Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor do 4000zł max 4500zł

Kevin_007

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki darex za info, troszke mi sie nie usmiecha przeskoczyc z 80" lcd na 90" obraz z projektora ,no nic trzeba bedzie poszukac cos odpowiednio jasnego przynajmniej zeby na te 120" wystarczylo bez szalensw

ps. dla mnie ta optoma HD25 zamiata benq

Sharp AQUOS 80" Full LED LC-80LE645E .......Benq w1070 120" ... clone Pro-Ac d100 kino+ tannoy mercury 7.4 stereo... 4K... 4k ultrabox+

No właśnie na tym filmiku Optoma wychodzi duzo lepiej, tylko ciekawe czy w prawidłowy sposób projektorki były skalibrowane do testu. Koledzy piszą na forum, że Sony lepiej daje sobie radę na większych powierzchniach.

Jaki model sonego? HW50 czy moze jakis inny?

Sharp AQUOS 80" Full LED LC-80LE645E .......Benq w1070 120" ... clone Pro-Ac d100 kino+ tannoy mercury 7.4 stereo... 4K... 4k ultrabox+

Dziwne, bo benq na zagranicznych forach ma bardzo dobre opinie i podobno jest lepszy niż Optoma 25. Być może jest tak jak Darex pisze - niepoprawnie skalibrowane projektory.

Co do Sony, tutaj nawet 200" tego projektora nie przestraszy, ale cena też nie jest niska. Ja swojego kupiłem za 12,5 w sklepie ale to i tak 2 x wiecej niż zakłada twój budżet.

Dużo też zależy od tego w jakich warunkach będziesz odtwarzał obraz.

Pod uwagę możesz też wziąć Mitsu hc4000 gdzie u znajomego na 120" radzi sobie poprawnie.

Peritus ,chce zobaczyc w praktyce jak ten obraz bedzie wyglądal i nie chce zaczynac od drogiego modelu bo byc moze to nie jest dla mnie ,chce cos kupic w miare dobrego do 5k,jezeli sie okaze ze ten obraz duzo nie odstaje od plazmowego wtedy mozna sie pokusic o jakiegos sonego co bedzie wymiatal na 150"-200"

Ale hw30 też kosztuje koło 9 tysi. Co prawda jest to już zupełnie inna liga. Z tego co wiem to u dystrybutora jest teraz jakaś mega promocja na set Sony hw30 3D, ale szczegółów nie znam. Możesz pogadać też z użytkownikiem skalmen. Ma on bardzo dużą wiedzę na temat projektorów i sam miał już ich kilka :) ma też sprzęt do kalibracji projektorów.

W tym przedziale cenowym wybór jest spory. Może w Twojej okolicy masz szansę zobaczyć jak takie projektory spisują sie na żywo.

Chce zebrac do kupy kilka szt godnych uwagi i z takim zamiarem wyskoczyc gdzies na testy porownac optome z benQ moze jeszcze jvs lub sharpa i potem cos z wyzszej polki ,ale realne szanse ze bedzie to wszystko w jednym salonie jest znikoma,macie moze jakies propozycje gdzie sie udac do najbardziej wypasionego sklepu z projektorami???

ps. oczywiscie z mozliwoscią przetestowania

Prosze o namiary w Krakowie ,moze ktos byl testowal i poleca jakis sklep?

tutaj zapytaj co aktualnie mają

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tomas73, koledzy odpowiadają Ci Sony. To bardzo dobry wybór względem jasności, ekran 120 cali o którym piszesz to "drobna pesteczka" i nie piszę tego bo mam. Jeden z ekranów ma u mnie 136 cali i projektor chodzi na trybie low lampy. I żeby była jasność to nie kwestia kompromisu typu wielkość ekranu/jasność. i nie chodzi tylko o jasność , bo jeżeli to Twój pierwszy projektor to z soniakiem nawet jak mój HW 20 będziesz zbierał szczękę z podłogi za ogólna jakośc obrazu. A porównania bo widziałem w akcji wszystkie trzy polecane. 20-tka na lekko lepszy kontrast od 30-tki mimo że to starszy model, tj. raczej jest to ten sam srzęt tylko 30-tka z odsługą 3D i delikatnie innym kontrastem. Szczerze to o tym piszą testerzy a ja miałem wątpliwości. 50-tka to fajna maszyna, czarny jeszcze czarniejszy i jakby jeszcze bardziej ostry i pewnie w 3D będą spore różnice ale mnie na razie 3D nie brało jakoś . Jeśli nie boisz się używki a chcesz się zmieścić w budzecie to dwa niższe modele są po prostu świetne.

Dzięki Risto za podpowiedz ,nie omieszkam przetestowac soniakow ,ale nie ukrywam ze uzywka srednio mnie interesuje ,na poczatek wole cos tanszego ale jednak z gwarancją na 3 lata,nio chyba ze roznica bedzie na tyle widoczna......

• 4 tygodnie później...

Szukam projektora w cenie ok 4-5tyś, dla znajomego. W uzasadnionych wypadkach może być wyższa kwota. Wstępnie wybrałem optome hd 30 i mitsubishi hc4000, który z nich będzie w stanie wyświetlić duży obraz z bliskiej odległości tj. 3m?

Oba to wiekowe już modele, MItsu już nie produkowany. MItsubishi wyświetli duży obraz z 3 metrów Optoma mniejszy.

co byś zaproponował w tym przedziale cenowym, z dobrą jakością i z dużym obrazem z tej odległości?

Duży obraz to chwalony Benq w1070 jakośc bardzo dobra i cena około 3,1 tyś, Optoma HD131x nieco mniejszy obraz jakośc podobna i na tym w przedziale do 5 tyś bym się zatrzymał oba mają 3d.

• 1 miesiąc później...

czy to darbee poprawia obraz lepiej niz Oppo ? Czy porownywales go z innymi procesorami obrazu typu DVDO, Lumagen itd? Wreszcie, czy nie napotkales HDMI issues, o ktorych tak glosno w kontekscie tego urzadzenia?

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Potwierdzam ten Benq sporo namieszał w swojej klasie, to jeden z najlepszych projektorów 3d do 5 tys złotych

aż mnie krew zalewa jak ktoś twierdzi że Benq robi lepsze projektory od Optomy na Yt można zobaczyć porównania benq do optomy
  • 2 tygodnie później...

Racja ,testowalem Benq z Optomą i nie wiem skąd te zachwyty nad modelem 1070 ,dla mnie obraz duzo gorszy od Optomy ......

Ja testowalem kilka PJ , wczesniej mialem sanyo z700 obraz jak na poczatek przygody Pj byl spoko, ale zaczelo mnie bardziej wciagac wiec zaczalem testowac rozne marki, a wiec byl to mits hc4000 , epson 3600 , Optoma HD 300X. panasonic pt3000 , i w koncu sony hw10 .

Sony wygral z nimi pod kazdym wzgledem , a najbardziej roznica jest w czarnym, dyskwalifikowal wszystkie wyzej wymienione modele pod tym wzgledem, Panasonic moze mial troche lepsze kolory ale sony bardziej naturalne, jak na moje oko.

Wiec jestem szczesliwym posiadaczem hw10 i to za 500 euro :) z nowka lampa.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

aż mnie krew zalewa jak ktoś twierdzi że Benq robi lepsze projektory od Optomy na Yt można zobaczyć porównania benq do optomy

Kolego jak byś umiał czytać to byś nie krytkował. Sprawdz co wcześniej napisałem i wrzuciłem link z Youtube. Gdzie napisłęm poza tym że jest lepszy gdzie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.