Skocz do zawartości
IGNORED

co wiecie na temat ProAc Tablette 2??

górek

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie. Mam możliwość zakupienia ich za 2100 zł, niestety w ciemno. Obecnie mam kolumny na przetwornikach seasa, ktore juz pewnie widzieliscie na tym forum. Ma ktoś z was jakies fotki tych kolumn??

Jak one brzmią?? Przeprowadzam się do Krakowa i bede miał dużo większy pokoj odsłuchowy ok 16 m2 i chce wiedzieć czy bedą sie nadawać. Jeżeli tak to pewnie je kupie... Moje seasy sa piekne ale nie jestem pewien czy dadzą rade w takim pomieszczeniu. Myslalem jeszcze nad zakupem chwalonych dynaudio audience 42.

Moj sprzet odsluchowy to: Cambridge Audio A 500, Nad C 540, kable głosnikowe: Vdh Royal Jade, na interkonekt właśnie poluje. Zdaje sobie sprawe, ze moj CA moze nie dac rady z tymi proackami lub dynaudio wiec predzej czy pozniej go wymienie. Nie mam zbyt wielkiego budrzetu więc bedzie to pewnie creek 4330.

Co wy na to wszystko??

Z góry dziekuję za udzielone rady.

https://www.audiostereo.pl/topic/10195-co-wiecie-na-temat-proac-tablette-2/

Grałem kiedyś tylko tylko na CA i Tabletkach 2000. (Cicho sobie słuchałem i nie odkryłem przez dość długi czas ich potencjału. Nie szkodzi - i tak byłem zadowolony (po przesiadce z Eltaxów Liberty 5+ (

Jeśli nie są uszkodzone, to kupuj w ciemno. To jedne z najbardziej neutralnych monitorków jakie słyszałem. Tabletki, to kolumny, które prawie kupiłem i nie było żadnego ale poza brakiem wtedy kasy. Do dzisiaj żałuję, bo chociaż było to 5 lat temu i słuchałem ich później jeszcze trzy razy - raz z moim Exposurem, raz z MA6850 i raz z Primare A20, to ich brzmienie zawsze mnie powalało, niezależnie od konfiguracji sprzętu. Z Macinotshem to była uczta dla uszu. Są malutkie i uniwersalne. Jak kupisz lepszy piecyk, to będziesz miał sprzęt na lata. Potwierdzam opinię, że są czułe na ustawienie i lubią przestrzeń - mimo, że są małe, to nie postawiłbym ich na półce - raczej na solidnym standzie i czymś dociążył od góry. Za 2,1 kPLN to najlepszy zakup. Jak kupisz to napisz jak grają z CA - jestem ciekaw, czy poradzi sobie z nimi.

Wielkie dzięki za wszystkie wpisy. Widze że bede musiał sprzedac moje monitorki. Kurde sa tak piekne ze zal mi to robic, no ale truno. Co do podstawek... Nie wiem czy zauważyliscie moj wątek ale robie podstawki na zamowienie wiec z tym nie bedzie problemu. Zreszta sami zaglądnijcie do watku: 10028 , chyba takie wystarcza :)))

Co do wzmacniacza. Moge kupic za 1150 zl cereeka 4330 mk II. Czy to bedzie właściwy wzmacniacz do tych ProAckó?? Tzn czy bedzie lepszy od CA??

Gorek, zanim kupisz te Tabletki dowiedz się dokładnie, która to jest wersja (bo chyba było dużo). Mam wrażenie, że piszesz o Tablette 2, a np. andrea o Tablette 2000. Były jeszcze Tablette 50 i kilka innych modeli.

Może uda Ci się zidentyfikować ze sprzedawcą typ głośników i wielkość średnio-niskotonowego. Będzie więcej danych.

Pogrzebałem na naszym kochanym forum i znalazłem troche informacji.

Oto cytat:

,,Jak na takie niewielkie monitorki i malutki 11 cm przetwornik Tabletki mają świetny bas. Mam u siebie w domu Tablette 2 ,więc wiem jak grają. A neutralnością zakresu średniowysokotonowego kasują niektóre zestawy po 7 kzł. Mowa o tym konkretnym modelu Tablette 2 z wysokotonowym Scan-Speakiem D2010"

a czy czasem nie kupujesz tych tabletek od forumowego iraza?

Pytam bo przez pół roku przymierzałem się do zakupu tabletek i wiem że jedyne secondhandy w tym czasie to właśnie Tablette 2 od Irka i sprzedane niedawno Tablette 50.

Co do Tablette 2 to kolumny muszą mieć przynajmniej 8-10 lat bo od tylu mniej więcej nie są produkowane. Po Tablette 2 była jeszcze wersja Tablette 3 (też już nie produkowana) no i obecne 2000.

Z tego co się orientowałem to wersja 2 ma lepszy g. wysokotonowy - wspomniany ScanSpeak D2010. Ale nie jestem pewien jaki jest tam głośnik na dole.

W każdym razie D2010 to napewno lepszy głośnik od obecnie produkowanej Vify.

Ja zdecydowałm się na zakup nowych Tabletek, choć poważnie zastanawiałem się nad Tabletkami od Irka. Powodem było przekonanie (nie w9iem czy słuszne), że przy zakupie kolumn 10-letnich trzeba będzie od razu zainwestować w wymianę okablowania i zwrotnic.

No właśnie te tabletki sa Irka. Znam go osobiscie. No właśnie tak myślałem, że te kolumny są troche leciwe i nie wiem czy jest sens w nie inwestowac. Mam teraz ładne kolumienki i żal ich sprzedawać...

[obrazekLUKASZ-154600_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

->gorek666

I dlatego właśnie wybrałem kolumny nowe, chociaż kosztują dwa razy drożej.

Po pierwsze nie trzeba w nich grzebać, po drugie jeżeli za jakiś czas będziesz chciał je sprzedać to prawdopodobnie nie będziesz długo czekał na kupca. Ale oczywiście wszystko jest kwestią proporcji do ceny.

W każdym razie Tabletki to fajne kolumny. Właśnie odebrałem swoje (po trzech miesiącach czekania na realizację zamówienia w top hi fi).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.