Skocz do zawartości
IGNORED

xindak 8800 MNe kto słyszał kto ma?

ankos44

Rekomendowane odpowiedzi

W prasie zagranicznej piszą że to prawdziwa okazja w tej cenie i trudno szukać konkurencji w o wiele droższych ,uznanych tzw."markowych" konstrukcjach. Jeśli słyszeliście jak to gra proszę o komentarz i ewentualne porównanie do czegoś bardziej znanego.

Nie słuchałem ale mam A600P i nie tylko ja uważam że to fantastyczny piec zarówno brzmieniowo jak i wykonaniem.

Mocy raczej nigdy nie braknie a nowa konkurencja wygląda blado w tej i dużo wyższej cenie.

Monobloki to zawsze dodatkowe koszta na osobne obudowy więc cięcia gdzieś muszą być. może wato brać pod uwagę A600P ?

No i mogli by zrobić jakieś porządne pre do tego :)

Rochu.

Gdybym nie słyszał tego co słyszałem to bym w życiu nie kupił czegoś rasowego made in China z napisem XINDAK chociaż w tej cenie mogłem mieć choćby używanego Passa .

Zresztą jako elektronik i od lat grzebiący w klockach mogę tylko napisać że większość " rasowych " firm mogło by brać przykład z wykonania czy użytych elementów od tej końcówki.

Ja je miałem u siebie. Bardzo dobre materiały, świetnie się prezentują, widać że nie oszczędzano. Powszechnie chwalone, podobno kładące na łopatki droższe konstrukcje. Być może, u mnie nie spasowały się z Thielami, ale Thiele są bardzo wymagające. Nie twierdzę jednak, że te monobloki są niewarte zainteresowania, natomiast należy je po prostu posłuchać w swoim systemie. Ta zasada zresztą obowiązuje zawsze. Dystrybutor Xindaka to umożliwia: robisz im przelew, oni wysyłają sprzęt i jak ci nie pasuje to masz 10 dni na zwrot. Ba, umożliwiają to wręcz przepisy dot. zakupów na odległość. Warto korzystać.

• 2 tygodnie później...

tak,A Klasa gra z Ariesami wybitnie.Jak zagrają mono Xindaki?zależy jakie dobierzesz pre/Firmowe jest przeciętne.

Czyli xindak PA-M 20W w klasie A przy 8 omach powinien dać sobie doskonale rade z ariesami ? Ariesy 4ohm czyli moc wzmacniacza powinna być większa niż 20W deklarowana dla 8 ohm? W opisie wzmaka nie ma nic o kolumnach 4 ohm dlatego pytam.

Do 8800mne dedykowany pre odpada.Jeśli już to chce daka z funkcją pre. Myślałem nad heglem hd 20. na razie mam matrix mini i słucham go z lampom ale tranzyztor też mnie korci;)) xindaka PA-M opisał nasz forumowy kolego więc też mogło by być piknie a połowe taniej.

ankos44

Te 20W w klasie A zagrało lepiej niż mój mocarny Atoll IN200 i Roksan Caspian M2 z kolumnami Minas Anor IIII.

Jak zagra z Aries-ami tego nie wiem ale nie ma się co bać o to że nie da rady :)

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Kubeł - co konkretnie nie sprawdziło się u Ciebie - moc, barwa, niskie tony?

Niby wszystko było, fajne dźwięki, ale mało w tym muzyki, zaangażowania. Niewykluczone, że z odpowiednim pre zagrałyby inaczej. Ja je połączyłem z modyfikowanym pre Vellemana, puszczałem je również saute z regulowanego wyjścia Ayona (ma ono bardzo wysoki poziom, więc miało to sens). Jednak nie spasowały się z resztą toru. Zresztą kilka innych zacnych tranzystorów też nie chciało zagrać i dopiero Unison Research S6 dogadał się z Thielami. Ale tak jak wspominałem Thiele to krew, pot i łzy przy dobieraniu im towarzystwa. Ale jak dobierzesz... :).

• 5 miesięcy później...

ankos44

Te 20W w klasie A zagrało lepiej niż mój mocarny Atoll IN200 i Roksan Caspian M2 z kolumnami Minas Anor IIII.

Jak zagra z Aries-ami tego nie wiem ale nie ma się co bać o to że nie da rady :)

pzdr.

Patryk

A wystarczyło wymienić kable przy Atollu :-)

Patryk

A wystarczyło wymienić kable przy Atollu :-)

Gratuluje zadowolenia, ale system złożony przeze mnie gra zupełnie inaczej aniżeli Atoll, sam Xindak ma inny charakter.

Pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.