Skocz do zawartości
IGNORED

Iphone- jakość muzyki

Gość frywolny trucht

Rekomendowane odpowiedzi

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Witam. Mam Iphone 4. Cały czas słuchałem muzyki przez wyjście słuchawkowe i odpowiednie wejście PC( mały Jack) w integrze. Kabel mały jack- mały jack. Hama :)

No i słysząc, że Ajfon najlepiej gra przez stację dokującą, nabyłem sobie taką stację, pewnie podróbę z portalu na literkę A. Stacja ma wyjście mały jack audio. Kupiłem więc dodatkowo kabel mały jack- RCA ( kabel Profigold jakoś za stówkę) podłączyłem pod jedno z wejść RCA w integrze i. Gra słabo. Wyraźnie mniej rozdzielczo i za grubym kocem.

O co kaman?

https://www.audiostereo.pl/topic/98079-iphone-jako%C5%9B%C4%87-muzyki/

Tak, iPhone może być źródłem przyzwoitej jakości. Jednak o półśrodkach możesz zapomnieć. Minimum przyzwoitości jest dock/transport Onkyo Nd-S1, który wyciąga z urządzenia sygnał cyfrowy. Stosuję to rozwiązanie z powodzeniem. Niestety taki dock kosztuje kilka orzełków.

ZodiacDAC_iPad.jpg

iPhone to mozek byk miast tego iPada. I nie potrzeba zadnej stacji dookujacej. Przejsciowka USB wystarczy. Innym rozwiazaniem jest Apple tv lub Airport Express (jako transport), do ktorych strumieniujesz muzyke bezprzewodowo, a te mozesz polaczyc kablem cyfrowym toslink z DACiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Czyli ,żeby puszczać dźwięk z Ajfona ( zdarza mi się, oprócz zakupionej muzyki, słuchać trójki z internetu przez niego) przez złącze dokujące muszę dokupić dodatkowego klocka? Transport jakiś? Yyyy to zostanę przy wyjściu słuchawkowym, jest satysfakcjonujące, być może dlatego, że wzmak ma jakis układ wpsomagajacy wejście PC.

Sittek bierzesz udział w jakimś konkursie na najgłupszą podpowiedź?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.