Skocz do zawartości
IGNORED

Związki partnerskie

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, muls napisał:

tak mozna caly rok.

Oczywiście. Jeśli będziesz cytować wszystko, czego nie rozumiesz, to może Ci cały rok zejść.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Pilne, bo po drugiej stronie ulicy zaczyna się tzw "dzielnica pedalska", muszę wiedzieć przed czym chronić dzieci. 

zymon 1977

niestety moderacja nie rozumie sensu prowadzenia dyskusji z jednoczesnie stałym wkręcaniem moderacji w przebieg dyskusji

proponuje poszukac innej formy rozrywki lub pominąć w tym moderacje

A jeśli zrobi to baba z babą albo chłop z chłopem, to czy prawo może zmusić do przyjaznego uśmiechu kogoś, komuś się na ten widok rzygać chce?

A jeśli zrobi to baba z babą albo chłop z chłopem, to czy prawo może zmusić do przyjaznego uśmiechu kogoś, komuś się na ten widok rzygać chce?

W dniu 15.03.2019 o 11:43, szymon1977 napisał:

Nigdzie nie pisałem o traktowaniu zachiwań homoseksualnych jako wzoru! 

Nigdzie nie pisałem o traktowaniu zachiwań homoseksualnych jako wzoru! 

Edytowane przez muls

A teraz do sedna. Trójka bohaterów miała problem, bo wszelkie formularze w pytaniu o bycie w stałym związku, nie uwzględniały możliwości posiadania dwójki partnerów. A co powiecie na pomysł takiego małżeństwa Wy, nasi forumowi turbotolerancyjni mądrale, o poglądach skrzywionych 1000-letnią propagandą KK?

Dokładnie, dyskusję nt ludzkiej moralności poprzez krytykę KK i sprowadziłeś na czeroanie wzoru z Bonobo. 

Można tak powiedzieć... dopóki na tym powiedzeniu nie zacznie się wciskać bzdur typu 2% kontra 98% to norma, albo że homoseksualizm nie jest pomyłką ewolucji. Zaznaczę, że świadomość faktów nie oznacza braku tolerancji - wprost przeciwnie.

I kolejny fragment, który Twój brak zrozumienia tematu obnaża. Ogólnie to mam prośbę: jeśli masz coś do powiedzenia to powiedz - jeśli masz zamiar trolować wątek to skończ.

Edytowane przez szymon1977

Każdy bez tych związków" czy "każdy z tych związków"? No i domyślam się, że chodzi Ci traktowanie nieformalne. Przeciwko "traktowaniu jak" nie mam nic, ale wmawianie, że "to jest" małżeństwo, tu już nie bardzo.

najwiecej przeciez mowi twoje mowienie przed ktorym nie mozesz sie powstrzymac.Przypominam co cenniejsze mysli z twojej tolerancji.

o na prawdę wszystko, co wiesz na ten temat? A dlaczego nie trojga, skoro wbrew tradycyjnemu rozumowaniu mogą być to osoby tej samej płci? 

Edytowane przez muls
6 minut temu, muls napisał:

najwiecej przeciez mowi twoje mowienie przed ktorym nie mozesz sie powstrzymac.Przypominam co cenniejsze mysli z twojej tolerancji.

Mylisz własną głupotę z tolerancją.

"Zaznaczę, że świadomość faktów nie oznacza braku tolerancji - wprost przeciwnie."

A Ty przytakujesz teoriom sprzecznym faktami.

acja Niusiu. Za czasów bezmyślnej dyskryminacji były pedały, za czasów tolerancji są geje. Nawet za czasów tej modnej i równie bezmyślnej turbotolerancji.

Tak się zastanawiam, wypowiadające się w tym wątku, wychowane w czasach bezmyślnej dyskryminacji stare pryki głoszą potrzebę edukacji. Fakt, starym prykom edukacja się jak najbardziej się należy. Tylko na co ta edukacja dzieciom, które rosną w czasach społecznej akceptacji? Przecierz nie zwracają one większej uwagi na orientacją seksualną... dopóki oczywiście nie postanowią im w głowach namieszać stare pryki. 

A niech sobie rejestrują związki partnerskie jakie chcą. Dopóki będzie to związek partnerski a nie małżeństwo, to galimatiasu nie będzie. Trzeba dbać o tradycyjne wartości, a nie je dewaluować. Nonsensem dla mnie jest gdy możliwości zawarcia związku małżeńskiego domagają się związki, które przysięgi małżeńskiej nawet nie zamierzają spełniać. 

ak już stary pryku odrzuciłeś komunistycznokatolicką ciemnotę, to zamiast iść bezmyślnie w ciemnotę wciskaną przez LGBT (tym nie tylko homoseksualistów ale i pedofili), wypadałoby zgłębić wiedzę na omawiane tu tematy.

ak. Ty musisz uważać na przemycanie pedofilii np w proponowanych przez LGBT podręcznikach dla dzieci, czy takie idiotyzmy jak 25płci w ankiecie dla nastolatków. 

łuszna uwaga. Bo do spełnienia potrzeb, o których mówią homoseksualiści wystarczyłby związek partnerski. A tu kontrowersyjne "nie dla małżeństw pedałów" kontra równie kontrowersyjne "tak dla małżeństw homoseksualnych". Po co mieszać do wszystkiego małżeństwo? Żeby ludziom w głowach mącić kontrowersynymi hasłami? 

Turbotolerancja to odrzucenie tradycyjnych wartości, a nie zastąpienie ich lepszymi. Jakoś żad

umma summarum tolerancja tolerancją, a fakty faktami. Więc niech LGBT sobie robią co chcą, ale niech nie domagają się przytakiwania tezom sprzecznych z faktami.

Edytowane przez muls
14 minut temu, muls napisał:

tak na marginesie ty masz pierdolca z tym KK i PIS?

Ja? Nie Muls. To Tobie "pierdolec" na punkcie KK i PiS uniemożliwia logiczne myślenie w kolejnym temacie. Czysty przypadek, że stawiając się przeciwko KK i PiS, stajesz mniej więcej po właściwej stronie. 

zieciakowi? Nie. A jak już stanie się dorosły, i kaprysy dziecięce jego oraz turbotolerancyjne rodziców, zaczną rozmijać się z tym, do czego pchać go będą genetyczne uwarnkowania? Oczywiście jest (szacuję optymistycznie) 1% szans, że jako pomyłka genetyczna z ciałem mężczyzny a umuysłem kobiety będzie osobą transseksualną, ale 99% szans, że rodzice właśnie spier.lili mu życie.

Wychowywanie chłopca na osobę transseksualną nie jest normalne. Nikt nie zna przyszłości, ale szanse na negatywny skutek to 99

ez wątpienia styka to na zebranie sporej ilości głosów od wyborców, którzy wogóle nie interesują się polityką, i hetero-białego-pana w szarym garniturze, który głosiłby to samo wogóle by nie zauważyli. Grunt to być medialnym! 

Nie wiem. Śmietanka bocznicowa i tak będzie punktować obrażaniem KK, PiS i wszystkiego, co im się skojarzy. Bo ksiądz wydymał ministranta - ot i cała ich wiedza. Na każdy bocznicowy temat, nie tylko ten.

decydowanie bardziej. Ale żeby to zrozumieć, to najpierw trzebaby zrozumieć, że podział na mężczyzny i kobiety, nie jest idiotyzmem wymyślonym przez księdza, który zgwałcił ministranta. 

Hmmm... a brazylijscy homo nie mogli się jako związek partnerski zarejestrować, zamiast wcisnkać światu ciemnotę, że K-K i M-M to też małżeństwo?

iestety, ale pod pretekstem braku tolerancji, pretensje będą do całego Świata: bo kobita nie chce chłopa w sukience, chłop baby z kutasem, a ksiądz nie udzieli ślubu. A "dobrze bawiące się dziś dziecko" (jak jeden z turbotolerantów wypalił) kiedyś nie da sobie rady z własną odmiennością i zaćpane podetnie sobie żyły.

a teraz podyskutuj sobie sam z  soba na temat tolerancji.

19 minut temu, muls napisał:

a teraz podyskutuj sobie sam z  soba na temat tolerancji.

A z kim niby mam dyskutować, skoro Ty jako tolerancję rozumiesz zaprzeczanie faktom? "Ty rozumiesz" - śmiesznie wyszło.

9 minut temu, toptwenty napisał:

Sam z sobą, tak jak zwykle.

Tak. Jeden dwie godziny poświęcił na cytowanie fragmentów, z których nic nie rozumie, a drugi kolejny post pozbawiony treści merytorycznej zamieścił. Jaja sobie robicie mówiąc o dyskusji. 

35 minut temu, toptwenty napisał:

Nie nasza wina, że ktoś doopę wypina.

Nie tylko wypięliście, ale i sami nawzajem się zlaliści. Bo jak inaczej potraktowanć przedstswienie dowodu tolerancji jako dowód nietolerancji? Po imieniu: głupota. Taka, sama głupota jak w ramach tolerancji dla płaskoziemców uznać, że Ziemia jest płaska. Z tą Waszą głupotą w przyszłości faktycznie czeka Nas wizja przedstawiona w kabarecie linkowanym przez Sławka. Z jednej głupoty - w drugą głupotę.

3 minuty temu, toptwenty napisał:

Takich trzech jak Was dwóch - itd...

Syjamscy?

Ty, Muls... i kilku innych? Bez wątpienia. 

15 godzin temu, slawek.xm napisał:

ie pis..kaj zakompleksiony miłośniku samczych orgii

slawus a buk gdzie  w tym.Ta milosc co to emanuje a tobie wychodzi od..tem.

gdzie sie nie obejrzec to ty srasz miloscia az wszyscy musza sie wycierac.

i tak sie zastanawiam czy to wklepal ci koscioł czy tatus w swoim czasie.Nie zmienia to istoty ze tatusiowi...tez koscioł.

Edytowane przez muls

Nie unoś się tak Muls, bo choć po przeciwnej stronie stoisz, to o temacie masz równie marne pojęcie jak Sławek. Może obejżyj w końcu filmik i wyjaśnij, jaki jest sens ukrywanie przzed dzieckiem jego płci. 

21 minut temu, szymon1977 napisał:

. Może obejżyj w końcu filmik i wyjaśnij, jaki jest sens ukrywanie przzed dzieckiem jego płci. 

Ktoś ukrywa przed dzieckiem płeć biologiczną?

58 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Ktoś ukrywa przed dzieckiem płeć biologiczną?

Owszem. Niektórzy domagają się tego nawet od państwa. Są i tacy, nawet tutaj, którzy ten pomysł uznali za zasadny. Więc czekam na uzasadnienie. Tylko racjonalne, a nie turbotolerancją idiotycznego pomysłu rodzica.

Ale wiesz że płeć biologiczna nie jest to, to samo co tożsamość płciowa. Co do tej pierwszej raczej nie ma sposobu by ją ukryć.

Co do tożsamości płciowej to szerszy temat i nie na twoją głowę, skoro nie rozumiesz motywów rodziców, którzy buntują się przeciwko systemowemu wpisywaniu do akt płci biologicznej jakby komukolwiek było to do czegokolwiek potrzebne. 

21 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Ale wiesz że płeć biologiczna nie jest to, to samo co tożsamość płciowa. 

Serio!? Hahaha. 

21 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

...skoro nie rozumiesz motywów rodziców, którzy buntują się przeciwko systemowemu wpisywaniu do akt płci biologicznej jakby komukolwiek było to do czegokolwiek potrzebne. 

Temat bez wątpienia nie na Twoją głowę, skoro twierdzisz, że bez racjonalnego uzasadnienia należy zmienić stan obecny, będący odzwierciedleniem faktu. Na dodatek ukrywasz, że niewpisanie płci biologicznej jest krokiem do wychowania dziecka, jakby płci biologicznej nie posiadało.

Złapiesz kiedyś fajną laskę za siurka, mocno się zdziwisz, zapłacisz 500- za dyskryminację, to może zaczniesz myśleć. Na razie to wypowiadasz się bez myślenia.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Temat bez wątpienia nie na Twoją głowę, skoro twierdzisz, że bez racjonalnego uzasadnienia należy zmienić stan obecny, będący odzwierciedleniem faktu.

Psychologia rozwojowa to nauka, która nie stoi w miejscu i daje wiele racjonalnych przesłanek do tego by można było się zastanawiać nad tym czy systemowe wpisywanie do akt płci biologicznej ma jakikolwiek sens. Może dla ciebie to nieistotne zagadnienie bo dla ciebie "norma" to większość. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.