Skocz do zawartości
IGNORED

Handel używanymi plikami z muzyką.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ja już zostawiłem dosyć dla potomnych...

Ale Fryderyk wybitny był. Nawet jest patronem mojej byłej Podstawówki.

widzisz nawet skonczyles podstawówke , nie jest z tobą tak żle

szacunek , hehe

Gość partick

(Konto usunięte)

nie rozumiesz ze kultura jest bezcenna

człowieku, ja jestem gitarzystą klasycznym ale nie żyję z tego.

niemniej jednak, moi znajomi żyją z tego na całkiem niezłym poziomie - bez płakania i spamowania po forach.

ogarnij się, ok?

HQ, ja piszę o muzykach a nie grajkach :)

Czyli według Twojego pojęcia bracia Golec są grajkami, tak? To może napisz, jaka jest różnica między nimi, a muzykiem, którego posiadasz w domu, jak wcześniej zaznaczyłeś? No i na jakiej podstawie sądzisz, że bracia Golec są grajkami...???

Parker's Mood

Golcowie sa swietnie wyksztalceni , konczyli Akademie Jazzowa w Katowicach

a to ze graja muzykę prostą i ladna to tylko dlatego zeby zarobic

a potrafią zagrac jazzowo

Gość masza1968

(Konto usunięte)

To może napisz, jaka jest różnica między nimi, a muzykiem, którego posiadasz w domu

Mniej więcej taka jak między Mozilem a Możdżerem - obaj niby muzycy a jednak pewna różnica jest?

Czy Ty doprawdy nie widzisz różnicy między tandetną komercją i sztuką, między "Chałpa się poliła" a I Symfonią e-mol Sibeliusa?

Golcowie sa swietnie wyksztalceni , konczyli Akademie Jazzowa w Katowicach

a to ze graja muzykę prostą i ladna to tylko dlatego zeby zarobic

a potrafią zagrac jazzowo

Zgadza się. Szkoda tylko, że zaprzepaścili swój talent muzyczny na góralopolo...

Gość Gość

(Konto usunięte)

No jakoś tak skrzyknęliśmy się na to Forum, chłopaki po podstawówce...

Śmiem twierdzić nawet że 100% forumowiczów to ludzie po podstawówce.

P.S.

Nie, przesadziłem. Sądząc po niektórych wpisach jednak część jest w trakcie.

HQ, ja piszę o muzykach a nie grajkach :)

Nie odnosiłem się do poziomu artystycznego.

Stwierdzałem tylko fakt, że można i bez koncernów jak się chce.

Ale przykre jest że muzyków którzy grają nie to co Ty akurat lubisz, od razu musisz obrażać.

kazdy wie ze najlepiej mozna zarobic w Polsce na umpa umpa , taki naród i tego nie zmienisz

co do Mozzila to wedlug mnie nie mozna go nazwac muzykiem , raczej blaznem

to taki weselny pieśniarz który nawet nie umie dobrze mówić po Polsku

ale nie mozna miec pretensji do kogos ze chce zarobić

jesli utalentowany muzyk chce grac tylko dlatego zeby dobrze zyc to jego sprawa

Różnie to bywa z tymi symfoniami i tzw. wielką sztuką, tak samo różnie to bywa z klasycznymi muzykami seryjnymi grającymi w orkiestrze, ale co tam, jest jak jest i ważne co kto lubi, prawda? Osobiście wolę posłuchać dobrego komercyjnego projektu niż kolejnej wersji symfonii w standardowym, niejednokrotnie komercyjnym wykonaniu.

Lubię braci Golec i ich podejście do komercji... bardzo profesjonalne podejście!

Parker's Mood

chcecie zeby ktos Wam placil kilka razy za to samo ?

zapiszcie sie do szkoly muzycznej , skomponujcie cos , zaprojektujcie cos , jakis patent , wymyslcie nowego Ipoda

siedziec w internecie i sciagac kogos wlasnosc to kazdy licealista w Polsce potrafi

zeby cos stworzyc trzeba zaplacic najpierw frycowe , uczyc sie uczyc sie i jeszcze raz sie uczyc

a teraz przecietny internauta w polsce ma 20 kilka lat , stoi pod kioskiem z piwem nie chce mu sie studiowac glosuje przeciwko ACTA , pobiera pirackie programy , gry , plyty i narzeka ze mu sie nie wiedzie

najpiej jeszcze zalozyc konto na chomikuj i zarabiac na piwo

magic i nie pisz do mnie na priv ze jestem frajerem

nie jestem frajerem bo od wielu lat nie musze pracowac , zyje z tantiemow

czasem sobie skomponuje

np to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale ciezko na to zapracowalem

od 7 roku gralem na fortepianie

a moi kumple ?

grali w pilke

teraz oni pracują w zakladach za najnizsza krajowa a ja tylko podpisuje rachunki

nie ma nic za darmo

Wiesz dlaczego napisalem PW? dlatego, ze temat zostal zamkniety i nie mialem okazji odpowiedziec. Odbilem pilke za "pajaca", to prawda pojechalem, taki juz jestem, zycie mnie tego nauczylo- byc sk***ysynem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość partick

(Konto usunięte)

no widzisz jestes gitarzysta klasycznym , czyli grasz utwory klasycznych kompozytorów ,

i tu jest pies pogrzebany

rozumiesz ?

grasz ich nie płącąc im tantiem

a o poezji śpiewanej słyszał? o Kaczmarskim, o Gintrowskim?

http://youtu.be/ChvLzcUGkeY

Gość partick

(Konto usunięte)

po pierwsze, primo: bardach.

po drugie, primo: Jacek nie był bardem Solidarności.

a po trzecie, primo: http://www.audiostereo.pl/dinozaury-hi-fi-wspominkowy-klub-weteranow-50_96882.html

i to by było na tyle.

To powiedzcie mi teraz jak ma np. takiego Deezera lub od wczoraj Spotify to jak miałem już utwory na dysku które są w tych serwisach to już nie jestem piratem i złodziejem ?

jesli tylko sluchasz nielegalnej muzyki to jestes zlodziejem i napewno Tusk coś wymyśli żeby Ci wlepić jakaś karę

nie ważne co zrobisz u nas zawsze coś na Ciebie znajdą

wczoraj widzialem film o facecie któremu policzono kare 240 tys za przejechanie 30 km autostradą ktory zapomniał wykupic jakiegos abonamentu za przejazd

jezdzil ciezarówką i kazdy czujnik pod ktorym przejezdzal naliczal mu po 3 tys zl , a ze czujniki sa co kilka km to mu sie nazbieralo

polandia to śmieszny i chory kraj

tu obywatel to szkodnik

Firmy fonograficzne nie bronią twórców, tylko swojego monopolu. Monopol ten wykorzystują między innymi do wyzysku twórców. Tych twórców, którzy w obecnym systemie dystrybucji cokolwiek zarabiają na wydaniach płyt jest znikoma garstka.

Niech mi nikt nie pisze głupot, że jak komuś się nie podoba, to przecież nie musi ani kupić, ani słuchać. Coś takiego ma owszem zastosowanie, ale w warunkach uczciwej konkurencji.

Koncerny panicznie się boją internetu, ale nie dla tego, że ktoś będzie okradał twórców, tylko dla tego, że twórcy mogą się od nich uniezależnić.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.