Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie SPDIF przez USB

moonadam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Potrzebuję jakiegoś taniego SPDIF na USB aby wysłać dźwięk z laptopa do amplitunera, tak aby uzyskać dźwięk 5.1.

Przeglądałem już wstępnie kilka ofert ale kompletnie nie wiem co wybrać dlatego prosiłbym o jakieś wskazówki ...

FiiO D5 USB DAC Audio Interface Amplifier

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Behringer U-Control UCA222

Ukryta Zawartość

ASUS XONAR U3

Ukryta Zawartość

Turtle Beach Micro II

Ukryta Zawartość

Lub coś innego wartego uwagi ...

Jest jeszcze opcja aby wysyłać dźwięk jakimś audio senderem (bezprzewodowo)...

Jednak mam obawy czy nie straci to na jakości oraz czy nie będą słyszalne opóźnienia podczas oglądania filmów (obraz idzie po HDMI a dźwięk szedłby bezprzewodowo)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/97858-tanie-spdif-przez-usb/

Jest jeszcze opcja aby wysyłać dźwięk jakimś audio senderem (bezprzewodowo)...

Jednak mam obawy czy nie straci to na jakości oraz czy nie będą słyszalne opóźnienia podczas oglądania filmów (obraz idzie po HDMI a dźwięk szedłby bezprzewodowo)

Nie są to moje klimaty, bo jestem zdeklarowanym użytkownikiem stereo ale zastanawia mnie jedna rzecz. Czy nie można przypadkiem dźwięku wysyłać razem z obrazem po HDMI?

Fiio D5 jest w tej stawce najsłabszym urządzeniem. Mam to do laptopa - działa i tyle mogę o tym napisać. A czy 5.1 idzie z tego uzyskać to nie wiem, bo ja używałem tego jako takiego wzmacniacza słuchawkowego. Nie myślałeś o ostatniej wersji SB X-fi Surround 5.1? Ja kupiłem to do lapka w pracy i nawet jak na te cenę sprawuje się dobrze i na tym uzyskasz 5.1 po optyku.

Nie są to moje klimaty, bo jestem zdeklarowanym użytkownikiem stereo ale zastanawia mnie jedna rzecz. Czy nie można przypadkiem dźwięku wysyłać razem z obrazem po HDMI?

Nie można ponieważ amplituner nie posiada HDMI

Ok, hdmi do telewizora, spdif do amplitunera.

W jaki sposób skoro TV nie posiada SPDIF / Coaxial ?

Już prosiłem o pomoc w tym wątku :

Ukryta Zawartość

Fiio D5 jest w tej stawce najsłabszym urządzeniem. Mam to do laptopa - działa i tyle mogę o tym napisać. A czy 5.1 idzie z tego uzyskać to nie wiem, bo ja używałem tego jako takiego wzmacniacza słuchawkowego. Nie myślałeś o ostatniej wersji SB X-fi Surround 5.1? Ja kupiłem to do lapka w pracy i nawet jak na te cenę sprawuje się dobrze i na tym uzyskasz 5.1 po optyku.

Szczerze to to był mój jeden z mocniejszych typów ze względu na możliwość podłączenia mikrofonu (skoro już kupować to fajnie jakby miało coś dodatkowo).

Nie wiem dlaczego ale to urządzenie ma w tym sklepie większe oceny (gwiazdki) od np. Behringer U-Control UCA222. Oczywiście oceny nie muszą niczego odzwierciedlać ale jednak z jakiegoś powodu są takie a nie inne ...

Ukryta Zawartość

Szczerze to to był mój jeden z mocniejszych typów ze względu na możliwość podłączenia mikrofonu (skoro już kupować to fajnie jakby miało coś dodatkowo).

Nie wiem dlaczego ale to urządzenie ma w tym sklepie większe oceny (gwiazdki) od np. Behringer U-Control UCA222. Oczywiście oceny nie muszą niczego odzwierciedlać ale jednak z jakiegoś powodu są takie a nie inne ...

Fiio robi fajne gadżety ale to jest słaba karta, trochę szumi a na wyjściu cyfrowym z tego co pamiętam ma max 16bit i 48kHz. Na Allegro można to kupić już za 85zł jak chcesz to zaryzykuj, jednak dwukrotnie droższy SB X-Fi jest 5 razy lepszy od tej karty. Ja mam oba urządzenia i taka jest moja ocena.

• 3 miesiące później...

Witam serdecznie

Czy Behringer UCA222 przez swoje spdif może przesłac DTS i DD czy ogranicza się tylko do dwóch kanałów?

Proszę o odp jak ktoś ma bo nie mogę znaleźc nigdzie info na ten temat.

jeszcze jedno pytanie czy konwerter toslink na coaxial sprawia, że Behringer przestaje być bit perfect?

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.