Skocz do zawartości
IGNORED

Autokalibracja

mastax666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem zakupilem Ampli Nad T747 + głośniki B&W 8.Podlaczylem Tv i uruchomilem radio i co sie okazalo ze gra to bardzo cicho.

Poczytalem instrukcje i na necie poszukalem i rozpoczelem autokalibracje. W czasie testu ampli emituje sygnaly dzwiekowe ze z pokoju mozna uciekac!!! a po zakonczeniu nie wykrywa zadnych glosnikow!!!

Juz mieszalem glosnikami inic nadalto samo

Ogolnie muzyka z TV czy radio graja bardzo cicho już nie wiem jak mam kombinowac

https://www.audiostereo.pl/topic/99190-autokalibracja/

, a TV podłączyłeś jak analogowo ?

, a jak analogowo to może TV cicho jest nastawiony ?

,a a co to za radio i TV ?

, a kalibracja nie pokazuje błędów ?

, a w kalibracji np . Yamahy trzeba przelecieć po po wszystkich wynikach tzn ze trzy listy z kilkoma wynikami i wtedy zatwierdzić .

, a w kalibracji powinien być mikrofon .

Wejdź na razie w ustawienia ręczne i zwiększ dla próby poziom wyjściowy poszczególnych głośników .

Witam mam taki problem zakupilem Ampli Nad T747 + głośniki B&W 8.Podlaczylem Tv i uruchomilem radio i co sie okazalo ze gra to bardzo cicho.

Ile tych głośników , dwa ? Sprawdź czy podłączyłeś pod Front L R , a nie np. pod surruandy .

Juz mieszalem glosnikami inic nadalto samo

Co masz na myśli ?

https://www.audiostereo.pl/topic/99190-autokalibracja/#findComment-2659284

, a TV podłączyłeś jak analogowo ?

, a jak analogowo to może TV cicho jest nastawiony ?

,a a co to za radio i TV ?

, a kalibracja nie pokazuje błędów ?

, a w kalibracji np . Yamahy trzeba przelecieć po po wszystkich wynikach tzn ze trzy listy z kilkoma wynikami i wtedy zatwierdzić .

, a w kalibracji powinien być mikrofon .

Wejdź na razie w ustawienia ręczne i zwiększ dla próby poziom wyjściowy poszczególnych głośników .

Ile tych głośników , dwa ? Sprawdź czy podłączyłeś pod Front L R , a nie np. pod surruandy .

Co masz na myśli ?

Tv- SAMSUNG PS51E690

Dekoder cyfrowy Ariva combo

Wiec TV optykiem z Ampli Nad, dekoder cyfrowy Hami do Tv

Ampli Hami do TV

Radio z ampli tunera

Mikrofon posiadam wiec jak nie wykrywa zadnego zrodla sygnalu to może mikrofon jest walniety?

autokalibracja przebiegra prawidłowo sygnaly testowe puszczane sa na każdy kanal od cichego po bardzo glosne i na koniec kalibracji wyskakuje napis ze nie wykryto zadnych glosnikow

2 glosniki podpiete prawidłowo pod fronty sprawdzałem kilkukrotnieTv- SAMSUNG PS51E690

Dekoder cyfrowy Ariva combo

Wiec TV optykiem z Ampli Nad, dekoder cyfrowy Hdmi do Tv

Ampli Hdmi do TV

Radio z amplitunera

Mikrofon posiadam wiec jak nie wykrywa zadnego zrodla sygnalu to może mikrofon jest walniety?

autokalibracja przebiegra prawidłowo sygnaly testowe puszczane sa na każdy kanal od cichego po bardzo glosne i na koniec kalibracji wyskakuje napis ze nie wykryto zadnych glosnikow

2 glosniki podpiete prawidłowo pod fronty sprawdzałem kilkukrotnie

https://www.audiostereo.pl/topic/99190-autokalibracja/#findComment-2659441

2 glosniki podpiete prawidłowo pod fronty sprawdzałem kilkukrotnieTv- SAMSUNG PS51E690

????? , gzie Ty masz podpięte głośniki ???

Daj linka z tym telewizorem , nie mogę wygoglować .

Z dekodera cyfrowego HDMI -------------- do Input HDMI Amplituner , Amplituner out ( tape monitor ) HDMI --------- do TV HDMI

, albo kabel , albo wtyczka .

Rozumiem , że kupiłeś używany ampli , więc sprawdź w goolach czy mikrofon wygląda tak samo .

https://www.audiostereo.pl/topic/99190-autokalibracja/#findComment-2659882

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.