Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Damjan, napisz jakie kroki podejmiesz wobec tego gościa ze stali, jeśli nie dostarczy Ci wzmacniacza 15 lutego? Pójdziesz do sądu, czy nadal będziesz podziwiał jego niezłomność?

nie podziwiam niezłomności zagry, chyba wyczułeś, że to była ironia,...jestem teraz w takim stanie psychicznym, że jakby złość przechodzi i zaczyna mnie to już trochę bawić, niestety śmiać to się mogę tylko z siebie. Chodziło mi o pewna staregię Zagry, o jego naprawdę bezkompromisowość w załatwianiu interesów z klientami

Pan Darek jest sprytnym gościem:

- wie dobrze, że nikt nie będzie się sadzić o małe sumy, o te większe też

- wie, że audiofile, czy po prostu melomani szastają pieniędzmi (każdy z nas przyzna tu trochę racji, cóż takie hobby), w związku z tym i na nich zarobi, a w razie kłopotów owi audiofile odpuszczą dla świętego spokoju, lub będą czekać łaskawie na pozytywne zakończenie interesu

- jest także świetnym psychologiem - na początku interesów sam podsunął mi myśl o konsekwencji prawnych - napisał, żebym się nie bał, "bo mam dowód w mailu, dowód umowy między nami i termin realizacji", ja wiedziałem swoje - że to to podpuszczanie, uwiarygodnienie siebie, ale cóż z mojej strony to był ryzyk-fizyk, 2 razy wyszło, za trzecim razem klapa, a za czwartym...czekam do 15.02

- jeszcze do psychologii - w przypadku opóźnień z realizacją - sprytnie podaje klientom wymyślone historie, najczęściej problemy zdrowotne, wtedy najtrudniej zanegować - ...bo kto będzie podważał czyjeś nieszcześcia, wiemy, że to delikatna sprawa i łatwo urazić człowieka

Sorry Panie Darku za tą analizę psychologiczną, ale pożartujmy też trochę sami z siebie

...dość tych złośliwości....szkoda trochę, gdyby Zagra postępował chociażby tak jak inni na rynku np. Majkel czy Gradofan, to miałby rewelacyjną prasę, a tak są same joby, słuszne

>Squad

Życzę ci ... i tobie też.

---------------------

nie podziwiam niezłomności zagry, chyba wyczułeś, że to była ironia,...jestem teraz w takim stanie psychicznym, że jakby złość przechodzi i zaczyna mnie to już trochę bawić, niestety śmiać to się mogę tylko z siebie. Chodziło mi o pewna staregię Zagry, o jego naprawdę bezkompromisowość w załatwianiu interesów z klientami

----Damjan > Miłe są te maile z zachwytem jak to kolumny pięknie grały po b.wyskokich modelach Avance.

Aprobata estetyki kolumn przed wysyłką tez była miła.

Zachwyty nad amplifikacją , jedna , drugą , trzecią też.

Pan Darek jest sprytnym gościem:

- wie dobrze, że nikt nie będzie się sadzić o małe sumy, o te większe też , Na ogół ludzie szanuja swoją kasę.

- wie, że audiofile, czy po prostu melomani szastają pieniędzmi (każdy z nas przyzna tu trochę racji, cóż takie hobby), w związku z tym i na nich zarobi, a w razie kłopotów owi audiofile odpuszczą dla świętego spokoju, lub będą czekać łaskawie na pozytywne zakończenie interesu

- jest także świetnym psychologiem - na początku interesów sam podsunął mi myśl o konsekwencji prawnych - napisał, żebym się nie bał, "bo mam dowód w mailu, dowód umowy między nami i termin realizacji", ja wiedziałem swoje - że to to podpuszczanie, uwiarygodnienie siebie, ale cóż z mojej strony to był ryzyk-fizyk, 2 razy wyszło, za trzecim razem klapa, a za czwartym...czekam do 15.02

Tego juz naprawdę nie rozumiem. Tym bardziej że to łatwo w realu unaocznić.

- jeszcze do psychologii - w przypadku opóźnień z realizacją - sprytnie podaje klientom wymyślone historie, najczęściej problemy zdrowotne, wtedy najtrudniej zanegować - ...bo kto będzie podważał czyjeś nieszcześcia, wiemy, że to delikatna sprawa i łatwo urazić człowieka

To zupełnie normalne, działa w obie strony.

Sorry Panie Darku za tą analizę psychologiczną, ale pożartujmy też trochę sami z siebie.

Damjan, dobrze że ja nie jestem konsekwentny.

...dość tych złośliwości....szkoda trochę, gdyby Zagra postępował chociażby tak jak inni na rynku np. Majkel czy Gradofan, to miałby rewelacyjną prasę, a tak są same joby, słuszne

Nie narzekam. 90% zainteresowanych wymiksowało się z forum lub omija je szerokim łukiem.

Ci co są , są świadomi że to nie ulęgałki.

Chcesz szybko idź do sklepu. Obecnie już coraz częściej za opłatą można coś tam dotknąć.

Chcesz mieć coś indywidualnego czasem trzeba poczekać Szczególnie wtedy gdy chcemy mieć to coś na co nas nie stać lub to czego w takiej a nie innej formie nie kupimy.

Niestety taki już jest ten świat.

Jeden ma wiedzę w danym temacie a drugi w nim nie siedzi a chce posiadać.

Tu nie ma nic na siłę.

Nikt nikomu broni do łba nie przystawia.

Dobry dźwięk sam się obroni.

Panie Darku,

dajmy spokój, mocno Pan przesadza co do mojej niekonsekwencji, o dźwięku pisałem zawsze dobrze (wzmacniacze), ale o kolumnach pisałem też krytycznie.

Jeszcze do kolumn - zrobiliśmy ustalenia, a finalnie dostałem jeden głośnik basowy mniej, chyba okleinę też miał Pan zrobić a został tylko odklejający się korek.

Preamp brumi - to powinien Pan sprawdzić przed wysyłką.

Teksty z pistoletem też nie są na miejscu - bo nie dotrzymał Pan wszystkich ustaleń i nie dotrzymał Pan terminów, jednych kolumn W OGÓLE nie wysłał Pan do mnie (wziąwszy zaliczkę i obiecujący je dostarczyć,...a po pół roku miałem figę z makiem) - i Pan pisze, że nikt mnie do tego nie zmuszał - to jest nieznany mi tupet.

Ma Pan szansę się zrehabilitować na zakończenie moich interesów i dosłać mi dobry wmacniacz, działający i warty ponad 10 tys. które zapłaciłem

a tak w ogóle to powodzenia, pisze to szczerze bez ironii

Edytowane przez damjan

>Squad

Życzę ci ... i tobie też.

...

darkul,

ja absolutnie nie życzę źle, ale twoje powyższe życzenia odwzajemniam czegokolwiek nie miałeś na myśli

----------------------------------------------------

Apetyt rośnie w miarę jedzenia.

.... i o tym kulesza doskonale wie, dlatego pierwsze drobne zamówienia jeszcze jakoś realizuje, a jak już apetyt odpowiednio wzrośnie, tak powiedzmy do 10 tys, to .... cap, ofiara wpadła w sidła. I polowanie trzeba zacząć od nowa. Kto chętny?

Ma Pan szansę się zrehabilitować na zakończenie moich interesów i dosłać mi dobry wmacniacz, działający i warty ponad 10 tys. które zapłaciłem

Damjan, powodzenia życzę przy takich konkretnych ustaleniach. Rozumiem, że to w gestii Pana Darka pozostaje wyrokowanie, ile jego wzmacniacz jest "wart" ? Bo wiesz, z jego sprzętami jest tak, że te za 3 koła są więcej warte od wyrobów konkurencji za 10k ...

Dla jednego przekręt dla innego Nirvana a jeszcze dla innego nie wiadomo co.

Ja robię swoje i tyle.

Złośliwości cichej konkurencji pod nickami są wesołe , to że czasem są wypełnione zawiścią i jadem cieszy.

Mi to rybka , z zasady w żadnej branży nie ma 100% szczęśliwych , po prostu nie ma.

Widzę tu "cichych" kablarzy , tuningowców i speców gigakonstruktorów od high endu za 400 pln z allesdrogo.

W sumie miło będzie po patrzeć na wymęczone wpisy wszystkowiedzących inaczej jak np. HQ zagra , jak Damjan zagra na Wiringu z scm40. Jak trzech następnych " Łosi " wejdzie w temat aktywnego systemu z penktynkiem.

Będzie znów pitolenie o wszystkim ale i o niczym.

Żadna maruda wszystkowiedząca nie posłucha bo by musiała łeb popiołem posypać no i musiałaby się zmaterializować a to nie jest na rękę.

Tu w necie każdy kozaczek.

Jakbym podał info ile jest zainteresowania tym co dłubię szlag by was trafił :)

Dobra robota.

P.S.

Co do walenia naiwnych pytanie zagadka , jaka jest średnia upustu klocków H-E w stolicy ?... sprzedaż z samochodu... tak , tak z samochodu :)

W procentach.

Niejeden pewnie marzy aby móc być w takiej dupie.

Niestety zawiść , zazdrość to niskie pobudki.

Róbmy swoje , przyjdzie walec i wyrówna.

>NVA

Melonik a w neseserze rewolwer :)

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

MICHELL ALECTO MKII 128W MONO BLOCKS

High-quality high-power class AB MOSFET mono blocks which can drive almost any loudspeaker on the market. Combines a tube-like sweetness with transistor-like bass and control. The overall sound is very transparent, sweet, and dynamic.

SPECIFICATIONS

- High power in difficult impedances: 128W in 8 Ohms, 196W in 4 Ohms.

- Unconditionally stable. Minimum advised impedance: 3 Ohms.

- Very large power supply: 750VA per channel.

- Separate stabilised power supplies for the gain and driver stages.

- Wide bandwidth: 0.3Hz - 285kHz (-3dB points).

- DC-coupled, DC-servoed (offset < 10mV).

- Ultra-short signal paths.

- Sensitivity: 750mV in for 33V out (eq.128W ref. 8 Ohms)

- Input impedance: 47kOhms

- Dimensions: 318 x 360 x 198 mm (W x D x H)

- Mass: 11 kg

- Compact black acrylic housing, gold top as an option.

When she wind up she bottom she go like a rocket

http://www.michell-engineering.co.uk/history/

..ale wy wolicie kpowac wyroby z blaszanego garazu,,,

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-AS-3iENGLAND-EL34-Triode-Connect-VALVE-amplifier-/310215396084

Gość Arek__45

(Konto usunięte)
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Arek_45

Warto pieców z tej firmy posłuchać bo wyglądają zacnie.

Firma chyba wie co robi. Masz daleko do mnie? Można by jakieś porównanie zrobić z dzielonym zestawem który mam.

Ja mam w domu jeszcze ASR Emittera 1 i niestety startu do Zagry nie ma. A też nie ułomek.

Względem tego jak byś chciał pdst Zagra I sobie da radę.

NVA robi fajny , lekki dźwięk ale bez nadmiernych zachwytów.

Dla każdego coś dobrego.

Zagra II gra dzwiekiem szybszym i spokojniejszym od np. Luxmana 517

Zagra IV lubi wredne obciążenia , tu spokojnie można walczyć z dzielonymi ampami z topu i żadnego wstydu nie będzie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.