Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow - rozmowa zbanowanych

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Ja mam takie pytania:

1. Dlaczego Rada Nadzorcza Pokoju SITE jest taka bezkrytyczna wobec siebie.

Rada poddała się pod głosowanie, co jeszcze można więcej zrobić?

2. Dlaczego Panowie z RNPSITE zachowują się jak młodzież wczesnoszkolna, krygując się i napinając, bo udało im się upolować jedną osobę płci żeńskiej (więc oczywiście wsadzili ją do żyry, żeby swojemu dżętęlmęsko-maczofskjemu ego zrobić dobrze)?

Kobiety mają inne spojrzenie. Poza tym, mysioperz jest redaktorem Magazynu HiFi, a więc ma doświadczenie potrzebne w odróżnianiu sprzętu dobrego od słabszego.

3. Dlaczego RNPSITE nie potrafi dostrzec oczywistej wręcz odpowiedzi na pytanie "dlaczego tak wiele osób/konstruktorów nie chce się bawić w taką szopkę"?

Z tego samego powodu co Ty?

Istnieje wiele powodów, delikatniejsi nie chcą się przepychać, inni boją się, że ich sprzęt zagra gorzej itd. Odpowiedź na pewno nie jest taka prosta.

I na koniec: MAMELU, mam Ci za złe (nie bardzo, ale trochę), że sprawiłeś, że Palton do mnie pisał i namawiał na wystąpienie w tym przedstawieniu.

Napisałem coś złego?

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)
Rada poddała się pod głosowanie, co jeszcze można więcej zrobić?

"No rzeczywiście, okradłem ten bank, ale przecież zgłosiłem się na policję."

Kobiety mają inne spojrzenie.

No tak, bo są niższe.

Odpowiedź na pewno nie jest taka prosta.

Widać ja taki nieskomplikowany jestem, bo mnie się wydaje całkiem prosta.

Napisałem coś złego?

Przecież nic takiego nie napisałem.

• Użytkownicy+

"No rzeczywiście, okradłem ten bank, ale przecież zgłosiłem się na policję."

Admin rozmawiał ze mną kilkukrotnie, w naturalny sposób zwracając się do mnie, jako do organizatora. Podobnie w naturalny sposób rozmawiałem z Eberothem i innymi osobami. Ponieważ były wcześniej niesnaski w związku z jednoosobowo podejmowanymi decyzjami, powołałem "Radę Pokoju Diy". Kłopot w tym, że prawdopodobnie, Piotr chciałby samodzielnie decydować o sprzęcie, który ma grać.

No tak, bo są niższe.

Raczej mają po prostu inną wrażliwość i mniej testosteronu.

Widać ja taki nieskomplikowany jestem, bo mnie się wydaje całkiem prosta.

Twój przykład i kilka innych pokazują, że jest wiele przyczyn. Jak już pisałem, nie wszyscy ludzie chcą się przepychać, czy brać udział w :konkursie". Są też liczne zaszłości forumowe, wystarczy przeczytać sygnaturkę Darkula...czy znać Twój przypadek. Inną jeszcze sprawą jest to, że ludzie się łudzą założeniem firmy i nie chcą mieć wizerunku diy-owca. Nie zamieszczają schematów na forum, nie chcą się chwalić autorskimi rozwiązaniami.

Ze wszystkimi wymienionymi przyczynami, miałem do czynienia w ostatnich dniach. Jest pewnie drugie tyle, o których nie wiemy.

Przecież nic takiego nie napisałem.

Jasne, tak tylko pytam. Oczywiście zaproszenie jest wciąż aktualne. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży, choć zdaje sobie sprawę, że "życzliwi" nie odpuszczą.

Pozwól też na szczerość, nawet moderator może się napić z kimś wódki w piątkowy wieczór. Z drugiej strony martwi mnie jednak sk***ysyństwo na tym forum. Cynizm, nieuczciwość, zawiść, podłość, zdrada, pogarda dla wiedzy, pasjonatów, cudzej twórczości. I kto ma tego k**wa pilnować? Z trzeciej strony, moderator, właśnie samą swoją obecnością budzi niechęć, choćby nic nie robił. A przecież jest po to, żeby bronić normalnych ludzi przed trolami.

Bardzo mądre,bardzo mądre...........a głuchota konstruktorów też jest...........chciałem być tylko szczery do bólu.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)
Raczej mają po prostu inną wrażliwość i mniej testosteronu.

Zapomniałeś dodać, że inną... ekhem!... logikę.

Nie zamieszczają schematów na forum, nie chcą się chwalić autorskimi rozwiązaniami.

Bo wiekuiście zdarzają się debile i trole (mam wymieniać?), których administracja i moderacja toleruje bez końca, którzy potrafią się tylko i wyłącznie przy****dolić jak menda do jaj, nie mając NIC ale to NIC do powiedzenia w temacie. I to WY jesteście za to odpowiedzialni. To WY, popełniając grzech zaniedbania tego forum do tego doprowadzacie. Nie da się dyskutować z debilami, którzy nigdy nie pokazali na forum NIC swojego (jeden pan na g, drugi pan na b), a potrafią tylko krytykować, zresztą całkowicie bezzasadnie i bez jakiejkolwiek, szczątkowej nawet argumentacji. Oczywiście administracja ma to w dupie, bo przecież jest wolność słowa i każdy se może pisać co chce. Póki będziecie tolerować debili i trole, nie będzie prezentowania własnych poważnych rozwiązań na tym forum, bo takie bydło zwyczajnie do tego zniechęca.

Oczywiście zaproszenie jest wciąż aktualne.

Daj już spokój. Chciałeś jasnej odpowiedzi, dałem jasną odpowiedź. Jak się już zdecyduję pokazać swoje wytwory na ałdioszole, to sam.

A teraz zapraszam Fr@ntza do ukarania mnie na dowolne regulaminowe sposoby za "brak kultury" - on wie, o co chodzi.

Z trzeciej strony, moderator, właśnie samą swoją obecnością budzi niechęć, choćby nic nie robił. A przecież jest po to, żeby bronić normalnych ludzi przed trolami.

a tu masz odpowiedź i receptę działania zarazem

Audiostereo jest chyba jedynym hobbystycznym forum gdzie osoby niezainteresowane a nawet wrogie w tak oczywisty i jawny sposób lżą tych którzy rzeczywiście są zaangażowani w tematykę forum.

Na żadnym innym tego typu forum tematy typu "Klub ateistów Audio-Voodoo" czy "Audiofilski satiricon" nie przetrwałyby nawet godziny.

i wyczerpujące wyjaśnienie Fathera_

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Użytkownicy+

Ja tez nie rozumiem w czym ten caly problem? Ja przykladowo w tamtym roku przyjechal z "nikad". Poczekalem, pogadalem z chlopakami, posluchali kilka razy wzmacniacz i w niedziele wlaczyli. Owszem w tamty roku bylo troche przepychanki, ale w tym roku mamy demokracje nawet sonda jest na stronie, wiec o co chodzi Panowie? ;)

O co to cale zamieszanie i robienie polskiego piekielka;) ?

Wydaje mi sie ze wszystko w tym roku jest OK (chyba ze czegos nie rozumiem)

p.s. A jesli chodzi o banowanie to powinno sie ono odbywac jak ktos uzywa slow niecenzuralnych albo grozi lub prowadzi wyjatkowo obrazliwa dyskusje, a w innych przypadkach to juz cenzura.

Pozdrawiam StasioP

Zastanawiałem się, o co staremu chodzi. Właściwie to chyba większość zainteresowanych to nurtuję. Przeanalizowałem jeszcze raz wszystko i znalazłem kilka wpisów, które mogą powiedzieć coś więcej.:

pozwól prezentację przeprowadzić używając mojego pomysłu a wstydu nie bedzie-zapewniam.

jeszcze kilku prawdziwych i zdolnych ludzi tworzacych z pasja urzadzenia audio miało chęć sie pokazać ale teraz- w zyciu nie-bo szkoda na to czasu i nerwów.
konfiurację trza umieć zrobić i mieć czym zrobić
Zreszta przekonacie sie sami-nie muszę podpinać urzadzeń a już wiem co na pewno dobrze zagra-znam mozliwości konstruktorów.Nie chcę tu absolutnie nikogo faworyzować lecz powiedzmy że mam taką po mamusi wrodzona intuicję mająca wpływ na dobre granie.Poza tym lista wystawcow jeszcze zapewniam jest niepełna

-pokój diy przyjaciół starego audiofila i byś drogi Darku przecierał oczy ze zdumienia jesli chodzi o organizację,kulturę,przekaz,wiedzę,kontakt z ludżmi-bo w moim zwyczaju jest zadawanie sie z prawdziwymi pasjonatami mającymi pojęcie o tym co robią.
słuchałem też potencjalnych wystawców pokoju diy AS 2012-jeszcze nawet tych którzy nie zadeklarowali się że bedą prezentować swe urzadzenia
Miałem swoich faworytow na prezentację i to takich aby nie było wstydu-zdolnych,skromnych z ogromną wiedzą-od nich można by sie wiele nauczyć......przede wszystkim dystansu i pokory do audio....z klockami naprawde grajacymi ok.

Zastanawia mnie, kto z listy by miał szansę poza niutkiem...

Zastanawiałem się, o co staremu chodzi. Właściwie to chyba większość zainteresowanych to nurtuję. Przeanalizowałem jeszcze raz wszystko i znalazłem kilka wpisów, które mogą powiedzieć coś więcej.:

Przestań prowadzić już śledztwo-nie jestem żadnym przywódcą grupy warszawskiej- przestałem już przeciwstawiać się Twojej koncepcji.bo

masz w tym niejako wprawę trzeci raz to organizujesz,nie spisz po nocach analizując moje wpisy-w nocy to ludzie śpią.

Będę w wątku obserwatorem wrzucając czasem foty urzadzeń tych konstruktorów którzy tak Ciebie nurtują-to tyle.

Bardzo przepraszam za zamieszanie.........

A teraz zapraszam Fr@ntza do ukarania mnie na dowolne regulaminowe sposoby za "brak kultury" - on wie, o co chodzi.

E, nie ma się co tak krygować. Twoje posty przynajmniej wiszą tu dość długo. Moja każda linijka nawet w temacie DIY na AS ( i w tym "niezależnym") znika natychmiast. Jestem gorszy na AS od trola :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

A masz już warny?

Bo ja taki chamski jestem, nie trzymam się netykiety a regulamin mam w głębokim poważaniu, że miszcz chłodnej lutownicy już dwa mi wkleił i bana na wiadomy wątek :)

Gość uprawia prywatę zza panelu moderatora a administracja udaje, że tego nie widzi.

A masz już warny?

Bo ja taki chamski jestem, nie trzymam się netykiety a regulamin mam w głębokim poważaniu, że miszcz chłodnej lutownicy już dwa mi wkleił i bana na wiadomy wątek :)

Gość uprawia prywatę zza panelu moderatora a administracja udaje, że tego nie widzi.

Kiedyś próbowano mnie "warnować" ale nie zdało egzaminu. Uznano, że metoda "czarnej dziury" jest bezpieczniejsza.

Najzabawniejsze w tym jest to, że ci, co tak teraz mnie "wychowują" walili jeszcze w pieluchy, gdy ja tworzyłem tę zakładkę DIY na tym forum. :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Najzabawniejsze w tym jest to, że ci, co tak teraz mnie "wychowują" walili jeszcze w pieluchy, gdy ja tworzyłem tę zakładkę DIY na tym forum. :)

Daj mi "włądzę" a cie usadzę :)

Żałosne to jest.

Kiedyś próbowano mnie "warnować" ale nie zdało egzaminu. Uznano, że metoda "czarnej dziury" jest bezpieczniejsza.

jar1 chłopaki od lat probuja robic taki pokój poczynajac od lancastera o ile pamietam

jedno jest zawsze pewne- obojetne kto to robi Ty to co roku bojkotujesz

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

jar1 chłopaki od lat probuja robic taki pokój poczynajac od lancastera o ile pamietam

jedno jest zawsze pewne- obojetne kto to robi Ty to co roku bojkotujesz

Znowu nieprawda. Pierwszy raz to ja razem Z KAIM zrobiliśmy pokój. Lancaster do nas dołączył. Tak to się zaczęło. Więc pitol chłopie.

Chyba sie nie obrazasz i wpadniesz do pokoju DIY (Audiostereo ;)) z tego co pamietam jestes tworca Ugody, a ja bede prezentowal dosc podobny konstrukcyjnie wzmacniacz co Ugoda. Chetnie porozmawialbym na te tematy z kims kto ma dosc podobne podejscie do tematu wzmacniania wysoko pradowego. Kto wie moze masz juz jakas nowa konstrukcje?

Pozdrawiam StasioP

Chyba sie nie obrazasz i wpadniesz do pokoju DIY (Audiostereo ;)) z tego co pamietam jestes tworca Ugody, a ja bede prezentowal dosc podobny konstrukcyjnie wzmacniacz co Ugoda. Chetnie porozmawialbym na te tematy z kims kto ma dosc podobne podejscie do tematu wzmacniania wysoko pradowego. Kto wie moze masz juz jakas nowa konstrukcje?

Pozdrawiam StasioP

Dużo Ciebie widzę w temacie. :) A o czym mamy rozmawiać, bo nie widziałem Twoich konstrukcji. Publikowałeś coś na forum?

Ale to fakt z tym usuwaniem postow to jest tu przesada, mi tam jeszcze zaden nie zginal ale sam juz zauwazylem ze posty nieobrazliwe gina w dziwnych okolicznosciach. Panowie moderacja jest po to aby pilnowac zasad dyskusji i aby dyskusja szla w odpowiednia strone, a nie po to aby usuwac niewygodne posty!

Pozdrawiam StasioP

Znowu nieprawda. Pierwszy raz to ja razem Z KAIM zrobiliśmy pokój. Lancaster do nas dołączył. Tak to się zaczęło. Więc pitol chłopie.

mam powrzucac twoje wpisy z minionych lat dyskredytujace prace innych przy organizacji pokoju ?

praw sobie komplementa dalej

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Dużo Ciebie widzę w temacie. :) A o czym mamy rozmawiać, bo nie widziałem Twoich konstrukcji. Publikowałeś coś na forum?

W tamtym roku bylem ze swoim wzmacniaczem w pokoju. W tym roku tez mam nadzieje...

A jesli chodzi o dyskusje to ciekawi mnie czy przerobiles Ugode a moze masz jakas nowa konstrukcje? Bo jak i Ty, tak i ja konstruujemy te wzmacniacze nie opierajac sie na zadnych dostepnych schematach, a to sie ceni!!!

:)

Wiec warto moze wymienic sie doswiadczeniami...

Pozdrawiam StasioP

mam powrzucac twoje wpisy z minionych lat dyskredytujace prace innych przy organizacji pokoju

A co to ma do rzeczy? . Napisałeś nieprawdę i tyle. Normalny człowiek by przeprosił.

Dlatego nie biorę w tym udziału, miedzy innymi.

Audiostereo jest chyba jedynym hobbystycznym forum gdzie osoby niezainteresowane a nawet wrogie w tak oczywisty i jawny sposób lżą tych którzy rzeczywiście są zaangażowani w tematykę forum. Na żadnym innym tego typu forum tematy typu "Klub ateistów Audio-Voodoo" czy "Audiofilski satiricon" nie przetrwałyby nawet godziny. Można by rzec, iż audiostereo.pl to jest najlepsze audiofilskie forum dla osób, którym audiofilizmem się brzydzą i pogardzają.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Copyright © Audiostereo.pl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale to fakt z tym usuwaniem postow to jest tu przesada, mi tam jeszcze zaden nie zginal ale sam juz zauwazylem ze posty nieobrazliwe gina w dziwnych okolicznosciach. Panowie moderacja jest po to aby pilnowac zasad dyskusji i aby dyskusja szla w odpowiednia strone, a nie po to aby usuwac niewygodne posty!

a co to ma znaczyć "w odpowiednią stronę"!?

może genyusze ograniczą się do prerogatyw regulaminu a myślenie pozostawią dyskutujacym

Tutaj tak ma być, nieprzypadkowo tacy ludzie trafili do moderacji, kiedyś proponowałem administratorowi tego forum innych ludzi, wykształconych , nienachalnych, także z osiągnięciami w DIY wiedząc , że to forum padnie jak się zaczną typowe podchody ludzi małych, gdyż jak powiedział klasyk : mozna byc niskim , ale nie powinno się byc małym. Znikające wpisy są skutkiem, a nie przyczyną, przyczyna leży w doborze moderatorów, którzy wykonuja jakieś dodatkowe zadania uzgodnione z administracją i dzięki temu sie tutaj utrzymują.

Druga rzecz, to te powracajace harcerskie zagrywki: ze ktos pisze dyskredytujace wpisy. Ja sie nie musze nikomu podobac i wystawiam sie na krytyke, nie obrazam sie na krytyke i nie żadam żeby ktos zdanie krytyczne na moj temat kasowal . Dlatego tez jak pisze o zapijaczonych pyskach i smierdzacych swetrach w pokoju DIY 2011 to oczekuje , ze taki wpis zostanie i zostana wpisy osób , które mialy takie same spostrzezenia- maja zdrowe oczy i nosy. Podobnie jesli pisze , ze gralo tam gorzej niz z mojej komorki i pisze tak kilkanascie kolejnych osob to nie jest to jakies dyskredytowanie slusznej linii partii tylko opinia do ktorej kazdy forumowicz ma PRAWO,NIe musze przy tym sie tlumaczyc z tego ile ja urzadzen DIY widzialem i zrobilem i , ile zrobilem dla spolki SITE czy moderatorow.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Przykre jest to ze jak zwykle Polacy nie potrafia sie dogadac i tylko piekielko. A moze by tak jak Japonczycy oni pracuja grupowo i ich audio zazwyczaj gra bardzo dobrze. Panowie zostawcie swoje animozje i skupcie sie na DIY

• Użytkownicy+

Przestań prowadzić już śledztwo-nie jestem żadnym przywódcą grupy warszawskiej- przestałem już przeciwstawiać się Twojej koncepcji.bo

masz w tym niejako wprawę trzeci raz to organizujesz,nie spisz po nocach analizując moje wpisy-w nocy to ludzie śpią.

Będę w wątku obserwatorem wrzucając czasem foty urzadzeń tych konstruktorów którzy tak Ciebie nurtują-to tyle.

Bardzo przepraszam za zamieszanie.........

Gdybyś konkretnie się wyrażał, nie byłoby problemu, wielu zbędnych zdań i nerwów. Nie obudziłoby się ze snu kilku trolli, nie byłoby banów i przepychanek. Kombinowanie za plecami, buntowanie ludzi i napuszczanie ich na siebie żeby osiągnąć cel, nie prowadzą do niczego dobrego. Było trzeba zaproponować wprost, że chcesz wraz ze znajomymi z W-wy zorganizować pokój i tyle. Sponsor czyli Site, być może poszedłby na taką propozycję, a forumowicze mieliby jasność.

A tak chciałem zbanować Paltona w temacie :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Tutaj tak ma być, nieprzypadkowo tacy ludzie trafili do moderacji,

a wystarczyło nie dotykać i nie spieprzyć

moderatorzy byli przypisani do zakładek i np. melb w diy specjalnie nie szkodził

Ja tu czegos nie rozumiem idea powstania rady bylo demokratyczne wybranie najlepiej grajacych klockow. A ci ktorzy wchodza w sklad rady to oczywiste nie biora udzialu w prezentacji swojego sprzetu, w innym wypadku powolywanie "Rady" nie ma najmniejszego sensu.

Pozdrawiam StasioP

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.