Skocz do zawartości
IGNORED

OPPO BDP-105EU

ARTON55

Rekomendowane odpowiedzi

Nie możliwe! Nie możliwe! Nie możliwe!

Nie-możliwe! Pisze się razem.

Najpierw popróbuj, potem się wypowiadaj.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Nie możliwe! Nie możliwe! Nie możliwe!

Nie-możliwe! Pisze się razem.

Najpierw popróbuj, potem się wypowiadaj.

Ha ha ha ,a "leprze" to już nie zauważyłeś? :lol:

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Równie dobrze można twierdzić, że samochód z tłumikiem powinien jeździć szybciej niż bez. Ale to tylko chciejstwo.

Pokrywa jest dla bezpieczeństwa, nie dla dźwięku.

Less is more

Niektórzy, również producenci twierdzili, że w sprzęt w obudowach drewnianych gra lepiej.

Pod

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

przeczytaj wpis #111 i przenieść rozumowanie z ekranów na obudowy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Less is more

Tam są tylko twoje wywody. Powiem to wyraźnie i jasno. Poprawnie zaprojektowany sprzęt w obudowie nie ma prawa grać gorzej!

Dodam, iż nie jestem również zwolennikiem teorii "audiofilskiego powietrza". Choć na tym forum wmawia się różne głupoty.

Kto takie prawo ustanowił? Od kiedy weszło w życie?

Żal mi cię.

Przestaje mnie dziwić, że nieliczni posiadacze, głównie z zachodnich forów , OPPO i PANASONICA nie chcą się wypowiadać na temat porównań.

O)PPO ma chyba najlepiej zorganizowany na tym forum MARKETING !

Dealerów OPPO mało a PL.

To nie jest zła akcja.

Kupować dziś CD/SADC/DVD-Audio za 5k to prawdziwy wyczyn finansowo-pijarowy !

Powiem więcej. Sukces zapewnia poprawna implementacja. Jest szereg urządzeń głównie DACów zawierających kość ESS SABRE32 ES9018 i grających na nieco innym poziomie niż odtwarzacz. Tu zdaje się mamy do czynienia z niewykorzystanym potencjałem.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 8 miesięcy później...

Czy ktoś miał już okazję obejrzeć coś na nowym Oppo 103D ? Jakie są różnice w stosunku do wersji podstawowej ? Podobno w warszawskim AudioŚwiat są jakieś prezentacje.

Jakie są różnice w stosunku do wersji podstawowej ? Podobno w warszawskim AudioŚwiat są jakieś prezentacje.

Co prawda nie widziałem jeszcze samego oppo 103D, jednak widziałem działanie modułów darblet (które kosztują około 300$) oraz obraz z odtwarzacza Oppo 103EU. Według mnie warto dołożyć te 600zł, tym bardziej że 103D nie różni się jedynie dodaniem Darbee, ma również inny procesor obrazu - Marvell-a Qdeo zamieniono na Silicon Image VRS główną różnicą pomiędzy nimi jest brak włączonego na stałe filtru przeciwszumowego w tym drugim.

Na forum AVS są rozbudowane wątki nt. oppo oraz darbee, widziałem też troche przetłumaczonych tekstów na polskiej stronie oppo a wiec możesz sobie na ten temat poczytać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.