Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o wsparcie w zakupie zestawu KD ok.10k zł.

pi0tr

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Po 13 latach od zakupu pierwszego zestawu KD zdecydowałem się wymienić sprzęt.

Budżet który chcę przeznaczyć w pierwszym etapie to ok 10000 zł na zakup amplitunera, blu-ray oraz kolumn podłogowych (reszta w późniejszym terminie). Szukam rozwiazania możliwie uniwersalnego (kino domowe oraz muzyka bardzo zróżnicowana). .

Salon ok 25 m2 oraz otwarta przestrzeń kuchnia, jadalnia + komunikacja - razem ok 55 m2.

Zastanawiam się na zakupem zestawu Yamahy RX-A1020 + BD-A1020 jednak mam wątpliwości.

Proszę o wsparcie w wyborze sprzetu bo jak się okazuje to bardzo trudna decyzja.

Pozdrawiam

Piotr

Witaj,

jeśli szukasz zestawu uniwersalnego, wybór elektroniki Yamaha RX-A1020 / BD-A1020 moim zdaniem idealnie spełnia wymogi. Warto jednak zwrócić uwagę na konfigurację Marantz SR6007 / UD5007 która nie jest tak dobrze wyposażona jak Yamaha Aventage, jednak swoją przewagę pokazuje przy odsłuchach muzyki.

W kwestii kolumn idealnie swoje zadanie spełnią napewno Monitor Audio Rx6, proponowałbym natomiast posłuchać jeszcze KEF Q700. Najlepszym rozwiązaniem natomiast pod względem brzmienia byłyby polskie kolumny wolnostojące Audio Academy Hyperion IV. W ofercie Audio Academy są już także bardzo dobre kolumny do rozbudowy systemu do 5.0, tak więc nie ma problemu, aby w przyszłości złożyć spójny system.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, przy tej kwocie masz dosyć duże możliwości wyboru oraz jesteś w stanie złożyć naprawdę ciekawie brzmiący system. Zaufaj jednak sobie i wyboru dokonaj po odsłuchach.

W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zastanawiam się na zakupem zestawu Yamahy RX-A1020 + BD-A1020 jednak mam wątpliwości.

Użytkuję podobny zestaw tzn. ampli rx-a2010 blu-ray + bd-a1010 wraz z Monitor Audio na frontach są RX8. Powiem Ci że jestem bardzo zadowolony czy to w kinie czy podczas słuchania muzyki. Zapewne w stereo zagrał by znacznie lepiej wzmak stereo ale oglądam dużo filmów wiec potrzebowałem kompromisu.

Posłuchaj również takiej konfiguracji.

Najważniejsze, abyś przed zakupem posłuchał. Ja idąc do sklepu byłem nastawiony na zestaw Yamaha + Monitor Audio (seria BX), ale po odsłuchach okazało się, że na moje ucho z Yamaszką lepiej zgrywają się Roth-y.

Potwierdzam Yamaha wraz z Roth Oli 50 w kinie potrafi dać bardzo fajne wrażenia głównie w dynamicznych scenach audio.

Jeśli chodzi o słuchanie muzyki z kina miałem przyjemność słuchać Audio Academy Hyperion IV z Marantzem SR 5007/UD5007 i grało to super. Niesamowitą scenę mają te glosniki, dzwięk wychodził z zewnętrzej strony kolumn. Ilość szczegółow była imponująca, przy czym wszystko było podane z dobrą dynamiką i świetną barwą. Na Twoim miejscu na pewno był posłuchał tych kolumn.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.