Skocz do zawartości
IGNORED

DSO QUAD - oscyloskop

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzmy, że mam na to maks 6000 zł. Czy dobrą cyfrę znajdę w tej cenie?

Proszę bardzo:

Oscyloskop cyfrowy Agilent InfiniiVision DSOX-2002A (2 kanały, 70 MHz)

Waśnie stoi na moim biurku - rewelacja

Podstawowy model powinieneś dostać poniżej 5000zł.

Do końca roku w promocji wbudowany generator.

Jest w kraju firma, gdzie możesz wypożyczyć ten oscyloskop do testów, nawet na 2 tygodnie - bezpłatnie.

Jeśli nie boisz się utraty gwarancji, to możesz za free, programowo rozbudować do 100MHz.

2 mV/dz do 5 V/dz

Przyzwoita czułość.

Może w wyższym modelu jest lepiej ...do 10 V/dz ?

W cyfrówkach w tych kwotach należy się dokładnie zorientować o zakres serwisowy po gwarancyjny.

Aby z wynalazkiem nie zostać po ustawowych 2 latach : ))))

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Może w wyższym modelu jest lepiej ...do 10 V/dz ?

Wiesz co , nie pomyśl że sie czepiam ale już poraz kolejny piszesz o tym zakresie czułości oscyloskopów sugerując coś osobie (neomammut) co nie jest do końca prawdą . Po kiego licha szukać mu sprzętu o czułości 10-20V/div ??? I ewentualnie przepłacać za to ?

Od tego są sondy pomiarowe z dzielnikami napięcia np. 1/10 oraz funkcja przeskalowania wyświetlanej wartości w oscyloskopie cyfrowym .

.....

Zupełnie oddzielną kwestią jest sens kupowania na sam początek przygody sprzętu w okolicach 5000 zł :) . A jeśli coś nie sprawdzi sie ? Jak z odsprzedażą i utratą wartości ? :) .

Kiedyś korzystałem z hamega, który wyświetlał przebiegi analogowo ale na tym samym ekranie na górze i na dole pokazywał wszelkie parametry ciekłokrystalicznie(?- coś jak na zdjęciu)- jak dla mnie bajka. Ostatnio bawiłem się agilentem z ekranem wielkości może kilkunastu cali, ale ogarnięcie jego opcji to dłuższa chwila zabawy, a ten hameg... siadasz i wiesz co i jak.HAMEG_HM404-2.jpg

Dzięki chłopaki, zdecydowałem się na droższy model Rigola, dokładnie DS2072, jest do kupienia na niecałe 3000. Ta zabawa mi się nie znudzi, wręcz przeciwnie, wciąga mnie jak narkotyk :)

Specyfikacja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I fotka:

post-15740-0-82295300-1351797384_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Dzięki chłopaki, zdecydowałem się na droższy model Rigola, dokładnie DS2072, jest do kupienia na niecałe 3000. Ta zabawa mi się nie znudzi, wręcz przeciwnie, wciąga mnie jak narkotyk :)

będziesz miał sporo radochy i zabawy przez jakiś czas .Wybór wydaje sie być dobrym.

Oj, radocha będzie zdecydowanie :) Już się doczekać nie mogę, ale w poniedziałek tam zadzwonię i się spytam o warunki pogwarancyjne, ewentualnie napiszę maila. Sama gwarancja to czas trzech lat. A w samym sklepie BATRONIX jest 30 dni okresu próbnego :)

A co do samego używania oscyloskopu - matematykę czas sobie przypomnieć :)

Oj, radocha będzie zdecydowanie :) Już się doczekać nie mogę, ale w poniedziałek tam zadzwonię i się spytam o warunki pogwarancyjne, ewentualnie napiszę maila. Sama gwarancja to czas trzech lat. A w samym sklepie BATRONIX jest 30 dni okresu próbnego :)

A co do samego używania oscyloskopu - matematykę czas sobie przypomnieć :)

Tylko pamiętaj, że w Batronix podana jest cena netto więc dojdzie jeszcze 23%VAT.

Przed zakupem porównaj z ceną w NDN.

JarekC

VAT nie dojdzie, bo jest promocja, tzn VAT i tak zapłacę, ale od ceny netto odliczony jest VAT :)

Po prawej stronie pod cenami!

"Without VAT, with FREE shipping within the EU!"

Po prawej stronie pod cenami!

"Without VAT, with FREE shipping within the EU!"

Ja zrozumiałem to jako, że cena jest podana bez VATu a nie że cena brutto jest obniżona o VAT.

Będę musiał napisać do nich e-maila.

Pozdrawiam

JarekC

Oj, radocha będzie zdecydowanie :) Już się doczekać nie mogę,

Inną kwestią ale oczywistą która jest nadrzędna że ten sprzęt pozwoli Tobie sprawniej i skuteczniej działać na polu zawodowym . :) a o to głównie chodzi .

Ja nie zakupiłem zadnego oscyloskopu bez podstaw zawodowej potrzeby i zawsze te zakupy szybko zwróciły się .

Tu sytuacja jest znacznie prostrza niz w kwesti sprzętu audio :)

W nazwie strony jest jak byk "Special Offer". No to chyba tej specjalnej oferty nie zrobili dlatego, bo podali cenę netto? Ludzie, obudźcie się i zacznijcie myśleć!

>>atmeg

Kupuje czysto hobbystycznie, ale zaczynam to traktować jak pracę, którą trzeba wykonać :)

>>atmeg

Kupuje czysto hobbystycznie, ale zaczynam to traktować jak pracę, którą trzeba wykonać :)

Ok . zakup szybko sie zwróci :) Dokładnie to w skali kilku miesięcy .

...

ja zanotowałem zwrot kosztów zakupu oscyla cyfr. po niecałych 3 tygodniach .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.