Skocz do zawartości
IGNORED

Niezależny klub zwolenników firmy ZAGRA

mczaj

Rekomendowane odpowiedzi

W tej końcówce mocy są transformatory zasilające wykonane w drugiej klasie ochronności, więc II klasa jakoby jest spełniona.

Wkleję wypowiedz eksperta od prawa handlowego( cytat z rozmowy dotyczącej kabli sieciowych , ale obowiązek posiadania certyfikatu CE dotyczy sprzętu elektrycznego jako takiego ) :>>>Niektóre z tych elementów posiadają już certyfikat „CE” wydany przez producenta danego elementu. Czy to nie wystarczy?„Niestety, ale to nie wystarczy. Nawet gdyby wszystkie elementy składowe takiego produktu posiadały oznaczenie „CE”, to firma jako producent gotowego wyrobu ma obowiązek sama postarać się o certyfikat dla produktu, który sprzedaje. W tym wypadku to nie producenci poszczególnych elementów zapewniają że taki produkt spełnia normy bezpieczeństwa lecz producent, który z tych elementów stworzył ostateczny produkt i wprowadził go do obrotu.”

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Wkleję wypowiedz eksperta od prawa handlowego( cytat z rozmowy dotyczącej kabli sieciowych , ale obowiązek posiadania certyfikatu CE dotyczy sprzętu elektrycznego jako takiego ) :>>>Niektóre z tych elementów posiadają już certyfikat „CE” wydany przez producenta danego elementu. Czy to nie wystarczy?„Niestety, ale to nie wystarczy. Nawet gdyby wszystkie elementy składowe takiego produktu posiadały oznaczenie „CE”, to firma jako producent gotowego wyrobu ma obowiązek sama postarać się o certyfikat dla produktu, który sprzedaje. W tym wypadku to nie producenci poszczególnych elementów zapewniają że taki produkt spełnia normy bezpieczeństwa lecz producent, który z tych elementów stworzył ostateczny produkt i wprowadził go do obrotu.”

Czyli może to lepiej, że HQ150 nie dostał wzmacniacza?

Przecież"zabawa" takim wzmacniaczem, w którym luzem latają metalowe kołki do mocowania płyt meblowych to jest jak gra w rosyjską ruletkę. I teaz na na dodatek CE też nie ma.

CE to pewnie żaden wzmacniacz DIY nie ma, jednak może spełniać takie normy, jedynie nie ma papierka na to, nie ma potwierdzenia stosownym dokumentem. Wzmacniacz Darkulowy przedstawiony na zdjęciu raczej norm żadnych nie spełnia, nie widać aby konstruktor przykładał wagę do wymogów bezpieczeństwa.

Kupując taki wzmacniacz mamy dodatkowy dreszczyk emocji przy każdym włączeniu ;)

Wzmacniacz DIY - Do It Yourself - robisz sam dla siebie na własna odpowiedzialność i na własne ryzyko.

Sprzedając takie coś - zaczynasz ryzykować cudzym zdrowiem lub (odpukać) życiem. I bierzesz za to odpowiedzialność .

No ale Darkul ma w nicku podpis 'BRANŻA" , a jak wiemy - jest to firma słowna , rzetelna i uczciwa wiec "papiery " ( dopuszczenia , certyfikaty ) ma na pewno w porządku.

Do wglądu w każda środę ....

Mam propozycje hasla reklamowego dla pana Darka.

"Co środę nowy klient!"

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Oczywiście masz Zoltan rację, choć ja to nie wiem jak zakwalifikować działalność Darkula, bo jeśli uznajemy, że to producent, taka prawdziwa firma, to przedziwna to firma.

Chciałem tylko powiedzieć, że czy są na urządzenie atesty czy nie to można postarać się to urządzenie wykonać jako bezpieczne dla klienta, tutaj są pewne wątpliwości.

yul, chcesz powiedziec, ze ten niezwykle spokojny czlowiek sie zdenerwowal na pana Darka?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Moze zajmie sie chinskimi lampowcami? Jakos ostatnio powstala pewna luka w rynku...

yul, chcesz powiedziec, ze ten niezwykle spokojny czlowiek sie zdenerwowal na pana Darka?

Nasz kulturalny chiba zdenerwował się, a Mister Niesolidny milczy...kulturalnie.

Moze zajmie sie chinskimi lampowcami? Jakos ostatnio powstala pewna luka w rynku...

Lampizacja to przeszłość, teraz windykacja.

I anonimowość:)

Postanowiłem!!! Odchudzam się od środy!!!

Korzystając z okazji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"To co teraz, ha?"

Oczywiście masz Zoltan rację, choć ja to nie wiem jak zakwalifikować działalność Darkula, bo jeśli uznajemy, że to producent, taka prawdziwa firma, to przedziwna to firma.

Chciałem tylko powiedzieć, że czy są na urządzenie atesty czy nie to można postarać się to urządzenie wykonać jako bezpieczne dla klienta, tutaj są pewne wątpliwości.

Myślę , ze jaka firma taki produkt i odwrotnie.....Jeżeli chodzi o przypadek urządzeń dla HQ150 ....Pal licho atesty i deklaracje zgodności- można by się postarać w końcu urządzenie w ogóle wykonać.......do środy

Zoltan wyrabiasz się ;)

A mówiłem Ci, że niepotrzebnie się na początku napinałeś z tymi technicznymi opisami, one normalnie są ważne, ale tutaj jest inna fizyka, inne prawa, inna rzeczywistość :) Po zamieszczonym zdjęciu widzę, że zrozumiałeś sens - trzeba wziąć właściwą tabletkę :)

Fundamentem tego świata jest to co powiedział Pan Darek - dobry dźwięk i dobra środa zawsze się obrobią ;)

A ja myślę, że p. Darek to taki "polski Czak Noris" bo :

- każdy potrafi z niego dworować,

lecz jak na Niego trafi

- to nie daj Boże...

Takie mnie chuiku wyjszło

Wesołych dla wszystkich Fan-uff :)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

i pokory dla dokonań mistrza.

Bo jak nie, to ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

parantulla, widzisz, nie dales sie wmanewrowac w zaklad i teraz masz! kiedys mi bylo szkoda HQ, ale teraz sam nie wiem co mam myslec. Pan Darek robi co chce, HQ banuje ludzi, ktorzy w sumie trzymaja jego strone. Czeski film. A moze zrobmy zrzute? Kupmy te "kolumny", "elektronike" i wystawmy na AudioShow 2013? Ku pokrzepieniu serc... Dla potomnych...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.