Skocz do zawartości
IGNORED

Ustawienie wkładki - jest OK, czy walczyć dalej?

burz

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

po dobrej godzinie wojowania osiągnąłem takie wyniki w ustawieniu wkładki. Może być, czy walczyć dalej...?

P1110918_zps6c0d5271.jpg

P1110921_zpsfdeef4e0.jpg

P1110926_zps2b00d9ea.jpg

P1110941_zps652056f4.jpg

Sorry za słabe foto, ale pod ręką miałem tylko małpkę:(

Rewelacja!!! Zamiast nausznie sprawdzić/stwierdzić czy jest w miarę OK, to prosisz forumowiczów by na podstawie zdjęcia określili jakość dźwięku zależną od kalibracji. Jak stroisz telewizor to też pytasz sąsiada czy kolor jest odpowiedni dając mu zdjęcie telewizora z suwakami widocznymi na ekranie?

No bez przesady. Po co się bulwersujesz? Nie znam brzmienia goldringa i wg mnie jest ok, ale widać, że ustawiona nie jest idealnie. Praktyk by mi podpowiedział, czy jeszcze próbować, bo mogę mieć lepszy dźwięk, czy jest na tyle dobrze, że niczego więcej nie osiągnę. A Ty co? Piszesz o telewizorze...

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Hej ,Gratuluję wytrwałości.Na kąt prowadzenia metoda dobra -i zrobiłeś to poprawnie. Co do azymuty, to nie jest to takie proste,bo bez odpowiednich narzędzi to prawie niewykonalne. Metoda na oko jest do bani.Możesz sprobować z płytą testową ale muszisz ja posiadac i mieć wzmacniacz z mozliwością przełączenia go w tryb mono.Nie wiem co to za ramie,więc też nie wiem czy ustawienie azymutu jest możliwe. Jeśli nie to pozostaje Ci zabawa z podkładaniem podkładek pod koszyk .....generalnie prze.bane. Co do VTA to zdjecia nie pozwalaja tego ocenić.Pozdrawiam

Na drugim zdjęciu widać że jeszcze jest troszkę przekoszona wkładka widać to nawet po śrubkach. Wiem że to bardzo ciężka sprawa ale jeszcze trochę można. Proponuję użyć małej latareczki i rzucić cień rysika na szablon. Bo tak na "pieszo" oczy wypatrzysz, szybko się zmęczysz. Do azymutu azymutu najlepiej jak zaopatrzysz się w malutką poziomicę grosze kosztuje a bardzo przydatne coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kiedyś widziałem na ale jeszcze tańsze.

Pozdrawiam,

Paweł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

11mm to za durza i za ciężka szukaj jeszcze mniejszej, jakieś 8mm ale ta od biedy też będzie dobra obyś zbyt długo nie sprawdzał bo igła i zawieszenie swoje dostaje.

P.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

długo nie sprawdzał bo igła i zawieszenie swoje dostaje.

Jak ktoś ma windę to można nią manipulować i ochronic igłę. Sam tak robię bo mam na razie ciężką libellę ale zamówię sobie 6mm bo takie widziałem najmniejsze.

Mam niejasne wrażenie, że użycie takiej poziomiczki na główce ramienia nie kontroluje ustawienia azymutu, a przede wszystkim wypoziomowanie gramofonu...

Chyba wole metodę lusterka i rysika 0,5 mm

Jak ktoś ma windę to można nią manipulować i ochronic igłę. Sam tak robię bo mam na razie ciężką libellę ale zamówię sobie 6mm bo takie widziałem najmniejsze.

Oczywiście że tak też zawsze sprawdzałem azymut najpierw jak belka spoczywała na windzie, jednak już przy "ostatecznym szlifie" puszczałem na kilka chwil na płytę

Mam niejasne wrażenie, że użycie takiej poziomiczki na główce ramienia nie kontroluje ustawienia azymutu, a przede wszystkim wypoziomowanie gramofonu...

Chyba wole metodę lusterka i rysika 0,5 mm

Nie do końca jest prawdą co napisałeś.

Gramofon inna inszość a poprawne ustawianie ranienia co innego. Może być wypoziomowany gramofon a skopany azymut i będzie dupa. W odwrotną strone też to działa.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.