Skocz do zawartości
IGNORED

A co sądzicie o kolumnach firmy D&K (są to chyba podróbki Polaris) chodzi mi o model 200W(140W) ???

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

A co sądzicie o kolumnach firmy "D&K" (są to chyba podróbki Polaris) chodzi mi o model 200W(140W) ???

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Gość jozwa

(Konto usunięte)

Podrobka Polaris, to musi byc cos! Chcialbym miec takie hobby - podrabiac np. male fiaty, albo plyty pirackie. Albo wystapic w konkursie - kto predzej za pomoca spawarki przerobi jaguara na malucha.

• 34 lat później...

Sprawiłem sobie takie kolumny.Rozebrałem je i majom one orginalne głośniki takie jak w polarisach.Nawet wbrew pozorom że samoróbki to da się z nich wyciągnąć tom moc taka jaka jest podana.Dźwięk jest czysty a bass mieciutki.

Dałem za nie 600zł. Polecam jak ktoś nie ma funduszy na lepszy sprzęcik.Jak za takom cene dajom fajnie rade.

Tylko nie na każdym wzmaczniaczu dobrze chodzom.

ta, zważywszy na zastosowane głosniki Tesli (bo takie są w orginalnych polarisach) i ich małą efektywność, dlatego potrzebuja nocnych piecy. Nie ma w tym nic dzwinego. Aco do tego gościa z D&K, to pewnie znalazł gdzies projekt obudowy od polarisów, kupił głosnikim takie jak powinny być w orginale, zwrtotka pewnie też z jakiegos projektu, jezeli jest tak jka mówię, to nic dziwnego, że brzmienie nie jest kiepskie...

Choć ja wciąż uważam takie firmy za byleco :-)

Pozdrawiam

Przecież chociażby Koda rozkłada wszelkie tonsile (oczywiście oprócz TLC, uszanowania dla akwizytorów i ubezpieczycieli) na łopatki, za 600 zł i to jeszcze podróbki??

• Redaktorzy

Nie myl Tonsila z Diorą. Diora to był owszem szajs, ale na własny rachunek. Natomiast kolumienka z Tonsilem na górze i Teslą na dole - no cóż, jak się nie ma co się lubi, to się napierdala na czym się da.

• 2 lata później...

witam

heh znalazlem przez przypadek ten moj post zalozony pare latek temu:) no i kupilem te D&K 200 na glosnikach tesli... i wiecie co, to gra naprawde przyzwoicie jak na te cene (w 2003r dalek za nowki 560zl) do dzis ladnie graja, bas jest miekki nisko schodzacy widadomo to nie hi-end ale moj 20m pokoj naprawde potrafi rozhustac porzadnie:) a watpie czy jakies male KOda czy Tanoy daly by rade naglosnic ponad 20m pokoj...

pozdrawiam:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• 7 lat później...

D&k 120 na TVM Tesla,grają na marantzu poprawnie,lecz taaaaaak płytko ze chyba tylko tego nie usłyszy ktoś z uszkodzeniem słuchu. Altusy 75 zmiotły je z powierzchni pod każdym względem. Wiem że porównuje trabanta z wozem drabiniastym,ale d&k tu są niestety wozem z drewna. Moje Altusy tuningowane to trabant z silnikiem polo;-) spokojnie goni te lepsze bryki,a polonezy zostawia daleko w tyle. Tyle w temacie d&k. Warte może sto złotych dziś,chociaż u ojca napedze je kenwoodem i zobaczę czy inaczej będą brzmieć. Do marantza nie pasują za nic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.