Skocz do zawartości
IGNORED

Igła AT440 do wkładki AT120

Piotr Seb

Rekomendowane odpowiedzi

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Nie wiem na ile takie samo jest body między 120, a 440, wiem, że 440 jest analityczna z lekkim niedociążeniem basu.

Gdybyś chciał dać więcej analogu w analogu- 2M Red ( wiecznie żywa he, he) kosztem detalu. 330zł

Jak na kogoś kto chciał kupić wolnostojące Vienna Acoustic nieco dziwne krygowanie się. Stówka tu, czy tam :)

Tak jak dziwi mnie, że suwanie kolumnami odbyło się bez wspominki o materacach. Twój pokój jest za "głuchy", daleki jestem od rzucania ustrojami zawodowymi, ale tak pusto nie może być. Za dużo odbić brutalnie bezpośrednich. Półki, kwiatki, duzy dywan...

Wiesz, nie możemy za Ciebie podjąć decyzji:) Wydaje mi się, że kupując wyższy model AT uzyskasz po prostu więcej szczegółów, ale charakter brzmienia pozostanie ten sam. Pytanie, czy warto inwestować w to tyle pieniędzy.

Bałbym się montować dl103 ze względu na przedwzmacniacz - nie ma regulacji.

Pozostają inne wkładki różnych firm, wiadomo, że oferta do 800zł jest ograniczona. Ponoć tańsze MM goldringa tak średnio, ortofon 2m blue raczej szału nie ma, to tylko trochę lepsze 2m red.

Co więc zostaje z ciekawych opcji? Może faktycznie DL110, nie znam tej wkładki, ale słyszałem o niej złej opinii.

Swego czasu Ahaja polecał również wkładke Nagaoka JT555, teraz dostępna chyba pod nazwą tonar 555 (nie wiem czy to to samo). Kosztuje 120 ojro, szlif shibata, w tym przedziale raczej rzadko spotykany.

Tyle ode mnie:)

pzdr

zainteresuj się tą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dokładniejsze informacja znajdziesz na zagranicznych forach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

audiokarma.org

Twój pokój jest za "głuchy", daleki jestem od rzucania ustrojami zawodowymi, ale tak pusto nie może być. Za dużo odbić brutalnie bezpośrednich.

Właśnie dojrzałem do decyzji poprawy akustyki. Chciałem to zrobić raz a dobrze i dlatego męczę kolegów z zakładki akustyka. A że przy okazji szukam poprawy brzmienia poprzez inne drobne kroki np. wymiana wkładki to tak przy okazji. Przecież bez względu na to co zrobię w pokoju to wkładka zostania ta sama. Co do kolumn to też chciałbym poprawić sobie życie i tak zastanawiam się co mogę w moich 14m2 upchnąć tak żeby mieć dynamikę i brzmienie bez suba. Druga szkoła mówi, że do takich pomieszczeń to lepiej dobrej klasy monitory... ale monitorów boję się. Chociaż któryś z kolegów opisywał, że Xaviany 250Evo są rewelacyjne i odpowiednio dynamiczne....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.