Skocz do zawartości
IGNORED

McIntosh 6500 czy Musical Fidelity A 308

George_Stark

Rekomendowane odpowiedzi

Arkadix - być może to prawda , że membrana W to dążenie do większej neutralności i poprawności . Polikevlar w PS 5.1. miał jednak tą zaletę , że z jednej strony mógł tworzyć neutralną średnicę a z drugiej ciepłą i nasyconą nie popadając w najmniejszym stopniu w kluchowatość / mułowatość . Ta druga jest jak dla mnie 'magiczna' .Wszystko zależało od kątu dogięcia głośników i elektroniki . Z własnych obserwacji mogę wnioskować , że 905 nawet mocno skręcona i przy dobrej elektronice nie była w stanie konkurować w tym drugim aspekcie z Point Source . Ale jeśli przyjąć za kryterium bezwzględne dążenie do neutralności to 905 jest zapewne bliżej celu niż PeeSik .

Arkadix

Jako sympatyk klubu użytkowników 905-tek spieszę donieść,że Monsieur Jean Mahul et CIE nie wydał zbyt dużo pieniędzy na połączenia gniazd(też nienajlepszych) z wewnętrznym okablowaniem. Wczoraj po raz 1-szy wykręciłem gniazda: do Focal Cable przylutowana jest podejrzanej jakości blaszka, która poprzez nakrętkę avec podkładka łączy sie z wewnętrznymi odprowadzeniami z gniazd. Na razie wyeliminowałem gniazda łącząc gołe kable głośnikowe ze wespomnianą blaszką. Efekt ?- nie trzeba pisać. Póżniej z lepszą lut - lampą wyeliminuję i blaszki. A może tak direct do zwrotnicy ?

Gutekb

sprawdżmy ! u mnie klocek czy kolumienki do Ciebie ? jeśli to 2-gie to po opisanych wyżej zmianach będzie problem z podłączeniem Twojego okablowania

zaznaczam,nie mogę targać ani tych kolumn ani tym bardziej podstawek

• 1 miesiąc później...
  • 9 lat później...
  • 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.