Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Graham Slee Project

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich użytkowników / potencjalnych użytkowników / znawców tematu / zainteresowanych urządzeniami brytyjskiej marki Graham Slee Project specjalizującej się w przedwzmacniaczach gramofonowych (choc nie tylko). Myślę, że jest to dobry moment bo w najnowszym wydaniu "HiFi i Muzyka" (dodatek "Magazyn hifi") można zapoznać się z recenzją phono Gram Amp 2 SE pióra

redaktorów Alka Rachwalda i Danka Elbauma...zapraszam do lektury...i wpisów na forum

https://www.audiostereo.pl/topic/99204-klub-graham-slee-project/

Bo ja nie jestem StaryM, żeby kluby zakładać. Nie potrzbuję wzmocnienia samego siebie. U mnie gra. A analog nie jest moim głównym źródłem, więc więcej mi nie trzeba. Ten Gram Amp wyczerpująco zaspokaja moje potrzeby winylowe.

Miałem GramAmp SE2 i Era Gold V. Różnica pomiędzy nimi jest znikoma jeśli w ogóle jakakolwiek jest. Ogólnie przedwzmacniacze bardzo fajne póki człowiek nie zajrzy do środka - pustka:) Za te pieniądze można kupić lepsze, piszę o nowych polskiej produkcji oraz bardziej funkcjonalne (MM/MC).

Ja porównywałem polski Cs Blue do Graham Slee Reflex z PSU i niestety była przepaść na korzyść Grahama.

Niby w środki pusto ale gra muzykę i to jak!

Zresztą wysokie modele Grahama są lub były w systemie recenzentów w naszym magazynie Hi-Fi i Sterophile.

Niestety CS Blue nie znam. Ja porównywałem modele, o których napisałem do pre z opisu "o mnie". Poza tym Reflex z PSU1 to 3.500 zł. Za tę kwotę można już wybierać. Oczywiście nie mówię, że są to słabe produkty, wręcz przeciwnie, bardzo dobre, ale ja znalazłem akurat lepszy (przynajmniej w stosunku do tych Grahamów, które miałem) i tańszy:)

Pozdrawiam

Miałem GramAmp SE2 i Era Gold V. Różnica pomiędzy nimi jest znikoma jeśli w ogóle jakakolwiek jest. Ogólnie przedwzmacniacze bardzo fajne póki człowiek nie zajrzy do środka - pustka:) Za te pieniądze można kupić lepsze, piszę o nowych polskiej produkcji oraz bardziej funkcjonalne (MM/MC).

Róznica jest słyszalna, jeśli...zamiast standardowego zasilacza "Green" użyjemy PSU-1, a to już dodatkowy wydatek rzędu 800-900 pln. Faktycznie urządzenia GSP nie grzeszą "wagą", ale to chyba jedyny zarzut z rodzaju "podstawowych" jaki można wobec ich postawić...

Róznica jest słyszalna, jeśli...zamiast standardowego zasilacza "Green" użyjemy PSU-1, a to już dodatkowy wydatek rzędu 800-900 pln. Faktycznie urządzenia GSP nie grzeszą "wagą", ale to chyba jedyny zarzut z rodzaju "podstawowych" jaki można wobec ich postawić...

No tak, ale takie upgrejdowanie to trochę wyciąganie kasy od klienta. Nie dość, że wydał kasę na pre i to nie małą, to żeby to dobrze zagrało to jeszcze musi kupić dedykowany zasilacz za prawie tysiąc złotych. Poza tym za parędziesiąt złotych można zrobić sobie do grahama zasilanie akumulatorowe, albo dać zwykłe trafo w ładnej obudowie i zastrzyk porządnego prądu gwarantowany. (ja tak mam w swoim wzmacniaczu słuchawkowym-ścienny zasilacz Canora zamieniony na trafo-różnica słyszalna).

Dobrą drogą do wyrobienia sobie zdania na temat marki jest zapoznanie się z najtańszym urządzeniem...W ofercie GSP jest to Gram Amp 2 Communicator...

z wyglądu niepozorny, ale jeśli porównamy go z konkurencją...możemy zmienić zdanie

gramamp2_new_communicator_front_690.jpg

gramamp2_new_communicator_rear_690_388.jpg

Rzut oka wewnątrz....http://www.flickr.com/photos/skellner/6062533404/

Dobrą drogą do wyrobienia sobie zdania na temat marki jest zapoznanie się z najtańszym urządzeniem...W ofercie GSP jest to Gram Amp 2 Communicator...

z wyglądu niepozorny, ale jeśli porównamy go z konkurencją...możemy zmienić zdanie

Nie da się ukryć, że sprzedaż sprzętu audio w dobie kryzysu spadła. Wydaje się jednak, że producenci i dystrybutorzy powinni zainwestować w reklamę, a nie uprawiać kryptoreklamę, bo to jest żenujące.

Zen

Zastanawiałem się co odpowiedzieć na zarzuty i uwagi odnośnie mniejszej niż u konkurencyjnych urządzeń liczby elementów...i na myśl przyszło mi kilka anegdot, z których chyba najbardziej moim zdaniem odpowiadającą zamieszczam poniżej:

Kiedyś zapytano Xaverego Dunikowskiego:

- W jaki sposób tworzy Pan swoje rzeźby ?

- Biorę kawałek kamienia i odłupuje wszytsko to co jest zbyteczne...

Edytowane przez AudioForte
  • 2 tygodnie później...

A coś o tym ?

http://www.audioforte.com.pl/node/409?prod=30&cat_main=900&cat_sub=910

Może ktoś ma,miał?

Edytowane przez frost1971

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

• 8 miesięcy później...
  • 2 lata później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.