Skocz do zawartości
IGNORED

Baltlab+Albedo=TERAZ POLSKA!

Hubi

Rekomendowane odpowiedzi

psg, 21 Cze 2006, 20:17

>qb_1 - "wątpliwości" - to bardzo delikatnie i dyplomatycznie powiedziane; nie ma jednak

>wątpliwości:), że ich autor ma całkowitą rację w temacie i cen urządzeń i akcesoriów audio u

>dystrubutorów i "lobbowania" na rzecz ich producentów;

>pozdrawiam

Masz racje. Jednak ten lobbing dotyczy nie tylko sprzetu polskiego. Dystrybutorzy rowniez wywieraja presje a i chyba recenzenci sie jej poddaja.

W kwietniowym hfm byl test kolumn za 2-4 kzl. Mimo, ze zupelnie mnie nie interesuje zakup w tym przedziale, to rzucilem okiem. Pan redaktor Klos rozplywal sie w zachwytach nad Kef'ami. KEF to rzeczywiscie dobra firma. Tyle, ze zestawienie systemu odsluchowego zawieralo Accuphase DP-67, na ktory red. Klos zamienil swoje Ikemi. Dodam, ze Accu i KEF maja w Polsce tego samego dystrybutora. Jest niesmak? Oczywiscie, istnieje mozliwosc, ze KEFy byly najlepsze w stawce, nawet ze sporym prawdopodobienstwem, jednak delikatny niesmak nadal pozostaje. Inna sprawa, ze na podstawie paru recenzji smiem przypuszczac, ze red. Klos jednak sluch ma dobry a jesli nie, to zepsuty podobnie do mojego bo czlowiek rzeczywiscie spostrzezenia ma podobne do moich.

Inny przyklad? Kult Linn'a Ikemi. Zrodlo cienkie jak cholera, wygladajace jak pol dupy zza krzaka itd. Kupil je pewien redaktor i stalo sie najtanszym CD w hi-endzie.

Moda na Cambridge Audio, ktore w Polsce byly rasowymi audiosyfilskimi klockami, podczas gdy w UK to masowka. Gra niestety tez jak masowka. To samo dotyczy budzetowych serii NAD'a itd. itp.

Mamy tez mody na polski sprzet, stad pewnie popularnosc Sound Artu czy Baltlaba. Nie twierdze, ze to zle klocki, ale po pelnych egzaltacji opisach wlacza to czlowiek we wlasny i nie wlasne systemy i zastanawia sie, czy redaktorzy dostaja takie same klocki do odsluchu.

Pzdr.

He,he, i ja poznaję kto zacz (+ spellchecker!)

Nie wchodząc w szczegóły, uważam właśnie Gainclon'a za forumowy wytwór totalnej ściemy (słuchałem 3ch wersji). Natomiast Amplifikator w 1-szym wcieleniu to bardzo udany piecyk.

Jeśli chodzi o lobbing to do szewskiej pasji doprowadza mnie namolność w promowaniu Rotela i B&W.

Jeśli chodzi o testy w naszej prasie audio to żenujący poziom utrzymuje się od 2 lat i nie zanosi sie na jakiś przełom.

OBECNY TESTY PRZYPOMINAJĄ RACZEJ REKLAMOWE PREZENTACJE.

A tłumaczenie, że recenzent z czegoś musi żyć (autententyczne - byż może to był żart - kiepski) jest dowodem na olewactwo tych co to czytają.

Testowanie kolumn czy też elektroniki za 2kzł w zestawieniu tylko z sprżętem powiedzmy za 10 kzł (1 element) mija się z celem chyba, że na końcu jako test bewzględny. Odsyłanie ludzi w stylu idź i posłuchaj sam - w naszym kraju (dostepność sprzetu) jest odzywką w stylu - facet nie mam czasu na pierdoły, ja mam Hi-End do którego sam doszedłem - spadaj. (oczywiście są wyjątki).

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

redaktor Kłos to mój ulubieniec :)

... ujmujące są opisy magicznego w swym działaniu kondycjonerka lub też nieziemskiego wpływu standów pewnej zacnej firmy :)

szkoda tylko że w ferworze lansowania tego badziewa umyka mu istota sprawy jak np. wymiana napędu przez Naim'a w najnowszej wersji CDX2 o czym zapomniał wspomnieć w swej recenzji w najnowszym HFiM :)

zdezintegrowany_3PO

ps. UWAGA !!! będę teraz wieszczył ;) ....

Kłos ma nowy stolik ze stali chirurgicznej czy też austenicznej, nazywa się to cudo SROKA czy jakoś tak... to chyba od nazwiska Konstruktora ... i czuję, że już niedługo audiofilski świat dowie się o nowej jakości dźwięku :)

Ostatnie pomysły testowania "parek" czyli Wzm. i CD jako całości bez przetestownia czy też niezależnego testu kazdego z osobna jest pomysłem poronionym. A czemu to z Audiovideo zniknęły testy "ślepe" "przypadkowo" zapraszanych znanych lub mniej zananych ludzi. Czesto opinie w tych testach niekoniecznie pokrywały się z opinią Szanownych Redaktorów (?).

Xniwax

"A gdzieś Tyś się ulungł?" "Prasa kłamie..."

Niedawny supertest wzmacniaczy i odtwarzaczy nawet nie zawiera info w jakim systemie był przeprowadzany. Wartość takich testów dla ewtl. nabywców - żadna. Odnawiam system i usłyszałem 2 dni temu as fllws:"Urządzenie jest do odsłuchu nas w....." - 357 km od mojego domu. "Może Pan również zapoznać się z recenzjami w ....." i tu padły konkrente numery 2óch naszych pism.

Po królewsku zabito Manleya w Polsce. Kultowy przedwzmacniacz 300B zestawiono do testu piecyków słuchawkowych z urządzeniami za tysiąc zet w HFiM. Oczywiście brzmieniowo był najlepszy, ale przegrał z kretesem, bo był bardzo drogi.

Jestem ostatnio nastawiony "beee" na to co się w tym kraju dzieje. Za dużo wrednego cwaniactwa...i paru innych "fuj" rzeczy, a może to ten upał.

Idę do sklepu i bez słuchania kupię sobie jakis hiendowy radio budzik :-P i posłucham sobie ochów i achów innych ludzi nad brzmieniem DVD z 99,99 zł.

to bylo odnosnie wpisu Zildjiana

"Nie wchodząc w szczegóły, uważam właśnie Gainclon'a za forumowy wytwór totalnej ściemy (słuchałem 3ch wersji). Natomiast Amplifikator w 1-szym wcieleniu to bardzo udany piecyk."

zildjian, 22 Cze 2006, 11:42

>Niedawny supertest wzmacniaczy i odtwarzaczy nawet nie zawiera info w jakim systemie był

>przeprowadzany.

Nie wiem, czy myslimy o tych samych testach, ale w szmatlawcu pt. "Hi-Fi i Muzyka" jednak opis systemu jest. Zarowno na pierwszej stronie testow T.Karasinskiego jak i Jozwy sa tebelki, w ktorych jest specyfikacja systemu odsluchowego. Np. T.Karasinski uzywal m.in:

1. Audio Physic Spark 5

2. Naim CDX-2

3. Kable sieciowe ANSAE Muluc itd.

Jozwa uzywal, jesli dobrze pamietam:

1. Sound Art Jazz (gdzies tez chyba byla koncowka Louis).

2. VA Bethoveen itd.

Mozliwe jednak, ze myslimy o innych testach. Ja mam na mysli testy wzmakow (NAD , ECI , Densen, Accuphas i Marantz) oraz CD (Lektor IV , Droplet itd.)

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.