Skocz do zawartości
IGNORED

DO LUKARA- STANDY- O CO CHODZI?!?!?!?!?

górek

Rekomendowane odpowiedzi

Mysle, ze dzialalnosc Gorka666, acz niewatpliwie nastawiona rowniez i na zysk, przede wszystkim powinna byc traktowana jako dzialalnosc audio-rzemieslniczo-DIYowa i z tej racji nalezy jej sie pewna ochrona i szacunek. Ja sam dzisiaj zakonczylem produkcje swoich wlasnych drewnianych standow (with a little help from Mr Stolarz) i po podliczeniu wszystkich kosztow okazalo sie, ze kosztowaly mnie one 600 PLN, tak wiec te 300-400 PLN

Gorka666 jest cena bardzo umiarkowana!

Lukar sie nie odzywa, a stendy i ładne i tanie , szkoda ,że jest tu wiele osób , które z braku zajecia leją żygowiny na siebie jak ktoś wyżej napisał. Widać Ci którzy mają ciepłe posatki są bardzo uczuleni na tych co robią coś mądrego."My Polacy wieczni cwaniacy w kraju bez pracy my Polacy"

Tak sie sklada, ze znam Lukara i wiem jak dziala to forum. Dla nieswiadomych kazdy watek opatrzony jest funkcja "nie na temat". Jesli zbierze sie duzo takich glosow, watek jest przenoszony lub usuwany. Ma to zapewnic "czystosc" forum. Jesli wiec ktos posadza Lukara o zlosliwosc, jest ignorantem.

Jesli chodzi o osobe o pseudonimie "gorek666", to ewidentnie oglaszal sie na forum, ze zrobi cos za pieniadze. Teraz probuje zrobic z siebie ofiare. Przykre jest to, ze traci na tym samo forum. Wiecej by zyskal przemilczajac sprawe umieszczania swoich ogloszen na forum publicznym, zamiast w dziale ogloszen, niz robiac cala ta afere.

Sam klikałem "nie na temat" przy wpisach oferujących standy - to i do mnie, między innymi, zgłaszać można pretensje. Sadzę, że upierdliwe reklamowanie swej działalności zarobkowej na forum to zwykły spam. Jest od tego dział "ogłoszenia", wynaleziono też emaila - a kilkaset(?) czytających forum osób nie musi się dowiadywać, że ktoś ma nowego zadowolonego klienta. Tłumaczenie typu "przecież to tylko kilka wpisów, a produkt zamawiającym się podoba, więc o co chodzi" odbieram jako żałosne - świadczy o zupełnym braku szacunku dla innych, niezaintereowanych ofertą.

goreck, masz tu kilka tematów do przemyślenia:

- czy spamera przyczyniającego się do zalewania konta emailowego dziesiątkami ofert dziennie rozgrzeszyłbyś, usłyszawszy coś w stylu "ja wysłałem tylko kilka ofert, a tak w ogóle to one są super"?

- czy rozumiesz znaczenie słowa "ogłoszenia", i ideę nazwanego tym słowem działu?

- czy nie możesz oferty zamieścić na _własnym_ www, a z zainteresowanymi umawiać się emailowo, zamiast wykorzystywać do wszystkiego forum?

- czy widzisz róznicę między wpisami typu "widziałem ciekawą promocję, może ktoś chce skorzystać" od "wykonuję zarobkowo standy"?

- jw, czy rozróżniasz informację o nowym produkcie od nachalnego wciskania innym tegoż?

Nie sądzę, by cokolwiek z tego do ciebie docierało. Argument "zarobione pieniądze przeznaczę na studia" to kolejny przykład gówniarstwa - naprawdę wisi mi, czy zarobek przepijesz, czy wpłacisz na Radio Z Pyskiem. Nie wisi mi natomiast tępienie spamu - jak uczy doświadczenie, potrafi on skutecznie zniszczyć forum czy grupę dyskusyjną.

`` czy spamera przyczyniającego się do zalewania konta emailowego dziesiątkami ofert dziennie rozgrzeszyłbyś, usłyszawszy coś w stylu "ja wysłałem tylko kilka ofert, a tak w ogóle to one są super"?``

Co innego spam co innego jeden temat z 30 na stronie.

``- czy rozumiesz znaczenie słowa "ogłoszenia", i ideę nazwanego tym słowem działu?``

Wklej fotke w dziele ogloszenia.

``- czy nie możesz oferty zamieścić na _własnym_ www, a z zainteresowanymi umawiać się emailowo, zamiast wykorzystywać do wszystkiego forum?``

A kto by go wtedy znalazl?

``- czy widzisz róznicę między wpisami typu "widziałem ciekawą promocję, może ktoś chce skorzystać" od "wykonuję zarobkowo standy"?``

Manta, koszulki, plyta testowa itd. tego juz nie zauwazyles?

``- jw, czy rozróżniasz informację o nowym produkcie od nachalnego wciskania innym tegoż?``

j.w. czy musisz koniecznie klikac w mala linijke textu z posrod 30 innych?

Nasza grupe dyskusyjna niszcza nasze wypowiedzi. Probujecie zrobic z tego forum zamkniety klub dla wybranych. Ciekawy jestem jakie byly by wasze reakcje gdyby te standy robil ktorys z goru tego forum? - pewnie same pochwaly.

jakoś tak już jest, że w większości przypadków nahalny marketing i buńczuczne przechwałki producentów jest tutaj piętnowany - niektórzy wyciągają wnioski, czasem w bólach ale jednak - świetny przykład to temat kolumn S&L Martina - zaczęło się, że "najlepsze na świecie i komponenty też najlepsze" itd... teraz sam Martin pewnie sam się czytając to uśmiecha. Niektórzy jednak nie potrafią wyciągać wniosków i albo padają, vide Szymon, albo ludzie przyzwyczajają się do tego i "jakoś z tym żyją" - ja też np. nie trawię "daru przekonywania" do swoich koncepcji - nomen omen darkula pomimo jego najwyraźniej niebagatelnej wiedzy i dokonań. Ofiara Lukara może spokojnie funkcjonować dalej na forum nie przekraczając pewnych granic i umieszczając ogłoszenia tam gdzie ich miejsce. Jak to robić? Funkcjonuje na forum sporo producentów sprzętu - można poczytać ich wypowiedzi - na naukę nigdy za późno. Poczytałem sobie kilka postów sprzed roku i absolutnie nie zgadzam się, że to forum pada.

Gorek zasada jest prosta: forum to forum, ogloszenia masz kilka zakladek obok. Taka filizofia jest zalapanie tak banalnej rzeczy ?

Lukar - wielkie brawa , trzeba zaczac prostowac niektorych ludzi, ktorzy udaja ze nie bylo ich jak lekcja czytania w szkole byla.

>Zegarmistrz

Bylbym jednak za takim samym traktowaniem nachalnego wciskania i subtelnego marketingu, bo intencje w obu przypadkach sa takie same. Gorek666 mial pecha, bo byl za malo subtelny, innym takie samo zachowanie uchodzi bezkarnie.

Na forum jestem jakies 2-3 miesiace, a wiec niedlugo, jednak bardzo mi sie ono podoba i takze nie uwazam, ze sie konczy. Funkcjonuje tez na kilku innych forach (niepolskich i nieaudio, bo psich :-) - roznice sa oczywiste i zawsze takie same, mysle, ze nie musze detalicznie punktowac naszych krajowych przewag?

wlasnie, sporo watkow, ktore rozrastaja sie szczegolnie obficie, nadaje sie co najwyzej na bocznice. po co tutaj, w dziale pt. "stereo" wpisuje sie rozne dygresje? lenistwo fizyczne (kliknac sie nie chce na odpowiednia zakladke) lub umyslowe (nie pomysli sie, do czego dane zakladki sa przeznaczone)?

Wątek tytułowy jest do Lukara, ale upubliczniony. Kiego nie wymienieni zabierają głos ?

Lukar odpowie i po krzyku.

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Zawsze będą głozy "za" i "przeciw". "Jeszcze się taki ni eurodził..."

Nie każdy ma: taki poziom kultury, inteligencji wychowanie, oleju we łbie, czasem cel, by chciał/wiedział/umiął się zachować. Cienkam, czerwona linia, kiedy coś przechodzi w niesmak jet subtelna czasami.

Polaryzujemy się na "my"(1. stropna ) i "oni" (druga). Musimy ?

Osobiście wydaje mi się, że argumenty obu stron są istotne i trudno o jednoznaczną, salomonową odpowiedź.

Jestem za uporządkowaniem, bo zginiemy w forumowej papce śmieci.

-> gorek666: wspólczuję Ci, że od Ciebie się zaczęło to porządkowanie. Będziesz/jesteś sławny ;-)) Wybacz. Standy robisz piękne i za rozsądne pieniądze. Gratuluję gustu, pomysłu i jakości wykonania.

Uszanuj wolę gospodzarzy. Tak będzie lepiej. Osobiście nic do ciebie nie mam, ale spodziewałem się, że znajdą się tacy, których Twoja propopzycja, miejsce jej umieszczenia i "zaśmiecanie" urażą. Normalne.

Wszyscy mają rację. Oddaję jednak swój głos na/za uporządkowaniem tych spraw, w imię dobra ogółu i przejrzystości forum.

Nie traćmy energii na pierdoły ! (No chyba, że na bocznicy ;-))

Pozdrawiam Wszystkich Rodaków ;-))

Dopuki gorek666 nie utworzyl osobnego tematu dotyczacego jego wyrobu, troche przeszkadzalo mi, kiedy nieco nachalnie przypominal sie o swoich standach w kilku watkach. Temat jasno wskazywal o czym jest, wiec Ci a moze lepiej "ci" niezainteresowani mogli wcale nie wchodzic i nie psuc atmosfery tego forum. Z jednej strony chca poprawy by przy okazji sami napsuc wedle swojego widzi mi sie... Gorek666 przyjmij moje kondolencje.

Pozdrawiam.

Panowie naprawde wasze nastawienie do ludzi mnie rozbraja. Stworzyliscie sobie jakas gupke ludzi ktorzy sie akceptuja a inni traktowani sa niemal jak czanrne owce. Czytam forum od jakiegoś czasu i caly czas widze ze jedne i te same osoby ,,mieszaja" jak moga, a jak przyjdzie co do czego to sa wielkimi obroncami forum. Od wielu z was nie mozna sie dowiedziec kompletnie nic, i takiego samego zdania sa inni poczatkujacy forumowicze.

Tak jak tu ktos juz zauwazyl. Moj watek byl jednym jedynym z kilkudziesieciu ktore widac na stronie. Skoro komus sie nie podobal to nikt nie kazal mu klikac. Jednak bylo wielu zainteresowanych moja praca i ubolewam nad tym ze juz go nie ma. Jeszcze jedno Panowie. Co wam tak konkretnie przeszkadzal ten watek?? Moze to ze co niektorym zal dupe scisnol ze ktos moze cos madrego wymyslic i zarobic na tym troche grosza i zarazem uszczesliwic klijenta??

Dziekuje tym ktorzy mnie chociarz troche wspierają w tej ,,walce"

kook - na forach psich (robilo się championaty, licencje wyścigowe i coursingowe) to dopiero leci łajno, tu jest wręcz sterylnie. Szkoda byłoby gdyby goorek się obraził i zarzucił swój fajny skądinąd pomysł - niech się ogłosi, a zainteresowani będą wiedzić o co chodzi.

No wlasnie. Tez nie sadze ze lukarowi sie nie podobal. Jest poprsotu kilka osob na forum ktorym moim zdaniem, zal dupe scisnol i to wszytko. Jezeli to forum traci na wartoci to walsnie przez takich ,,zyczliwych". Dlatego tez nie mialem zamiaru zostawic sprawy tak bez odzewu.

>gorek ale się porobiło , szukałem wątku o standach bo miałem pytanie do ciebie , szukałem , szukałem i g....... znalazłem czyli nic , teraz ten wątek , naszczęście tylko przeniesiony . Korzystając z okazji napisz jakie dajesz wymiary podstawek granitowych , może będę miał dla ciebie ofertę nr. 2 ;-)

>Zegarmistrz - offtopic o psach

Na krajowych forach fakt, lajno (nie tylko psie) czesto leci, i dlatego nie korzystam, tak samo jak i nie bawie sie w wystawy, championaty itp. Piszac o forach mialem na mysli miedzynarodowe (ale w sumie to glownie amerykanskie) forum Yahoo, gdzie wierzaj mi, panuje KULTURA.

• Redaktorzy

gorek666:

Obserwujac ta dyskusje jeszcze raz przeczytalem caly Twoj watek ktory usunalem 2 dni temu i nie zmieniam zdania:

Twoj watek byl czysto "handlowy" i temu nie zaprzeczysz. Na takie ogloszenia jest osobne miejsce w serwisie i nie jest to z pewnoscia zakladka STEREO. Ja rozumiem ze w ten sposob mozna zrobic sobie najwieksza reklame (w koncu STEREO czyta wiekszosc bywalcow forum) ale nie zmienia to faktu ze jest to postepowanie nie fair. Dzial ogloszen, w ostatecznosci zakladka DIY - tam to powinno sie znalezc. A najlepiej dac informacje (lacznie z linkiem do allegro) ze robisz standy w "o mnie", ewentualnie potem w watku wpisac ze mozesz zrobic komus standy ale szczegoly ustalac na priv - od tego sa maile.

Teraz odpowiedz na to co piszesz:

--------

"Sorry Panowie ale raz na ruski rok zamieszczam jakeigoś posta, którym w dodatku wiele osób się zainteresowało a wy mówicie, że smietnik robie."

Zaden argument, nie jest istotne jak czesto piszesz na forum.

--------

"no tak moze i powinno byc na bocznicy ale powiedz mi do ilu ludzi by to wtedy dotarlo??

Czy taki jeden watek tak naprawde bardzo razi w ty STEREO??"

Wiec sam miales obiekcje przed umieszczeniem tego we wlasciwym miejscu?

Tak - taki jeden watek razi w STEREO, odpowiedz sobie na pytanie: czy jak KAZDY da taki jeden nierażący watek w stereo to nie bedzie Ci to przeszkadzalo?

--------

"No widze, ze zamowien na lukarze narazie nie ma. Ja juz mam dwa zamowienia z allegro."

"Wszystkim sie podobaja ale zamawiac nikt nie chce:)"

"A teraz tak serio. Wlasnie zaraz wybieram sie do kamieniarza ale w sumie nie wiem co mam mu powiedziec bo jak narazie mam tylko jedno zamowienie."

"Widze ze zamowien nie ma, no trudno."

do tego fotki w ilosci hurtowej... tutaj chyba nie musze komentowac

--------

"Chciałem powiedzieć jedynie tyle, że pieniądze, które ewentualnie zarobie na tych standach odkładam na studia, bo u mnie nie przelewa się za bardzo z pieniędzmi. "

"Croolick wiec jak sam widzisz, majątku z na tym nie zbije..."

Bez komentarza...

---------

Nie robia na mnie wrazenia osoby ktore wstawiaja sie za Toba i wypisuja jak to forum spada na psy, ze inni (cytuje) "leja zygowiny", czy "To gryzło oczy "życzliwym z natury" Taka jest prawda moi drodzy.".

Forum jest moje i ja tu ustalam zasady, Twoj watek nie spodobal mi sie i mial wiele klikniec "offtopic" wiec zostal usuniety, moga Ci sie nie podobac moje zasady ale trudno, jest wiele innych miejsc gdzie mozesz zapewne oglaszac sie do woli. To ze tutaj przychodzi najwiecej osob zainteresowanych tematem audio to miedzy innymi zasluga tego ze nie boje sie ciąć wpisow czy tematow ktore sa nie na miejscu MOIM ZDANIEM - Wy mi to zglaszacie klikajac "nie na temat" - ja oceniam i podejmuje odpowiednie dzialania.

Nie podobaja Wam sie wpisy innych? PISZCIE DO MNIE, adres email jest na kazdej stronie, zglaszajcie Wasze watpliwosci, ja nie mam czasu zeby czytac wszystkiego (szczegolnie przy takiej ilosci nowych wpisow)

z pozdrowieniami

Lukasz

-> kozlo.4:

> Co innego spam co innego jeden temat z 30 na stronie.

Jeden ogłoszeniowy temat to też spam. Gdyby po "tylko jednym" wątku komercyjnym zamieściło kilkadziesiąt osób, także by ci to nie przeszkadzało?

> Wklej fotke w dziele ogloszenia.

Fotka na _własnym_ www, link w ogłoszeniach - w czym problem?

> A kto by go wtedy znalazl?

I to ma być usprawiedliwienie dla spamu? Nie rozśmieszaj mnie. I czy to mój (i innych niezainteresowanych) problem, że nie byłoby klientów?

Zresztą, jeśli np. właściel firmy strzyżącej psy wymaluje swoje ogłoszenie na twoim domu czy samochodzie, także zdobędzie więcej klientów. Też nie będzie ci to przeszkadzało?

> Manta, koszulki, plyta testowa itd. tego juz nie zauwazyles?

Koszulki, płyta testowa, baaa, granitowe cokoły z mojego własnego wątku - te mają jedną cechę wspólną: nikt z oferujących je forumowiczów nic na tym nie zarabiał. To jest ta różnica, której nie zauważasz: między bezinteresownym zrobieniem czegoś dla ogółu, a ofertą komercyjną. O mancie się nie wypowiem, bo nie znam szczegółów.

> j.w. czy musisz koniecznie klikac w mala linijke textu z posrod 30 innych?

Typowe spamerskie wykręty. Klikam w większość wątków z działu "stereo", i uważam, że komercyjne ogłoszenie w ogóle nie powinno się tam znaleźć.

> Ciekawy jestem jakie byly by wasze reakcje gdyby te standy robil ktorys z goru tego forum? - pewnie same pochwaly.

Prawdopodobnie mniej byłoby krytyki, niewykluczone, że byłyby i same pochwały. OWSZEM, są tu równi i równiejsi, i nie ma w tym nic dziwnego. To forum prywatne, ma swoje TWA - i z tym możesz się jedynie pogodzić. To nie demokracja.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.