Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto kupić używane cd?

Bumbrum

Rekomendowane odpowiedzi

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

W używanych samochodach doliczamy wypierdziane przez poprzedniego własciciela fotele. Siadasz i czujesz się jakbyś nadepnął na purchawkę. I to jest najmniejsza kara.

Pomijam kwestie bezpieczeństwa czynnego i biernego starych, "sprawdzonych" konstrukcji.

Pomijam kwestie bezpieczeństwa czynnego i biernego starych, "sprawdzonych" konstrukcji.

Myślisz że nowa Panda jest bezpieczniejszym samochodem od takiej Laguny 2? Której jakby nie patrzeć stuknie w tym roku 12 lat. Też wolę nowe niż stare ale generalizować nie można.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

http://www.youtube.com/watch?v=cJrXViFfMGk

Można generalizować. Ty szukasz wyjątkowych sytuacji i takie się zdarzają.

Nie jestem przeciw używkom, ale potępiać w czambuł nowe?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Myślisz że nowa Panda jest bezpieczniejszym samochodem od takiej Laguny 2? Której jakby nie patrzeć stuknie w tym roku 12 lat. Też wolę nowe niż stare ale generalizować nie można.

Nie dyskutuj z nim. Frywolny jest najmądrzejszy, wszędzie bryluje, doradza tymczasem tak naprawdę nie ma nic do powiedzenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Nie jestem przeciw używkom, ale potępiać w czambuł nowe?

To nie jest tak. Problemem części użytkowników tego forum jest to, że istnieje czarne lub białe. I nic po środku. Czyli pliki są be, cd super. Albo odwrotnie. Tak samo stare-nowe. A wszystko ma swoje wady i zalety. Mam Sony CDP-S7. Nie wiem ile ma lat, ale raczej jest już pełnoletni. Działa jak po wyjściu z fabryki. Mam też Blu-raya Panasonica. Kupiony rok temu za śmieszne pieniądze i niespecjalnie oszczędzany. Działa bez zarzutu. Ale mam też dwuletni Tangent CDP-50. Już na problemy z odczytem. Używany mało, można powiedzieć że prawie nowy. Kosztował podobnie jak wspomniany Sony. Także nie można generalizować. Nie można opierać opinii o starym sprzęcie patrząc na handlarzy złomem z Allegro. Z ich ulubionym tekstem - "teraz już się takiego sprzętu nie robi". Robi się. Jest równie ładny jak tamten stary i ma do tego kupę funkcjonalności typu internet czy odczyt plików. Trzeba za niego odpowiednio zapłacić ale jest. Podobnie jak nie można opierać opinii o nowym sprzęcie na najtańszym, chińskim badziewiu. Należy się cieszyć że możemy wybierać. Choć czytając na Analogu wątek o sprzęcie z czasów PRLu odnoszę wrażenie że dla niektórych to jest problem.

Co do tematu - warto kupić używane cd. Szczególnie jeśli ktoś nie ma zbyt dużo środków i jest estetą.

W 2004 r najechałem na skrzyżowaniu w kumpla Sienę starą BMWE34.

Ruszałem spokojnie i nie zauważyłem jego stopów które pewnie mu nie działały. Padał deszcz , ja się zagapiłem i wjechałem mu w dupsko na półspprzęgle.

Koleś przeleciał całe skrzyżowanie bo miał skręcone koła i zatrzymał się trzema kołami na krawężniku.

Ja poczułem niewielki wstrząs jakbym dojechał do krawężnika .

Wyszedł na czworaka bo mu się złamało w Fiacie opacie. Dupa się podwinęła i odpadła z prawej strony nakładka na próg.

Ja miałem delikatnie przygniecioną nerkę która z zaprawką jeździ do dzisiaj u rodziców. Do tego pęknięty plastik pomiędzy tą nerką i lampą oraz na około 3mm wgniecenie na zderzaku od śruby podłużnicy Sieny.

Wgniecenie podgrzałem i wróciło na swoje miejsce.

Miałem też Punto I . Tam z kopa można wejść do środka przez blachę która jest tak twarda jak na puszkach po piwie.

Punto zaliczyło dwie delikatne kolizje kończące się unieruchomieniem auta. Dwa młotki na drodze go " wyprostowały "

Kilka lat temu w miej BMWE39 wjechał dziadek Fabią włączając się do ruchu na ślimaku.

Fabia wyglądała mocno nieciekawie a ja wymieniłem lusterko i zapolerowałem bok .

Ukryta Zawartość

Co do CD to szukać tylko takich z dostępnym laserem i mechaniką .

Philipsy czy Marantze z CDM4 grają intensywnie i bezawaryjnie do dzisiaj.

Sam sobie zostawiłem PD-9700 Pioneera którego mam w stanie fabrycznym i to jest wzór dla dzisiejszego HI ENDu jeżeli chodzi o jakość wykonania , elementy i niezawodność.

Ukryta Zawartość

Kilka lat temu w miej BMWE39 wjechał dziadek Fabią włączając się do ruchu na ślimaku.

Fabia wyglądała mocno nieciekawie a ja wymieniłem lusterko i zapolerowałem bok .

Akurat E39 jest mimo swojego wieku nowoczesnym i bezpiecznym autem. Natomiast zwykle jest tak że jak strefy zgniotu nie rozproszą energii zderzenia to może ona zrobić sieczkę w organizmie. Co z tego że blachy nietknięte jak Ci żołądek ucieknie na tylne siedzenie :)

Co do CD to szukać tylko takich z dostępnym laserem i mechaniką .

Pełna zgoda.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Muda,ale co ty porównujesz? Szroty o róznyhc masach gdy pojęcie bezpieczeństwa biernego dopiero kiełkowało w głowach producentów?

A pierdyknij ty dziś tą swoją E 34 w coś o podobnej masie z aktualnej produkcji. Zobaczymy jak będziesz wyglądał i czy będziesz tu jeszcze pisał.

Hehe, wystarczy niech pierdyknie w jakiś mały współczesny samochód. Śmierć.

Od 5.30

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

A pierdyknij ty dziś tą swoją E 34 w coś o podobnej masie z aktualnej produkcji.

Nie mam już E34 a mam E39.

Wybierając auto kierowałem się właśnie tym co się z nim dzieje przy wypadku.

Oglądałem też wiele tych prawdziwych i wiem jakie BMW są twarde oraz jak wyglądają po wypadkach i kto wychodzi z nich cało .

Koleś wjechał kiedyś Laguną I w traktor . Traktor przestawił spory kawałek i nic mu sie nie stało.

Też twarde auto

Mój klamot waży 1815kg i wiem też ze masa robi swoje .W małym aucie 100 poduszek nie pomoże jak waży połowę mniej od drugiego .

I tego się trzymam.

A że są cięższe i jeszcze lepsze auta .

Cóż , TIRem nie będę jeździł :)

Swoim E34 przecinam frywolny trucht jakiegos Fiata czy Forda na dzien dobry. Jak trzeba to i Opla z blacha grubosci gazety przepolowie.

I znowu trolling. I czołg przecinasz a nawet dwa na raz. Ech te BMW, przecinaki normalnie. Weź człowieku puknij się w czoło ale tak raz a dobrze. Zacznij wypożyczać tego swojego E34 to burzenia budynków. To taki pomysł na biznes.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wystarczy porównać solidność Mercedesa W 124 do współczesnych konstrukcji firmy która w ostatnich latach straciła cały swój prestiż.

Jednak szukanie na siłę analogii samochodów do elektroniki to pomysł sam w sobie bardzo głupi. Wyciągany z reguły przez dyskutantów którzy nic konkretnego nie mają do powiedzenia w temacie.

Wystarczy porównać solidność Mercedesa W 124 do współczesnych konstrukcji firmy

Nie piszemy tu o solidności a o poziomie bezpieczeństwa, na którą składają się różne czynniki.

Solidność to bezawaryjność-lepsze materiały do wykonania, dokładniejszy montaż i nie określania przez producenta "czasu życia" podzespołu. Natomiast poziom bezpieczeństwa jest to zupełnie co innego.

Jeśli chodzi o CD zauważam tu tę samą prawidłowość dotyczącą solidności.

Panowie przestańcie bez sensu pier.dolić, bo się temat rozmywa. To jest temat o odtwarzaczach CD a nie o autach :-)

Napiszcie może jakie odtwarzacze macie w środku u siebie i jak jest z głębią basu? No chyba, że macie jeszcze stare kaseciaki, to się nie odzywam

Gość rydz

(Konto usunięte)

Napiszcie może jakie odtwarzacze macie w środku u siebie i jak jest z głębią basu?

A proszę bardzo,Rotel RCD-855 napęd CDM-4/19 na TDA 1541A,cisza,tak pracuje,wczytanie płyty po zamknięciu szuflady 1 sekunda,a może i jej ułamek,

bas w porównaniu do Arcama CD-73 i Yamaha CDX-730E,potęga w skrócie.

Na pewno to jest sprawa zasobności portfela tylko .

Jeszce tak jak w moim przypadku sam potrafię naprawić to czemu nie używany jak najbardziej

oczywiście napisałem o szeroko pojętym audio

Sam mam marantz cd 63 przerobiłem na lampę i jak ktoś ma takie możliwość to proponuje

A proszę bardzo,Rotel RCD-855

I'm impressed, zamontowałeś go w samochodzie? Chciałem wiedzieć co macie zamontowane w środku ( w autach) ..........Ale gratuluję :)))))

Gość rydz

(Konto usunięte)

Przecia napisałeś:)

<br />Panowie przestańcie bez sensu pier.dolić, bo się temat rozmywa. To jest temat o odtwarzaczach CD a nie o autach :-)<br />

No to jak:)

<br /> Chciałem wiedzieć co macie zamontowane w środku ( w autach) <br />

?:))))

Witam

czytam i czytam całe forum tam i z powrotem ,znajomy zaraził mnie tematem stare dobre stereo .

tydzień przeglądam internet i to forum i wiecie co nie chcę zostać audiofilem .

Te wszystkie spory stare-nowe analog-cyfra pliki serwery 16-32 bit itd

Do tej pory bardziej zwracałem uwagę a t czego słucham a nie z czego słucham

Dla większości "audiofili" musi być bardzo frustrujące że z jednej strony jego zestaw nie jest idealny , bo piszą że można to i owo poprawić a z drugiej jest np. obóz nowego trendu strumieniowców ,plików itp i czy oni tak naprawdę nie mają czasami racji ??, ze względu na poniesione nakłady na "stary " system ,oceny obiektywnej brak .

wracając do tematu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jeden stary kultowy ,z 50% prawdopodobieństwem na wymianę lasera ,z 50% prawdopodobieństwem że już by grzebany nic nie wyszło i trzeba sprzedać ,( dajcie namiar na zaufanego sprzedawcę (sam serwisuje) takich staroci to o cenie nie będę za dużo dyskutować .

drugi nowy na gwarancji ,dodatkowe funkcje ,usb

czy różnica w brzmieniu pomiędzy nimi jest aż tak kolosalna ??

poza tematem

w skali od 1 do 10 gdzie dziesiątka to dobre CD a 1 - nie wiem może MP3

jaką jakość stereo uzyskam z DVD lub BD??

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w skali od 1 do 10 gdzie dziesiątka to dobre CD a 1 - nie wiem może MP3

jaką jakość stereo uzyskam z DVD lub BD??

Zależy z jakiego DVD czy BD.

Zależy z jakiego DVD czy BD.

Jeszcze nie kupiłem BD ale jak by coś Yamahy lub Pioneera ??? z 3D( czekam aż ceny jeszcze znormalnieją nie mam ciśnienia - za to mam jeszcze Panasonica 32 " w kineskopie, 56 kg ciężar gatunkowy jest co nie :)

Jaka kasa za 10 pkt a jaka za 5 pkt?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.