Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofile i melomani z Górnego Śląska

kapelli

Rekomendowane odpowiedzi

Pierre, odpowiadam w imieniu Grzegorza, te kolumny są w tej chwili do dyspozycji, gotowa wersja finalna w fornirze naturalnym mahoń lakier jedwabisty półmat, jeżeli jesteś zainteresowany odsłuchem to się możesz umówić telefonicznie z Grzegorzem albo mailem za moim pośrednictwem. Po szczegóły pisz na priva (w ''o mnie'').

No to jeszcze ja dorzucę swoje.

1. Dziekuję w swoim imieniu chłopakom z Puzona za goscinę udzieloną gorolowi:-)

2. Bardzo miło mi było poznac tylu pozytywnie zakręconych hanysów:-)

3. W kwestii co lepsze oznamiam swą mocno subiektywną ocenę:

Zdecydowanie palma pierszeństwa nalezy do DIY czyli Grzegorz i McGyver. Co lepsze? W tych warunkach (duże pomieszczenie o sporej kubaturze ) w kategoriach bezwzglednych remis ze wskazaniem na konstrukcje Grzegorza. Bez żadnych słabosci, pozostaje tylko kwestią otwartą komu pasuje taki rodzaj prezentacji czyli "de gustibus....". DIY McGyvera fantastycznie przestrzenne z pewnoscią rozwinełyby skrzydła w nieco mniejszym pokoju , na przyklad moim.... Obydwie kolumny to świetny dźwięk i kropka.

Opus Audio, hmmm....dla mnie gorzej choć na pewno nie źle. Problem w tym, że konkurencja mocna:-)

Z Audio Academy to moje drugie spotkanie (zeszłoroczne AS). Wrażenia podobne i zbieżne z wiekszoscią słuchajacych. O ile konstrukcje tańsze (nazwy nie pamietam!) bronily sie dzielnie w swoim pułapie cenowym (circa 2000PLN) to topowe Enkeladosy dla mnie passe:-)!

Przeżylem również bezposredni kontakt z Velumami i kurna dziwne ale zyję.:-)

A barmanka w chacie całkiem zacna:-)

P.S

I jeszcze jedno.

Podczas kilkugodzinnego spotkania NIE PROWADZILIŚMY W OGÓLE ROZMÓW O MUZYCE !!!

Rozumiem, że sami audiofile....???:-)

Pozdrawiam!

Croolick

Teraz wszystko jasne, co prawda od początku wiedziałem które są które, ale pomyliłem że tak powiem, „wagę” sprzętu, cenę i co gorsza konstruktora, rozmawiałem z Panem z Opus Audio myśląc że rozmawiam z Grzegorzem i nikt nie pokapował się że mówimy o nie tych kolumnach, ale wtopa :) Dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu.

Jak czegoś nie na mące, to znaczy że to nie byłem ja :P

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Croolick - No cóż , hanysy i Velumki nie gryzą :))

opteron - spoko , każdy może się mylić , a moją maksumą jest : człowiek uczy się przez całe życie i jeszcze głupi umrze :)

Croolick, ja rozmowy o muzyce prowadziłem, czego rzecz jasna w panujących warunkach mogłeś nie słyszeć. Poza tym nawet z Tobą parę zdań na ten temat wymieniłem, a że było to przy piwie... Zatem niniejszym przypominam o płycie którą obiecałeś mi przywieźć.

opteron - Mieszkasz w samym Żywcu , czy na poboczu , pytam ponieważ mam działkę do sprzedania w Krzyżowej tj na trasie pomiędzy Jeleśnią , a Korbielowem :)

Szukam chętnego , może pomożesz ? :)

Mieszkam za Żywcem, ale po przeciwnej stronie, do Korbielowa mam jakieś 40km, napisz na meila, w razie czego moge popytać żaden problem.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

McGyver - jeżeli cena się zgadza, to jestem zainteresowany, ale pytałem o ciągłą sprzedaż, bo niestety wymiane kolum planowałem na inny czas i w tym momencie nie wyrobie z kasą, czy ten projekt jest na tyle "mocno" zaawansowany, iż będą dostępne - powiedzmy, za trzy, cztery miesiące, czy raczej jest to "produkcja" krótkoseryjna? ;))

Basowców Peerlessa jest jeszcze kilka, jak braknie zastąpimy go innym równie dobrym. Odsłuchaj sobie teraz, zamówić możesz później, niekoniecznie w tym kolorze. Albo inne które Ci się spodobają.

Pierre - z tego co ja wiem , to to co było w Puzonie , a to co sie sprzedaje w ogłoszeniu to dwie różne kolumny , ponieważ ta z odsłuchów w Puzonie miała kosztować powyżej 10000 zł :)

Na początku chieliśmy jeszcze raz podziękować gospodarzom za gościnę i miłą atmosferę. Szkoda, że nie mogliśmy zostać dłużej.

Teraz kilka słów odnośnie prezentacji:

Croolick, dzięki za pocieszenie, ale my mamy uszy i słyszeliśmy jak było. My też jesteśmy niezadowoleni, i wcale nie dlatego, że coś okazało się lepsze od naszych kolumn, to akurat normalne, że każdy produkt ma swój lepszy lub gorszy substytut, ale dlatego, że nasze zabawki zupełnie się nie wpasowały w puzonowe warunki. Zupełnie nie chciały grać, tak jak grały podczas innych prób, środek był wyprany z barw, a scena zupełnie płaska, wcisnięta pomiędzy kolumny to nie było to, nad czym pracowaliśmy wszystkie te miesiące. Prawdopodobnie trzebaby się trochę pobawić z ustawieniem, we Wrocławiu na przykład wyniesienie z pokoju kilku stolików zrobiło kompletny przewrót jakościowy (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) tym razem jednak nie było na to warunków, kilkadziesiąt osób nie przyszło po to, żeby oglądać przemeblowanie :( No cóż, mamy nadzieję, ze następne prezentacje wypadną dla nas bardziej pomyślnie, na pewno zrewidujemy nasz sposób przygotowywania takich pokazów, w końcu jedziemy po to, żeby pokazać wszyskie zalety naszych produktów, a nie tylko znikomą ich część.

Pozdrawiamy!

Waldek i Bartek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>McGyver

czekamy zatem na schemat zwrotnic i rysunki z projektem obudowy do twojej konstrukcji (prezentowanej w sobotę w Puzonie) w zakładce DIY. na pewno każdy zainteresowany chętnie zrobi sobie takie zacne kolumienki po kosztach komponentów. bo po co przepłacać?

możesz też dołączyć takie same schematy innych twoich konstrukcji, bo widzę, że po sobotnich odsłuchach wszyscy są bardzo ciekawi.

Pasternaque, podobało Ci się? Może poproś Audio Academy o schemat konstrukcji Enkeladosów? A skoro wolisz moje lub Grzegorza to zawsze możesz pisać na priva. Albo sobie zrób klony ProAców Response 2,5, plany budowy dostępne również na tym forum. Waldek i Bartek - Opus Audio, gratuluję i pozdrawiam, życzę sukcesów rynkowych.

Strasznie chaotyczny wątek. Nic nie można zrozumieć z Waszych wpisów. Tylko głos Opus Audio jest jasny. Może ktoś zrobi porządną recenzję z tego odsłuchu.

Pzdr.

>arek67

celna uwaga... spotkanie miało na celu prezentację dokonań AA i OA. ktoś chętny do skomentowania tychże...?

>McGyver

nie poproszę AA o opublikowanie schematów ich konstrukcji z jednego prostego powodu: mają oni oficjalnie działającą firmę, płacą podatki, zarabiają tym na chleb i w związku z tym mogą nie życzyć sobie ujawniania swojej (zapewne chronionej prawem) własności intelektulnej. a może się mylę???

z tobą jest inna sytuacja - jesteś doświadczonym DIY-owcem, a na Zachodzie tradycja ta jest raczej "linuxowska" i ludzie chętnie (i bezpłatnie) dzielą się swymi doświadczeniami. no, chyba że prowadzisz zarejestrowaną działalność gospodarczą - jeśli tak to przepraszam za moją głupią propozycję :)

PasternaQue, pomijasz fakt, że byłem tam na zaproszenie Trebora, gdybyś czytał wcześniejsze wpisy w tym wątku to byś wiedział. Każdy kto ma uszy może ocenić co mu się podoba a co nie, i ja nie będę nikomu mówił co lepsze, niech każdy dokona oceny na własny użytek.Skoro jesteś tak doświadczonym recenzentem, to może napisz swoją opinię o dźwięku, forumowicze są ciekawi tego przede wszystkim. A może wyniki sobotnich odsłuchów są Ci nie w smak? Jeżeli tak, to dlaczego? W każdym razie to, co robię staram się robić najlepiej jak się da. W dużym stopniu dla własnej satysfakcji, reszta jest sprawą drugorzędną.

:D ta mi sie podobalo i nie podobalo bo milo spotkac tylu pozytywnne zakrecanych ludzi

a nie podobalo bo jak slucham muzyki to lubiie cisze w kolo a nie pierdolenie nad glowa

o kopulkach i glosnikach :D szacunek panowie od gadania obok byla knajpa ja nieumilalem wam sluchania swojimi gadkami!!!

Panowie od DIY pracujcie nad swoimi konstrukcjami :-) z "chlodnego dystansu czasowego" wybijaly sie glosniki te ktore staly w srodku graly ladnie. Stosunek jakosc cena bez aleplacyjnie (dla mnie) wygraly glosniki kolegi Adama z sosnowca (McGyver).

Glosnikow firmy Audioacademy pojde posluchac sobie w tygodniu "na spokojnie" bez surondow kopulkowychy ;-))

Oby wiecej takich spotkan i ciekawego sprzetu na nich. Szacunek dla Puzona.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.