystarczy, że nie psuje. Może była jakaś poprawa dźwięku, trudno powiedzieć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 5 Października 2012 - trolling i brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 5 Października 2012 - trolling i brak kultury

Ukryta Zawartość

No Q-rwa zajebiście, bo innego słowa już nie ma.... ręce dosłownie opadają...nie ma to jak kondycjonerek w cenie ampli :D - dalej łykaj tą papkę recenzentów niczym młody pelikanik :D

P.S. Sprzedajesz jakiegoś Giga-wała ?, bo w amoku jesteś.....

Ukryta Zawartość

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 5 Października 2012 - wpis odnosi się do skasowanego posta
Ukryte przez Fr@ntz, 5 Października 2012 - wpis odnosi się do skasowanego posta

No Q-rwa zajebiście, bo innego słowa już nie ma.... ręce dosłownie opadają...nie ma to jak kondycjonerek w cenie ampli :D - dalej łykaj tą papkę recenzentów niczym młody pelikanik :D

To jest prawie topowy kondycjoner a u nas kosztuje chyba jakieś 14kzł. Są też przecież tańsze kondycjonery, ale nawet na te zyzia nie stać i pozostaną dla niego w sferze marzeń ;-)

Minimalnie z innej beczki, bo zdecyduje sie raczje jednak na listwe ktora bedzie tuz za sprzetem i mam malo miejsca na kable ktorych i tak juz jest milion. Tak wiec czy kable sieciowe o dlugosci 0,5m to jet ok rozwiazanie, czy jednak musza byc dluzsze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.