Skocz do zawartości
IGNORED

Czy te słuchawki są oryginalne?(Koss Porta Pro)

Artur Majchrzak

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie, link do nich

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jakiś czas temu na alledrogo zakupiłem portapro w wersji standardowej - prawie idealnie podrobione z wyglądu.

Jedyna różnica jaka była to wtyczka prosta zamiast kątowej i trochę krótszy kabelek, trochę mniej precyzyjnie rozsuwał się pałąk

Poza tym różnica w wyglądzie w stosunku do oryginału była niezauważalna - tak samo dobre materiały i kolorystyka.

Gdybym nie miał oryginałów, to bym się zastanawiał czemu ludzie się zachwycają słuchawkami, które grają jak dołączone do taniej mp3ki.

Różnica w dźwięku była kolosalna*kosmiczna.

Słuchawki zwróciłem - miałem farta, że kasa wróciła :)

Mogło też tak być, że sprzedający nie wiedział o tym, że sprzedaje podróby. Towar był wysyłany bezpośrednio z Chin.

Najgorsze jest to, że ludzie często kupują podróby a później piszą recenzję albo wypowiadają się jakie to jest be, nie mając świadomości o jakości oryginału.

Kolejne kossy (obecnie posiadane już są bardzo zmęczone) będą z oficjalnej dystrybucji z naklejką wieczystej gwarancji (wiem - chwyt markietingowy)

Na oryginały to mi wygląda za tanio i jeszcze wysyłka gratis.

Normalna cena to jakieś 125-140zł +KP

Czy oryginalne porta pro są też robione w Chinach?Może to ta sama fabryka je wypuszcza?

Tu są po 7 dolców

Ukryta Zawartość

Nie dziwię się , że sprzedają na allegro po 85zł :)Wielu pisało , że różnic w dźwięku nie słyszy więc

może warto.

Ukryta Zawartość

Oryginalne kossy można zobaczyć na stronie producenta:

Ukryta Zawartość

A u nas dystrybutorem jest bodajże Top Hifi czy Audioklan -

Ukryta Zawartość

Cena 149, ale jak poszedłem kupić, sprzedano mi za 129 rok temu. Naprawdę nie warto tych dwóch dych mniej na białe, tym bardziej że na oko widać większą siermiężność.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Jak wspomniał Stachu19​, warto kupić u sprawdzonego sprzedawcy, jakim jest oficjalny dystrybutor,

dwie dychy w te czy wewte nie robi różnicy, a warto mieć oryginały, bo grają bosko no i mają dożywotnią

gwarancję.

Ja swoje Koss-y kupiłem 6 lat temu za 349zł (takie wtedy były ceny PortaPro), mam jeszcze starą wersję

z kątowym jack-iem i grają do dziś, nic nie trzeszczy, nic się nie połamało, swoją drogą mają niepozorny

wygląd ale są bestie wytrzymałe.

Tutaj możesz zerknąć jak potrafią wyglądać dzisiejsze podróbki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

gdzie można kupić te kosy bez obaw że kupimy podróbki? planuje sprzedać swoje HD580 i otl lampowy,dla zestawu który kiedyś miałem czyli tpa6120+koss porta pro,grało to muzykalniej i fajniej od obecnego mojego zestawu,nie zawsze to co drogie jest lepsze

kosy porta peo są dla mnie dużo lepsze od HD600/Hd580

gdzie można kupić te kosy bez obaw że kupimy podróbki? planuje sprzedać swoje HD580 i otl lampowy,dla zestawu który kiedyś miałem czyli tpa6120+koss porta pro,grało to muzykalniej i fajniej od obecnego mojego zestawu,nie zawsze to co drogie jest lepsze

kosy porta peo są dla mnie dużo lepsze od HD600/Hd580

Kolejna reklama oryginalnych kosów tylko w top...

Dużo lepsze :)Prawie jak koss porta pro.Prawdziwy hi-end za 149zl i 50gr.

Zarówno oryginały i podróbki mają kabel do bani(tani chiński).Do mp3 się nie nadają wolałbym douszne.

W domu wole nauszne bo lepiej tłumią zewnętrzne odgłosy.Miałem podróbki i grały niemal identycznie jak

oryginały.

Kabel w słuchawkach KPP można bez problemu wymieniać, zmiana na Canare powoduję, subtelną różnicę w najniższych pasmach słychać na ciekawszym sprzęcie(iMod mini 1g + Ibasso t5).

Miałem koss porta pro,i mam HD580,kosy grają zdecydowanie bardziej kolorowo i bardzo,bardzo!! muzykalnie,za to HD580 to miliony sybilantówi szczegółów,męczą mnie strasznie,wole muzykalność kosów,kosy są pod tym względem nie do pobicia, wszystkie słuchawki jakie słuchałem im droższe tym bardziej szczegółowe,nic specjanlego,kosy pozwalają podskakiwać na krześle słuchając ich,czego nie można powiedzieć o słuchawkach z wysokiej półki

Miałem koss porta pro,i mam HD580

Witam

Kolega wydaje bardzo autorytatywne opinie.

Mam portapro i HD570 i nic takiego bym nie napisał jak wyżej.

Jedne i drugie to zacne słuchawki i każdemu mogę je polecić.

Co do wyboru powinien być on jak najbardziej świadomy co do zastosowania i zasilania.

Nie wdając się w teroetyzowanie napiszę krótko: portapro służą mi w pracy jako sprzęt przenośny zasilany na razie z lapka a HD570 słucham w domowych pieleszach zasilanych z SOHA III.

Jedne i drugie się wysłużyły: w portapro kabelek wielokrotnie już łatany, ale ma 5 lat albo i więcej, HD570 welury wglądają kiepsko a gąbki maskujące przetworniki się rozsypały i służą znacznie dłużej od portapro.

Obie pary użytkowane prawie codziennie.

Jednak przetworniki bronią się niesamowitym dźwiękiem, czego wszystkim życzę.

HD570 nawet nie mają startu do HD580,HD580 to już wyższa liga,ale dla ludzi którzy nie mają gotówki polecam porta pro jako alternatywe,koniecznie muszą być podpięte pod dobry wzmacniacz inaczej nie grają za ciekawie,świetny wzmacniacz do porta pro jest TPA6120,do HD580 nie polecam,za słaby i za ostry,tylko lampa

uważam że kosy mogą się sprawdzać iealnie jako słuchawki domowe,niestety ich koloryzacja jest tak ogromna że zmiana żródła z mp3 na flac daje mało zauważalne efekty,dlatego te słuchawki są do słuchania a do analizy są HD600/HD580

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.