Skocz do zawartości
IGNORED

Wysokotonowce do infinity reference

PawelMitsu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma do sprzedania parę bądź jedną sztukę głośników wysokotonowych do infinity? Niestety moja dziewczyna spaliła parę a w zapasie miałem tylko jedną sztukę. Chyba, że ktoś z ma pomysł jakimi głośnikami je zastąpić.

Pozdrawiam

Paweł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15549-0-83459100-1357485399_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/100006-wysokotonowce-do-infinity-reference/

Możesz zamontować Polycell z serii Infinity Reference też, tylko wyższych zdaje się...Koszt ok 150zł tylko chyba zwrotnice trzeba będzie zmienić bo to inny głośnik, więc w sumie nie wiem czy to się opłaca (choć zagra na pewno lepiej).

(choć zagra na pewno lepiej).

Na pewno to zagra lepiej gorszy, bardzo dobrze dobrany i zestrojony w kolumnie głośnik, od "lepszego" , niepoprawnie, lub w ogóle nie zestrojonego.

yyyy ... jak to zrobiła? ;)

"a no tak", że potencjometr w wzmacniaczu był dość mocno podkręcony i moja dziewczyna postanowiła go wyciszyć i po drodze zahaczyła o przewód minijack ;) głośno zapiszczało, zaskwierczało i wysokotonowe przestały się odzywać. Biedulka zadzwoniła do mnie i stwierdziła, że "monitorki dziwnie grają", i rzeczywiście dziwnie grały :P.

Wymiana na lepsze (droższe) przetworniki mija się chyba z celem. Zestaw którego obecnie używam jest zestawem zastępczym którego używam w Poznaniu na studiach i dokładanie do niego ponad 150zł jest po prostu bez sensu. Tym bardzej, że kolumienki nie są pierwszej młodości. Porównałbym to do kupowania nowych felg do starego pordzewiałego grata.

A jakże. Przyzwoite wysokotonowe mogłyby być za dobre w stosunku do reszty...

Polecam kupić porządne Infinity! Z tym, że będą one sporo starsze...:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

A jakże. Przyzwoite wysokotonowe mogłyby być za dobre w stosunku do reszty...

Polecam kupić porządne Infinity! Z tym, że będą one sporo starsze...:)

W domu mam swoje poczciwe Infinity ref. 51 MKII, naprawę sporo przy nich grzebałem (wygłuszenie, okablowanie i nieszczęsne przetworniki wysokotonowe, które wymieniłem na przyzwoite Vify) i przy dobrym ustawieniu potrafią zaskoczyć. Jak już pisałem ten zestaw służy mi raczej do "brzdękania" niż do odsłuchu. Są to małe monitorki wypełniające pomieszczenie poniżej 10mkw. Nie wymagam od nich więcej niż było, chcę żeby grały tak jak przed usterką.

W domu mam swoje poczciwe Infinity ref. 51 MKII, naprawę sporo przy nich grzebałem (wygłuszenie, okablowanie i nieszczęsne przetworniki wysokotonowe, które wymieniłem na przyzwoite Vify) i przy dobrym ustawieniu potrafią zaskoczyć. Jak już pisałem ten zestaw służy mi raczej do "brzdękania" niż do odsłuchu. Są to małe monitorki wypełniające pomieszczenie poniżej 10mkw. Nie wymagam od nich więcej niż było, chcę żeby grały tak jak przed usterką.

Możesz jaśniej?

Reference 51- to chyba małe podłogówki?

Te masz w domu - tak piszesz.

A jakie to małe monitorki zepsuła płeć piękna? Bo w tytule jest, że szukasz wysokotonowych do Reference...

Ale jaki model?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Możesz jaśniej?

Reference 51- to chyba małe podłogówki?

Te masz w domu - tak piszesz.

A jakie to małe monitorki zepsuła płeć piękna? Bo w tytule jest, że szukasz wysokotonowych do Reference...

Ale jaki model?

tak, małe podłogówki (20cm bas)

a szukam wysokotonowych do reference 1MK2

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tak, małe podłogówki (20cm bas)

a szukam wysokotonowych do reference 1MK2

Faktycznie, w tym wypadku ciężko będzie.

Widzę, że wysokotonówki w tej, niezbyt udanej serii, produkowanej już w Danii, padają jak muchy:( Nie tylko Tobie...

Moje rada?

Kupić starsze monitory Infinity (i podłogowe też)! Tu wysokie tony są nie do zajechania. I GRAJĄ! A gdyby nawet - to jest sporo używek na rynku.

Ew. wsadzić do monitorków bele co. Te wysokotonowe przetworniki wyglądają na tak "dobre", że ciężko je dostać z drugiej ręki...

Pozdr.

Dokładnie jak mówisz, te tweetery to JEDNA-WIELKA-POMYŁKA, dlatego też wymieniłem je w swoich podłogówkach. Jeszecze jedno pytanko, co się stanie jeżeli włożę do nich wysokotonowce o impedancji 8ohm? Z tego co pamiętam to te monitory są 6ohm'owe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.