Skocz do zawartości
IGNORED

Związki partnerskie

Rekomendowane odpowiedzi

a tutaj ładnie poukladane dla kazdego w tym dla kazdego idioty zainteresowanego nauka masturbacji.Kto jak i z kim.

Warszawa jest dla wszystkich, dlatego chcę, żeby była miastem bez dyskryminacji, bez języka nienawiści i przemocy. Miastem różnorodnym i przyjaznym. Obowiązkiem samorządu jest stać po stronie społeczności wykluczanych i dyskryminowanych” – napisał Rafał Trzaskowski we wstępie do deklaracji, którą w Legnicy uznano za moralnie złą, szkodliwą i niemożliwą do zaakceptowania przez katolików.

Co zawiera warszawska deklaracja?  Zapowiedź reaktywacji hostelu dla osób LGBT+, które znalazły się w sytuacji kryzysowej. Wprowadzenie miejskiego mechanizmu zgłaszania, monitorowania i prowadzenia statystyk zachowań mogących mieć znamiona przestępstwa z nienawiści motywowanych homofobią i transfobią oraz zwiększenie dostępności wsparcia psychologicznego i prawnego dla osób LGBT+ będących ofiarami przestępstw z nienawiści. Wprowadzenie do stołecznych szkół „latarników” (nauczycieli i pedagogów, którzy będą monitorować sytuację uczniów LGBT+)  i wzmocnienie działań antyprzemocowych.  Wprowadzenie edukacji antydyskryminacyjnej i seksualnej w każdej szkole, uwzględniającej kwestie tożsamości psychoseksualnej i identyfikacji płciowej, zgodnej ze standardami i wytycznymi Światowej Organizacji Zdrowia (WHO). Aktywne wspieranie nauczycieli i dyrektorów przyczyniających się do tworzenia szkół otwartych i tolerancyjnych. Otwartość na inicjatywy organizacji działających na rzecz środowiska LGBT+. Patronat prezydenta Warszawy nad Paradą Równości. Zapewnienie wolności artystycznej w miejskich instytucjach kultury. Rozpoznanie potrzeb i wsparcie klubów sportowych skupiających osoby LGBT+. Podpisanie i wdrożenie Karty Różnorodności w urzędzie i jednostkach miasta stołecznego Warszawy. Współpracę z pracodawcami przyjaznymi dla osób LGBT+. Stosowanie klauzul antydyskryminacyjnych w umowach z kontrahentami miasta. Powołanie pełnomocnika ds. społeczności LGBT+. Pełna treść deklaracji jest TUTAJ

Co zawiera stanowisko Rada Katolików Świeckich przy Biskupie Legnickim? Zaczyna się od przypomnienia biblijnego opisu upadku Sodomy, fragmentów Ewangelii św. Mateusza o gorszycielach, listów św. Pawła do Koryntian oraz do Rzymian. Z tego rada wysnuwa wniosek, że działania władz publicznych  – a zwłaszcza odwołanie się do standardów WHO (Światowej Organizacji Zdrowia) jako bazy dla edukacji seksualnej – są antyludzkie, antykatolickie i bluźniercze. Rada sprzeciwia się przyznawaniu – jak to ujmuje -  “szczególnych praw” parom, które nie są małżeństwami. W tym kontekście pisze “neomarksistowskiej ideologii gender”, która w ten sposób “dąży do zniszczenia rodziny”. W ramach wychowania seksualnego młodzieży zaleca “skromność i opanowanie popędów”. W stanowisku czytamy, że Karta “krzywdzi dzieci i służyć będzie wprowadzaniu ich w niebezpieczne praktyki życia intymnego nieakceptowane przez rodziców z powodów moralnych i zdrowotnych. Potwierdzeniem takich skutków narzucanych kierunków wychowawczych może być doświadczenie takich krajów, jak np.: Niemcy, Szwajcaria czy Wielka Brytania”. Rada uważa ponadto, że warszawska deklaracja łamie Konstytucję RP. Pełna treść stanowiska jest TUTAJ

Stanowisko Rady zostało przedstawione podczas konferencji prasowej przez mec. Stanisława Andrzeja Potycza – przewodniczącego zarządu Rady, dr. Zbigniewa Rudnickiego – wiceprzewodniczącego oraz senatora Rafała Ślusarza (PiS) – członka zarządu. Rada Katolików Świeckich przy Biskupie Legnickim z założenia ma pomagać w rozeznawaniu problemów religijno-społecznych i poszukiwaniu ich rozwiązań, współpracować z ruchami i stowarzyszeniami katolickimi oraz budować klimat zaufania do Kościoła.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

FOT. DIECEZJA.LEGNICA.PL

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls

39 minut temu, muls napisał:

tutaj ładnie poukladane dla kazdego w tym dla kazdego idioty 

No i znów te same smęty, dla tych samych idiotów.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

10 minut temu, muls napisał:

to zdecydowanie dla ciebie jest 

Tym się tym podniecasz, więc jak widać to Ty jesteś tym idiotą, do którego jest to skierowane..

15 minut temu, muls napisał:

...wiec pelna zgoda.

Nie Muls, brak zgody. Wszak zaprzeczasz faktom.

Godzinę temu, toptwenty napisał:

?

Po prostu. Pomiędzy dwiema grupami kłócących się ze sobą idiotów o skrajnie odmiennych poglądach zawsze jest wspaniałe życie. Zawsze. Tylko aby to dostrzec, trzeba nie być idiotą.

15 minut temu, muls napisał:

a ty obecnie gdzie sie znajdujesz bo juz trudno uchwycic czy sam wiesz..

Od początku i niezmiennie gdzieś pośrodku pomiędzy idiotami.

sprobuj to udowodnic  racjonalnie wpisami.Twoja własna opinia o sobie raczej nikogo nie interesuje kto nie jest idiota.,Sama  w sobie swiadczy o wysokim stopniu megalomanii ktora objawia sie idiotom.

Edytowane przez muls
4 minuty temu, muls napisał:

Twoja własna opinia o sobie raczej nikogo nie interesuje... 

To po co o nią pytasz?

4 minuty temu, muls napisał:

...sprobuj to udowodnic  racjonalnie wpisami.

Udowodniłem wielokrotnie, nie mój problem, że nie zrozumiałeś dowodu.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

To po co o nią pytasz?

sam sie oglaszasz szymonku a  nikt cie nie pyta

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Udowodniłem wielokrotnie, nie mój problem, że nie zrozumiałeś dowodu.

z tym tez pozostan  uradowany.

8 minut temu, muls napisał:

z tym tez pozostan  uradowany.

Moda na idiotyzm nie cieszy, bo skutki bywają opłakane:

12 minut temu, muls napisał:

nikt cie nie pyta

36 minut temu, muls napisał:

gdzie sie znajdujesz

Czyli Ty, to ten "nikt", który nie pytał? Coś tu nie gra, bo ten "nikt" właśnie spytał. 

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Pomiędzy dwiema grupami kłócących się ze sobą idiotów

Podziwiam skromną samokrytykę, ale poproszę o więcej.

14 minut temu, toptwenty napisał:

...poproszę o więcej.

Proszę bardzo dowód na idiotyzm turbotolerancji:

a czego to szymus jest dowodem .Jak ci sie to nie podoba to nie ogladaj  a jak ci sie podoba to ogladaj.I juz nie rozsmieszaj ludzi.Nie jest to zaden dowod na nic .Jak masz okazje to pisz jaki jestes fajny i to nam wystarczy.

Edytowane przez muls
20 minut temu, muls napisał:

czego to szymus jest dowodem

Że Waszą turbotolerancję wykorzystano abyście przytakiwali idiotom. Bo to, że jakiś idiota marnuje dziecku życie, wychowując je wbrew normom społecznym, to nie powód aby zmieniać normy społeczne, a edukować idiotów. 

szymonek to nie twoje dziecko a sam pisales ze za wychowanie dzieci moga odpowiadac tylko rodzice.Napisz do nich to co tutaj.I rownoczesnie napisz  im ze jestes fajny i nie turbulencyjny.

38 minut temu, muls napisał:

Jak masz okazje to pisz jaki jestes fajny i to nam wystarczy.

Bez przesady - to, że jestem ponad Wami, nie oznacza jeszcze, że jestem jakiś zaje...piii...sty. Jestem po orostu normalny, bo nie mam beretu zrytego przez KK i PiS, tak Wy i Wasi wyimaginowani przeciwnicy. 

8 minut temu, muls napisał:

szymonek to nie twoje dziecko a sam pisales ze za wychowanie dzieci moga odpowiadac tylko rodzice.Napisz do nich to co tutaj.I rownoczesnie napisz  im ze jestes fajny i nie turbulencyjny.

A po co? Prawdopodobnie tyle samo pojmą co i Ty - czyli nic. To biedne dziecko nie jest efektem jakichś wyższych wartości, a zwykłego braku zrozumienia tematu.

szymonek jasna sprawa ze braku zrozumienia  tematu ale wiesz co szymonek .Mnie juz zupelnie znudziła rozmowa z durnierm.Sprobuj ze slawusiem. bubusiem, tomusiem  etc....Moze oni cie bardziej zrozumiom....a nawet przytulom.Czego ci wyraznie brak.

18 minut temu, muls napisał:

...rozmowa z durnierm.

A kto jest w rozmowie durniem, skoro Ty jedyne co robisz, to obrażasz, a ja cały czas piszę o sprawach, za którymi jak sam przyznajesz nie nadążasz? Wróć do wątków politycznych i kościelnych, bo to odpowiedni dla Ciebie poziom. Ta wystarczy stanąć po jednej stronie i głośno krzyczeć. Szkoda, że te praktyki wraz z kolegami-lajkoklikaczami po całej Bocznicy roznosicie. 

11 minut temu, muls napisał:

...c*p c*p cipuchna...

I w zasadzie tak można streścić cały Twój merytoryczny wkład w dyskusję. 

27 minut temu, slawek.xm napisał:

...nie masz niestety na co liczyć... 

Biorąc pod uwagę całokształt twórczości, to jedyne na co Muls liczy, to lajki. 

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Bez przesady - to, że jestem ponad Wami, nie oznacza jeszcze, że jestem jakiś zaje...piii...sty. Jestem po orostu normalny, bo nie mam beretu zrytego przez KK i PiS, tak Wy i Wasi wyimaginowani przeciwnicy. 

A po co? Prawdopodobnie tyle samo pojmą co i Ty - czyli nic. To biedne dziecko nie jest efektem jakichś wyższych wartości, a zwykłego braku zrozumienia tematu.

To po prostu istna erupcja skromności.I to bez beretu.

A tymczasem amerykańscy imperialiści szargają nasze świętości. Najpierw Walasiewiczówna, a teraz Pułaski.

Ukryta Zawartość

Żeby sie tylko szymuś i jego kamaryla nie targnęli!

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

nie masz niestety na co liczyć

Liczę na Twoją radochę. Wiem, że Ci się spodoba.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez toptwenty
24 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To po prostu istna erupcja skromności. 

A uważasz, że kierując się skromnością, powinienem obelgi pod własnym adresem potraktować jako argumenty i przyznać np Muls rację? A właściwie to w czym, skoro nic na temat nie pisze, tylko zaśmieca wątek swoimi polityczno-kościelnymi fobiami?

24 minuty temu, toptwenty napisał:

Żeby sie tylko szymuś i jego kamaryla nie targnęli!

Skoro wpadłeś na tak idiotyczny pomysł aby oceniać czyjeś dokonania przez pryzmat jego zaburzeń tożsamości płciowej, to napisz, dlaczego ten idiotyczny pomysł mi przypisujesz? Twój idiotyczny pomysł - Ty jesteś idiotą. Nie przestaniesz być idiotą tylko dlatego, że spróbujesz komuś swój idiotyczny pomysł przypisać. To nie działa jak spowiedź. 

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, toptwenty napisał:

Wiem, że Ci się spodoba.

co ma mi sie spodobać?

wyznania biseksualne?

psychiczne gierki i racjonalizowanie skrzywień?

jak mozna brac powaznie takie teksty?

"Myślę, że kultura lesbijska ma dużo plusów, ma swoją charakterystyczność, swoje znaczenia, zwyczaje, odrębność. Jedną z takich rzeczy jest dowartościowanie odwagi, jakiej wymaga bycie w naszym społeczeństwie kobietą-bez-mężczyzny. Niezamężną, niezwiązaną z mężczyzną, która jest tylko z innymi kobietami. Ale jeśli bycie lesbijką jest odważne, to czy bycie z mężczyzną jest nie-odważne, jest gorsze? Nie wiem, był szereg takich myśli, które mnie przygnębiały, mój jakiś wewnętrzny seksizm wobec osób, które są z mężczyznami wyszedł ze mnie i był jasno widoczny, bo skierowałam go przeciwko sobie"

papa teletubisiu

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.