Skocz do zawartości
IGNORED

Creative GigaWorks T 20 do laptopa czy coś innego 2.0 do 300zł

gonzo2000

Rekomendowane odpowiedzi

... właściwie to nie rozmawiajmy już tutaj o zestawach znacznie przekraczających cenowo 300zł, bo ktoś zacznie nas banować ;)

w budzecie "do 300 zl" polecam glosniczki bardzo dobrej brytyjskiej firmy Acoustic Energy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dzięki za propozycję AE ( firma znana z konstrukcji solidnych kolumn stereo ) .

Co do głośników ,więc dopiszę iż chcę je kupić tanio ,ale jako wariant "przejściowy" , później dam rodzinie , dlatego nie chcę wydawać więcej klasy bo w niedalekiej przyszłości planuję stereo , sugerując się br z przodu , ceną , estetyką i gabarytami wybiorę 2.0 modecom 2.0 MC-HF24.

Sądzę ,że to rozsądny kompromis w niskiej cenie .

Dzięki wszystkim za sugestie i propozycje , wszystkiego dobrego na nowy rok .

Witam ostatnie pytanie czy jest różnica w jakości ,brzmienia w konfrontacji : Genius starego modelu 2007 r. SP-HF1250x do SP-HF1255A ( długo na rynku br z tyłu ,ale mogę je wystarczająco odsunąć już ),ponoć bardzo wzbudzały się ,buczały i szumiały .

Chyba MC-HF24 modecom będą odstawać jakościowo i brzmieniowo od w/w ,ale chyba takich negatywnych cech jak "wzbudzanie się " nie ma .

Pozdrawiam wszystkiego dobrego na nowy rok 2013 .

Czy naprawde myslisz że ktoś Ci odpowie?:) Masz trochę życzeniowa formę pytań ;) Pytasz i sugerujesz że zagrają lepiej ;)

Ból jest taki że Ci co mają pojęcie o poprawnym brzmieniu nie tykają takich urządzeń, a na innych forach możesz się dowiedzieć od "szalonej młodzieży" że głosniki graja "czysto". Sam teraz mam zagwostkę bo siostrzeniec wyskoczył z pomysłem że chce 2.0 lub 2.1 za 150zł i mam mu doradzić... i badz tu mądry...

Witam i pozdrawiam w nowym roku , temat można zamknąć , zdecydowałem się dołożyć do modeli edifier 1600 ,lub droższego 2600 + małe podstawki .

Słuchałem modeocom 24 i nie specjalnie zrobił na mnie wrażenie ,nawet w niskiej kwocie , uważam iż grać powinny lepiej ,ale to moje subiektywne wrażenie , T 20 dużo lepiej grają jednak edifier , zrobił na mnie jeszcze większe wrażenie , słuchałem w euro , jako źródło player mp3 , mało obiektywne warunki ,ale brzmienie i konfrontację głośników można sprawdzić.

Pozdrawiam

Artur

Brałes pod uwagę modecom MC-SHF56? Tu w szrankach z edifierem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pozostaje tylko pytanie na ile taki test jest obiektywny. Modecom nie jest jakoś bardzo ganiony w testach prasy/portali komputerowych czy zasługą tego jest "marketing" dystrybutora czy walory brzmieniowe to nie wiem. Znalazłem w sieci jeszcze takie zestawienie pierdziawek modecoma i reszty

Ukryta Zawartość

Jak kupisz edifiera to może nasmaruj co o nich sądzisz w warunkach domowych. Najlepiej żebyś przed zapuścił im na 24h 30-40hz zeby rozruszać zawieszenie. Ciekawe czy w Twoich odczuciach znajda potwierdzenie minusy z testu "Niezbyt głęboki i okazjonalnie dudniący bas. Potrafią zabrzmieć odrobinę za ostro"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.