Skocz do zawartości
IGNORED

Używane kolumny do 700zł

fv

Rekomendowane odpowiedzi

Przez długi czas mażyłem o zakupie Gale 3020 i ogólnie kręciłem się wokół nowych kolumn do 700zł. Cały czas jednak w głowie kołatała mi się myśl: przecież używane pewnie będą za tą cenę o wiele lepsze. Zapytuję więc Was, doświadczonych - jakie kolumny warto zakupić ? Na allegro są same AudioMega albo jakieś miniaturki miniaturek. W grę wchodzą wyłącznie kolumny podstawkowe. Pomóżcie mi nie przepłacić ;-)

Chodzi mi o kolumny które są w miarę dostępne na rynku wtórnym i będą grały lepiej niż Gale 3020.

PS: do 700zł oznacza dokładnie to co się przez to rozumie. Zatem nie 'dołóż 200zł i kup XXX'. Siedemset złotych to absolutne maksimum, wolałbym wydać 500zł.

https://www.audiostereo.pl/topic/10048-u%C5%BCywane-kolumny-do-700z%C5%82/

Miałem podobny pomysł, ale sprzęt używany ma to do siebie, że nie wiesz czy poprzedni użytkownik go szanował. Kupisz używane, trochę pograją i zaczną się wydatki np. w postaci regeneracji głośników.

Ja poszedłem w inną stronę: spróbuj sam zrobić sobie kolumny - pudła zamknięte nie są zbyt trudne. I koszty rozkładasz w czasie - jeśli coś w nich zaczyna Cię męczyć, wymieniasz (miesiąc temu wymieniłem kondensatory na Jantzen - 50 zeta).

Jeśli używane to jak dla mnie najlepiej kupić krajowe. Jakby co dostaniesz głośniki do których masz wyliczone pudła i ich ewentualna wymiana/regeneracja będzie tania i łatwa.

pozdrawiam

Jestem skłonny podjąć ryzyko jeśli chodzi o użwane ;) Natomiast na DIY niestety nie mam ani umiejętności ani czasu. Jeśli chodzi o krajowe monitorki to które byłyby warte uwagi ? Zaznaczam że pokój mam 10m^2...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.