Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow - rozmowa zbanowanych

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli nie jesteście zainteresowani. Tak przypuszczałem. W takim razie załóżcie ZBoWiD.

Niejaki Józwa Mandaryn chciał sie zapisać do ZBOWID staje przed komisją której przewodniczy niejaki Pan Pantalon i pyta się kandydata tak-

-co Pan robił w czasie wojny że chce sie Pan do ZBOWiDU zapisać,a Mandaryn mu na to tak-nosiłem zupkę partyzantom......dalej Pantalon pyta-

-a co na to partyzanci?....Mandaryn odpowiada bez wahania gut zupka,gut zupka!!! Natomiast zdziwiony Pantalon twierdzi...........ale to przecież

nosiliście zupkę Niemcom!!!.........na to Mandaryn bez wahania.......ależ Towarzyszu Pantalon to byli Niemcy tylko demokratyczni))

proszę o brawa))

Gość masza1968

(Konto usunięte)

osobiście to wręczę dobre piwo (Ciechana) albo nawet i dwa : ) Czyli torba podróżna i pojemna lodówka będzie jeszcze potrzebna na wystawę

Po Twoim wpisie wnoszę, że nie odwiedzałeś ostatnio pokoju audiostereo na AS?

Jeśli te same osoby wzięły się za organizację i w tym roku to nie trzeba wnosić piwa żeby się samymi oparami narąbać.

Po Twoim wpisie wnoszę, że nie odwiedzałeś ostatnio pokoju audiostereo na AS?

Wystarczy że czytałem. I wiem o co Ci chodzi. Ale mi właśnie nie o to chodzi :)) Chciałbym, aby to było w dobrym smaku (i trzeźwości), nie napie**ić się jak Messerschmitt. Taka "nagroda" :) A i przy piwie w sumie lepiej się rozmawia.

Co do Hi-Endu: Hi-End według mojej definicji: naciąganie audiozboczka nieznającego się na elektronice.

Prawdziwe audio to takie, które nie wnosi nic do przekazu, nie rozumiem ładowania milionpięćsetstodziewiećset elementów a tym bardziej lamp, które tylko zniekształcają przekaz. Tak naprawdę przysłowiowe trzy elementy na krzyż dają radę lepiej od "Hi-Endu". Prawdziwy dźwięk to naturalny dźwięk, Hi-End tego tak naprawdę nie zapewnia. Jak dorwę jakieś fundusze to zrobię tego cudaka na jFET'ie co zapodał Stary Bej i dotacham go na wystawę. Jeden kanał gra niesamowicie jak na coś tak nieskomplikowanego - Jest przeźroczysty, czyli osiąga ten długo wyczekiwany ideał.

Prawdziwe audio to takie, które nie wnosi nic do przekazu,

nic nie wnosi, tia, faktycznie, ... długa droga

ale przed dłubaniem lutownica dobrze jest jeszcze poznać co to jest muzyka

widzisz masza - pewność siebie, nie pokora, to droga do nirwany

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

dobrze jest jeszcze poznać co to jest muzyka

Muzyka według definicji z zeszytu od Wiedzy O Kulturze: Zbiór dźwięków tworzących rytm. Czyli jak wyjdę na ulicę z kupą garnków, wywrócę je do góry nogami i będę w nie walił czymkolwiek podłużnym zachowując rytm, formalnie będzie to muzyka i moja własność artystyczna, chroniona nawet prawem autorskim :))

Ja tez nie rozumiem w czym ten caly problem? Ja przykladowo w tamtym roku przyjechal z "nikad". Poczekalem, pogadalem z chlopakami, posluchali kilka razy wzmacniacz i w niedziele wlaczyli. Owszem w tamty roku bylo troche przepychanki, ale w tym roku mamy demokracje nawet sonda jest na stronie, wiec o co chodzi Panowie? ;)

O co to cale zamieszanie i robienie polskiego piekielka;) ?

Wydaje mi sie ze wszystko w tym roku jest OK (chyba ze czegos nie rozumiem)

p.s. A jesli chodzi o banowanie to powinno sie ono odbywac jak ktos uzywa slow niecenzuralnych albo grozi lub prowadzi wyjatkowo obrazliwa dyskusje, a w innych przypadkach to juz cenzura.

Pozdrawiam StasioP

Gość rochu

(Konto usunięte)

Co do Hi-Endu: Hi-End według mojej definicji: naciąganie audiozboczka nieznającego się na elektronice.

Prawdziwe audio to takie, które nie wnosi nic do przekazu, nie rozumiem ładowania milionpięćsetstodziewiećset elementów a tym bardziej lamp, które tylko zniekształcają przekaz. Tak naprawdę przysłowiowe trzy elementy na krzyż dają radę lepiej od "Hi-Endu". Prawdziwy dźwięk to naturalny dźwięk, Hi-End tego tak naprawdę nie zapewnia. Jak dorwę jakieś fundusze to zrobię tego cudaka na jFET'ie co zapodał Stary Bej i dotacham go na wystawę. Jeden kanał gra niesamowicie jak na coś tak nieskomplikowanego - Jest przeźroczysty, czyli osiąga ten długo wyczekiwany ideał.

Wybacz ale to powiem.

Od razu widać, że masz raczej słabe doświadczenie i osłuchanie marniutkie.

Mamel ma racje - młodość.

Czas uczy dystansu i pokory.

-----------------------------

Z innej beczki.

Pokój wynajęty przez SITE niech zostanie pokojem wynajętym przez SITE.

Jeśli to ma budzić żale to być może lepiej stworzyć coś niezależnego.

Jeżeli nie jest za późno i ktoś by się podjął organizacji to ja deklaruję ze swojej strony tysiaka na pokrycie kosztów pokoju DIY.

Kto się dołoży?

Wybacz ale to powiem.

Od razu widać, że masz raczej słabe doświadczenie i osłuchanie marniutkie.

Może i marniutkie. Ale przynajmniej wiem do czego dążyć :)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Bardzo ci chwali, że wiesz do czego dążysz.

Lecz zanim osiągniesz to czego szukasz wiele razy zmienisz paradygmaty i swoje przekonania.

I koncerty na garnkach! :D

to bym się skupił jednak na muzyce, nauka nie zaboli a i prawa autorskie tańsze niż za elektronikę

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Ja mam takie pytania:

1. Dlaczego Rada Nadzorcza Pokoju SITE jest taka bezkrytyczna wobec siebie.

2. Dlaczego Panowie z RNPSITE zachowują się jak młodzież wczesnoszkolna, krygując się i napinając, bo udało im się upolować jedną osobę płci żeńskiej (więc oczywiście wsadzili ją do żyry, żeby swojemu dżętęlmęsko-maczofskjemu ego zrobić dobrze)?

3. Dlaczego RNPSITE nie potrafi dostrzec oczywistej wręcz odpowiedzi na pytanie "dlaczego tak wiele osób/konstruktorów nie chce się bawić w taką szopkę"?

I na koniec: MAMELU, mam Ci za złe (nie bardzo, ale trochę), że sprawiłeś, że Palton do mnie pisał i namawiał na wystąpienie w tym przedstawieniu.

na swoje usprawiedliwienie mam jednak to, że były to wczesne początki do przymiarek i każdy, nie znając jeszcze początku, liczył na szczęśliwe zakończenie

a jak na razie, nie kracząc, wiele wskazuje że koniec jest bliski "rozwiniętemu" początkowi

Ja mam takie pytania:

1. Dlaczego Rada Nadzorcza Pokoju SITE jest taka bezkrytyczna wobec siebie.

2. Dlaczego Panowie z RNPSITE zachowują się jak młodzież wczesnoszkolna, krygując się i napinając, bo udało im się upolować jedną osobę płci żeńskiej (więc oczywiście wsadzili ją do żyry, żeby swojemu dżętęlmęsko-maczofskjemu ego zrobić dobrze)?

3. Dlaczego RNPSITE nie potrafi dostrzec oczywistej wręcz odpowiedzi na pytanie "dlaczego tak wiele osób/konstruktorów nie chce się bawić w taką szopkę"?

I na koniec: MAMELU, mam Ci za złe (nie bardzo, ale trochę), że sprawiłeś, że Palton do mnie pisał i namawiał na wystąpienie w tym przedstawieniu.

buhahahaha, z 5 minut się smialem, trafione w sedno...przebieg wypadkow byl latwy do przewidzenia, za kilka słów prawdy szybko zostalem zbanowany, tak czy siak abstrahujac od calosci poziom grania w tym pokoju w 2011 roku wskazywał , ze głowni 'derektorzy' przedstawienia, ludzie nie do ruszenia są po prostu głusi i powinni zmienić hobby, np. rozwija się teraz takie cos w auto tuningu jak polerka felg , ja bym Piotrusiowi jedynce i Paltu to wlasnie sugerowal, hobby tez artystyczne lecz z mniejsza iloscia zmiennych oraz mniej sie trzeba douczac niz w hifi, na poczatek para rąk i szkola zawodowa [gdzie obrobka metali pewnie jakas podstawowa byla wykladana] wystarczą....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Lecz zanim osiągniesz to czego szukasz wiele razy zmienisz paradygmaty i swoje przekonania.

Teoretycznie człowiek zmienia połowę swojej osobowości co siedem lat, więc czasu na osiągnięcie tego kryterium mam sporo :)

Dziękuję za tak liczne posty, oraz Tobie, Piotrze Pierwszy (nie mylić z Królem Maciusiem), za danie nam głosu. Przecież nie tylko Ty, ale i cały SITE jest za wolnością słowa. To widać, słychać i...., ten ostatni element niestety nie pozwala mi poczuć tych dwóch pierwszych, gdyby to jeszcze była woń róż....

I nie jest to wątek, bo chce się komuś pożalić - w głównym wątku mnie zbanowali, a też mam prawo się wypowiedzieć? Ahhh, zapomniałem, przecierz to AUDIOSTEREO, mam prawo zapłacić za członkostwo i.... to wszystko....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość masza1968

(Konto usunięte)

A ja w dalszym ciągu czekam na podanie przez tego smerfa odważniaka powodu, dla którego dostałem ostrzeżenie.

Powodu zgodnego z regulaminem, netykietą i zasadami dobrego wychowania.

Jak mi tu nie odpowie to spytam go osobiście

A nie udawaj głupiego Maszo, napisałeś potrójne kłamstwo. Po pierwsze, że pokój DIY ktoś sobie przywłaszczył, po drugie, że do pokoju rzekomo nie można się dostać, po trzecie, że są to osoby, które w życiu lutownicy nie trzymały. Rozumiem, że starałeś się skompromitować sponsorów i organizatorów. Takie zachowanie jest niezgodne z Konstytucją. Jako, że jest to potrójny blef z twojej strony, dodaję jeszcze jedno ostrzeżenie, ponieważ przez pomyłkę źle się wtedy doliczyłem. Nie przejmuj się, to tylko ostrzeżenia. Zawsze można je skasować i nie mają żadnej wartości wykonawczej. Z chęcią porozmawiam z Tobą osobiście.

Wielmożny neomammucie, nie ma za co. Tutaj akurat napisałem prawdę. Zawsze byłem przeciwny kasowaniu treści, nawet głupich. Jednak co za dużo, to niezdrowo. Wszędzie gdzie się zjawiasz, robisz sobie pośmiewisko i drwisz ze wszystkiego, co nie twoje. Twoje konto było już chyba kiedyś zawieszone. Uprzedzam, że prawdopodobnie teraz permanentne bany będą dożywotnie bez możliwości powrotu, ponieważ osoby które zostały warunkowo przywrócone, ponownie czują się bezkarnie. Także nawet papiery z zaświadczeniem poczytalności od psychiatry nie pomogą. Forum jest miejscem dla osób uczciwych i poczytalnych słownie.

Podsumowując. Bzdury można wypisywać, ale nie absurdalne i nie godzące w inne postacie.

Gość rochu

(Konto usunięte)

A nie udawaj głupiego Maszo, napisałeś potrójne kłamstwo. Po pierwsze, że pokój DIY ktoś sobie przywłaszczył, po drugie, że do pokoju rzekomo nie można się dostać, po trzecie, że są to osoby, które w życiu lutownicy nie trzymały. Rozumiem, że starałeś się skompromitować sponsorów i organizatorów. Takie zachowanie jest niezgodne z konstytucją. Jako, że jest to potrójny blef z twojej strony, dodaję jeszcze jedno ostrzeżenie, ponieważ przez pomyłkę źle się wtedy doliczyłem. Nie przejmuj się, to tylko ostrzeżenia. Zawsze można je skasować i nie mają żadnej wartości wykonawczej. Z chęcią porozmawiam z Tobą osobiście.

Wielmożny neomammucie, nie ma za co. Tutaj akurat napisałem prawdę. Zawsze byłem przeciwny kasowaniu treści, nawet głupich. Jednak co za dużo, to niezdrowo. Wszędzie gdzie się zjawiasz, robisz sobie pośmiewisko i drwisz ze wszystkiego, co nie twoje. Twoje konto było już chyba kiedyś zawieszone. Uprzedzam, że prawdopodobnie teraz permanentne bany będą dożywotnie bez możliwości powrotu, ponieważ osoby które zostały warunkowo przywrócone, ponownie czują się bezkarnie. Także nawet papiery z zaświadczeniem poczytalności od psychiatry nie pomogą. Forum jest miejscem dla osób uczciwych i poczytalnych słownie.

Podsumowując. Bzdury można wypisywać, ale nie absurdalne i nie godzące w inne postacie.

Powiedz mi dlaczego tak ostro nie rozmawiasz z bumem, bubosem, ujemnym i klonami trójwymiarowego?

Ostry potrafisz być tylko wobec Maszy albo Neomamuta, którzy krzywdy raczej wielkiej temu forum nie uczynią?

Weź ty się do roboty tam gdzie ona rzeczywiście jest do zrobienia.

Audiostereo jest chyba jedynym hobbystycznym forum gdzie osoby niezainteresowane a nawet wrogie w tak oczywisty i jawny sposób lżą tych którzy rzeczywiście są zaangażowani w tematykę forum.

Na żadnym innym tego typu forum tematy typu "Klub ateistów Audio-Voodoo" czy "Audiofilski satiricon" nie przetrwałyby nawet godziny.

Można by rzec, iż audiostereo.pl to jest najlepsze audiofilskie forum dla osób, którym audiofilizmem się brzydzą i pogardzają.

Powiedz mi dlaczego tak ostro nie rozmawiasz z bumem, bubosem, ujemnym i klonami trójwymiarowego?

Ostry potrafisz być tylko wobec Maszy albo Neomamuta, którzy krzywdy raczej wielkiej temu forum nie uczynią?

Weź ty się do roboty tam gdzie ona rzeczywiście jest do zrobienia.

Przepraszam Rochu, ale faktycznie nie jestem zbyt aktywnym moderatorem z powodu braku czasu. Ta rola w moim wypadku ogranicza się do miejsc, które sam czytam, a forum jest rozległe. Jeżeli nie spełniam swojej roli, to nie będę protestował jeżeli usunie się mnie ze stanowiska moderatora.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

A nie udawaj głupiego Maszo, napisałeś potrójne kłamstwo. Po pierwsze, że pokój DIY ktoś sobie przywłaszczył, po drugie, że do pokoju rzekomo nie można się dostać, po trzecie, że są to osoby, które w życiu lutownicy nie trzymały. Rozumiem, że starałeś się skompromitować sponsorów i organizatorów. Takie zachowanie jest niezgodne z konstytucją. Jako, że jest to potrójny blef z twojej strony, dodaję jeszcze jedno ostrzeżenie, ponieważ przez pomyłkę źle się wtedy doliczyłem. Nie przejmuj się, to tylko ostrzeżenia. Zawsze można je skasować i nie mają żadnej wartości wykonawczej. Z chęcią porozmawiam z Tobą osobiście.

Człowieku, ty jesteś psychicznie chory.

Prawdą jest co o tobie mówią, ci którzy mieli nieszczęście poznać coś takiego.

PS. do zobaczenia...

Gość rochu

(Konto usunięte)

Przepraszam Rochu, ale faktycznie nie jestem zbyt aktywnym moderatorem z powodu braku czasu. Ta rola w moim wypadku ogranicza się do miejsc, które sam czytam, a forum jest rozległe. Jeżeli nie spełniam swojej roli, to nie będę protestował jeżeli usunie się mnie ze stanowiska moderatora.

A nie lepiej samemu zrezygnować?

Ocaliłbyś chociaż resztki honoru...

A nie lepiej samemu zrezygnować?

Ocaliłbyś chociaż resztki honoru...

Z chęcią zrezygnuję, nie bawi mnie bycie policjantem. Przysparza to tylko człowiekowi wrogów.

Opublikowano · Ukryte przez palton, 5 Października 2012 - Wpis obraźliwy i nie na temat.
Ukryte przez palton, 5 Października 2012 - Wpis obraźliwy i nie na temat.

Czas zmienić nazwę zakładki DIY.

Na ADHD.

>>Piotr_1

Wrogów przysparzasz zachowaniem, nie samą obecnością.... - czaisz?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Pozwól też na szczerość, nawet moderator może się napić z kimś wódki w piątkowy wieczór. Z drugiej strony martwi mnie jednak sk***ysyństwo na tym forum. Cynizm, nieuczciwość, zawiść, podłość, zdrada, pogarda dla wiedzy, pasjonatów, cudzej twórczości. I kto ma tego k**wa pilnować? Z trzeciej strony, moderator, właśnie samą swoją obecnością budzi niechęć, choćby nic nie robił. A przecież jest po to, żeby bronić normalnych ludzi przed trolami.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.