Skocz do zawartości
IGNORED

The Beatles - Remastered Vinyl Boxset (180g) (Limited Edition)

Violet

Rekomendowane odpowiedzi

ok, dzięki za wyjaśnienie :)

Natomiast ja, tych DMM bardzo nie lubię, jakiś taki bałagan w dźwięku, do tego dość głośno całość brzmi ( w por. do wydań z epoki i z lat 70 )

Nowe wydania już mam, ale jeszcze nie słuchałem ,dziś przywiozłem z Empiku

edit- literówka

audiokarma.org

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Proszę napisz ,bo jestem bardzo ciekawy wrażeń, Mi w tych masterach przeszkadza - nie wiem jak to opisać - taka dosłowność, wszystkiego jest więcej ,na sterydach ale bez finezji.

Jasne, jutro posłucham i się wypowiem.

Myślę ,że jeśli szukasz finezji to spodobają Ci się wydania Japońskie Beatlesów

Kup coś na próbę, np Abbey Road - warto

audiokarma.org

Revolver wg mnie, można śmiało kupować , dźwięk zrównoważony, nie ma mowy o sybilantach

Równowaga tonalna utrzymana, basu w cale nie jest za dużo - jest go tyle ile potrzeba

Wkładkę mam grającą po cieplejszej stronie , bym powiedział muzykalną i jakby było na płycie za dużo basu to zdominował by on całe brzmienie, a tu jest go tyle ile potrzeba.

Powiedziałbym ,że taka równowaga jest utrzymana TYLKO na wydaniu Parlophone małe MONO (`66 )

W wydaniu stereo jest jakby za mało basu.

Owszem, wznowienie brzmi inaczej np. od 2 box EMI z lat 70 ale w cale nie gorzej, na moje ucho i preferencje z czystym sumieniem powiem, że wolę wznowienie.

Całość brzmi trochę jak Japończyk RED WAX - chodzi mi o to ,że wszystko jest poukładane, a nie na jednym poziomie głośności jak to jest

w wydaniach `89- ( DMM ) nie ma chaosu, bałaganu w dźwięku.

aha, nie wyczuwa się 'cyfrowości' w dźwięku, odsłuch daje frajdę

aha2 , płyta wytłoczona równo, bez żadnych wad produkcyjnych, nic nie potrzaskuje

aha 3, Jak posłucham kolejne albumy to się na ich temat wypowiem

aha 4, trochę żałuję ,że płyta nie jest MONO, bo ten miks Revolvera lubię najbardziej

audiokarma.org

Słucham i słucham od ub. piątku, kiedy to boks dotarł. Brzmi bardzo dobrze, czysto, jakość tłoczenia naprawdę niezła, tło jest prawie bezgłośne. Książka - rewelacyjna. Dla fanów rzecz według mnie obowiązkowa, dla zasobnych początkujących "bitlemanów" - świetne wprowadzenie. Zostały mi jeszcze 3 krążki do odsłuchania, jak dotąd żadnej skuchy, żadnych defektów, wypaczeń. Też czekam na box mono.

• 3 tygodnie później...

Na prezent gwiazdkowy (no może trochę pogwiazdkowy) i w dodatku w dobrej cenie (ok 1100PLN !!!!)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na prezent gwiazdkowy (no może trochę pogwiazdkowy) i w dodatku w dobrej cenie (ok 1100PLN !!!!)

Ukryta Zawartość

Jeśli się nie mylę to jest to sklep z US. Z tego co można wyczytac w sieci, boks wydany w USA jest bardzo słabej jakości.

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Zachęcony wypowiedziami na forum nabyłem wyżej wspominany box.

Płyty idealnie płaskie jednak można mieć zastrzeżenia. Zdarzają się sporadyczne "pyknięcia" w cichszych miejscach, a także szum samej płyty jest całkiem spory. Niby w dołączonej książce można przeczytać jak to pieczołowicie selekcjonowali wytwórcę płyt, ale można by to lepiej zrobić. W kolekcji mam używane z trzeciej ręki japońskie wydania które maja mniej niedoskonałości, niż te nowe dziewicze przeze mnie rozfoliowywane.

Faktycznie Revolver brzmi naprawdę przyjemnie, ale warto tu zwrócić uwagę że Revolver i Help z tej kolekcji to miksy zrobione przez G.Martina w 1987 roku (które z resztą są bardzo mocno krytykowane). Pozostałe albumy to współczesne miksy. W zapowiadanej wersji MONO wszystkie albumy mają być w nowych miksach. Po za Revolver i Help, reszta która zdążyłem przesłuchać ma naprawdę sporo basu i dźwięk nie jest przez to przyjemnie klarowny jak znam go z innych wydań. Do porównania mam pojedyncze albumy w z różnych japońskich serii.

Absolutnie pieniędzy nie żałuję. Naprawdę piękne wydanie. Ale raczej frajda dla oczu niż uszu.

Dzis odszeprałem u znajomych single tonpressu z lat 80 the beatels

Ukryta Zawartość

tragedia, mimo iż płyty nie wyglądają na az tak zniszczone

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Pytanie.

Czy ma / miał ktoś z Was do czynienia z tym wydaniem Białego albumu

Niemieckie tłoczenie '77 r. nr 1C 192-04 173/174

Jaka jakość ?

Mam możliwość nabycia po dobrej cenie - ale nie chce trafić na złą jakość.

Trochę poszperałem ale nigdzie nie mogę znaleźć info .

Znalazłem natomiast info o wydaniu z tego samego roku ( aczkolwiek też rozbieżności - jedne źródła mówią, że to 77 inne że 76 r. )1C-172-04 173/74, ( biały winyl ) które jest uważane za "najlepiej" brzmiące.

Nie chce truć, ale jak mam wydać 100 zł to wolę się upewnić.

Dziękuję z góry.

Ja mam wersję 04 173 A. Dla mnie jest rewelacyjna. Nie zamienię na nową edycje i już.

ale 1C 192 - 04 173 A czy 1C-172 - 04 173

bo to różnica

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.