Skocz do zawartości
IGNORED

MUSICAL FIDELITY ELEKTRA E10

adamus

Rekomendowane odpowiedzi

To beznadziejne wzmacniacze,jestem bardzo zdziwiony,że ktoś jeszcze o nich pamięta.

Pamietam,jak żona mnie namawiała do kupna kompletu MF / wiadomo - wygląd/,jednak nie uległem i nie kupiłem.

Jeśli istnieje definicja "mulenia" w audio,to wywołany w dyskusji piecyk jest dokładnym odzwierciedleniem tej techniki odsłuchowej.

Ale,jak ktoś lubi,to czemu nie !

Każdy inteligentny Czytelnik wątku rozumie że kwestia restauracji brzmienia E10 jak i innych brzmień może interesować kolegów o rozmaitych budżetach, że nie jest to porada natury jednostkowej.

Inteligentna odpowiedź na moje pytanie brzmiałby zatem - jakże prosto - ten wzmacniacz, ten i może jeszcze ten ale on jest już naprawde dużo droższy od E10 a gra własnie podobnie jak ten mulący tanioch:)

to ja ponowie pytanie, czy moglibyście mi doradzić jakieś głośniki do MUSICAL FIDELITY e10 najlepiej do 1000zł, max do 1500zł?

czy opinia o E10 , że to szmelc jest odosobniona? czy ktoś jeszcze tak sądzi?

Nie czesta w wiekszosci pozytywnych opini, Macki jeszcze bardziej mulą tylko na wyższym poziomie.

Kolumny: JmLab, Radmor LS30, ESA Ostinato2...

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

wielkie dzięki, no to czatuję na jakieś używki w rozsądnych cenach:)

jakbyście mogli dodawać też oznaczenia, bo jak ich nie ma to się pogubię:)

jeszcze raz dziękuję za sugestie.

ps. ewentualnie linki do aukcji też baaardzo mi pomogą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy może te próbować?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

JmLab seria I Cobalt 810, 815, 820 - nowsze gorsze ale mogatezbyc.

ALR Jordan seria Entry.

Jeśli uda Ci się dozbierac ok 1 kzł to polecam JmLab PS5.1 lub droże trochę JmLab Electra 905.

Jesli lubisz mocno ciepłe brzmienie to jeszcze Radmor LS20 ale raczej nie do zdobycia.

JmLab seria I Cobalt 810, 815, 820 - nowsze gorsze ale mogą też być.

ALR Jordan seria Entry.

Jeśli uda Ci się dozbierac ok 1 kzł to polecam JmLab PS5.1 lub droższe trochę JmLab Electra 905.

Jesli lubisz mocno ciepłe brzmienie to jeszcze Radmor LS20 ale raczej nie do zdobycia.

Ls40 z linków bedą najlepsze tym bardziej, że Prince maja przesadzoną cenę (nowe kosztowały 1700zł.)

Uwaga ! Przy średniotonowym Davisie (te żółte) trzeba uwazać by źródło nie było zbyt suche na średnicy.

Ukryta Zawartość

Spróbowałbym tego posłuchac jeśli jeszcze się da (fajnie grają)

post-8986-100001483 1266871492_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Koledzy, niestety ktoś mnie tam przelicytował, a nie chce nikomu wchodzić w paradę, szczególnie że nie wiadomo czy te Radmor LS-40 które licytowałem to klony czy prototypy, więc proszę o pomoc, chciałbym do końca przyszłego tygodnia a najchętniej jak najszybciej, kupić do mojego e10 głośniki, tak jak pisałem wcześniej ważna, szczegółowość, rozdzielczość, powietrze, neutralność, cena do 1500pln na max do 2000 ale nie chętnie, TYLKO używane.

najchętniej link z allegro, lub odnośnik do giełdy, będę bardzo wdzięczny za pomoc, bo gubię się w gąszczu ofert.

pozdrawiam

Grzegorz

Skoro do 2500 to się dobrze składa, bo już miałem Ci proponować podniesienie budżetu na:

Ukryta Zawartość

Chce zaznaczyć, że nie znam gościa, który sprzedaje te kolumny...

Co do samych kolumn, to te Ushery śmiało mogą konkurować z konstrukcjami za 2 razy tyle.

Poza tym zdaje się że Usher X-719 są na tych samych głośnikach - cenę można sprawdzić na necie i wnioski łatwo wyciągnąć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dobry wybór czy są lepsze?

Ukryta Zawartość

czy te?

Ukryta Zawartość

mam jeszcze od forumowego kolegi ofertę na Radmor LS20 za 800pln, które polecacie?

Ukryta Zawartość

grzegorzwawa

Z Radmorków postawiłbym na Ls30,czterdziestka ma lepszy głośnik wysokotonowy Dynaudio,ale według mnie w połączeniu z średnio-niskotonowym Davis stanowi mezalians i trzeba się trochę napocić przy dobieraniu reszty toru.

?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.