Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  27 członków

Panasonic Klub
IGNORED

PANASONIC CLUB

Rekomendowane odpowiedzi

Można na dwa sposoby podłączenia.

1. Analogowy z wyjścia słuchawkowego za pomocą połączenia kablem mini jack stereo na 2x cinch. Należy poziom sygnału wyjścia słuchawek podnieść w ustawieniach telewizora.

2. Wyjście cyfrowe SPDIF z telewizora połączyć kablem optycznym z wejściem DAC no amplitunera.

Oba rozwiązania oferują bardzo przyzwoitą jakość dźwięku.

Bardzo dziękuję! Poszło po mini jack - 2x cinch. Teraz wszystko działa. Nawet kupiłem najtańszy kabel i jest spoko.

Bardzo dziękuję! Poszło po mini jack - 2x cinch. Teraz wszystko działa. Nawet kupiłem najtańszy kabel i jest spoko.

Miłem też takie połączenie, ale przez tą przejściówkę euro-audio, dziwięk jest lepszy, silniejszy sygnał jak z gniazda słuchawkowego.

Pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Być może, ale do radia internetowego wystarczy tak jak jest. Może za jakiś czas wypróbuję też to drugie rozwiązanie.

Różnica jest słyszalna bardzo dobrze, nawet na zwykłych drutach, dlatego zrezygnowałem z wyjścia słuchawkowego.

Jeżeli słuchasz radia to tymbardziej sobie poprawisz, daj się przekonać, bo warto. koszt przejsciówki+zwykły kabelek RCA

to ok.20zł.Ja byłem bardzo mile zaskoczony, tym połączeniem, i jestem nadal, dlatego Tobie serdecznie polecam.

Nie będziesz żałował.Też tak sobie mówiłem na początku, że przez g.słochawkowe mi starczy, ale teraz jestem innego zdania.

Pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Pewnie tak, ale z drugiej strony u mnie najpier trzebaby podłączyć przejściówkę nr 1 (bo nie ma Scart w TV), później przejściówkę nr 2 i dopiero RCA. Tyle przejściówek nie wiem czy będzie miało pozytywny wpływ. Czy przy słuchaniu w ten sposób przełączasz wtedy na AV1 czy nic nie trzeba robić? W sumie RCA mam, tylko kupić przejściówke i sprawdzić.

• 4 tygodnie później...

W ostatnim czasie miały miejsce aktualizacje oprogramowania dal odtwarzacza DMP-BD500. Najnowsza wersja nosi numer 1,53.

W związku z zainteresowaniem i licznymi pytaniami przedstawię wkrótce na przykładzie mojego TX-P50UT50E korektę ustawień obrazu.

I ja mam plazmę Panasonica P42ST50E i też jestem bardzo zadowolony. Jak dla mnie jedynym minusikiem jest buczenie, szczególnie przy jasnym obrazie.

Masz niedokręconą śrubkę gdzieś wewnątrz obudowy, to dość popularna "usterka" ;) Wystarczy znależć i dokręcić. Albo jak tv jest jeszcze na gwarancji to serwis zrobi ci to na miejscu w domu.

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

No cóż zanabyłem to "BDT Cinquecento" i jest podłączone do amplitunera Denona i następnie do plazmy Samsunga poznaję co potrafi póki co.

"Do kompletu" mam kompakcik Panasonica LX-7 co zdjęcia 3d robi czyli zapisuje pliki MPO.

Muszę jednak kupić jeszcze okulary do Samsunga..

No to na razie.

• 1 rok później...

Naprawde zazdroszcze ludziom, ktorzy jaraja sie Panasonikiem.

Aparaty robia wysmienite, wraz z Olympusem zabijaja lustrzanki. Dopisuje sie do klubu jako posiadacz bezlusterkowca Panasonic Lumix GX7 + obiektywu Panasonic 25mm f1.7. Dodam sluchawki RP-HTX7 (modowane) ktore moim zdaniem do 250-300zl nie maja zbyt wielu rywali.

:)

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• 1 rok później...

Ktoś wie czy na BDT500 da się włączyć youtube?

Mam wiele innych serwisów a tego mi bardzo brakuje jako że moja plazma nie ma smart.

Próbuje tez po wi-fi direct podpiąć smarkfona niby połączenie kończy sie sukcesem ale udostępnianie nie działa.

• 3 lata później...
  • 1 miesiąc później...

Czy klub żyje?

Panowie, czy możecie sprawdzić jak długo ładuje się Netflix na waszych odtwarzaczach UB820?

Od momentu wciśnięcia klawisza na pilocie do pokazania się ekranu z napisem Netflix - u mnie mija 1 min. 10 sek. Połączenie z siecią kablem. Na moim poprzednim panasoniku BDT570 trwało to moment...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.